Action Plexcare

Action Plexcare Olaplex Dupe Review

De Action Plexcare is vrij nieuw in het assortiment van de Action en is te vinden bij de haarproducten afdeling. De Plexcare collectie bestaat uit een haar herstellende shampoo, conditioner en haarmasker. Zoals de verpakkingen en naam al doen vermoeden zouden dit dus Olaplex dupes moeten zijn, maar dan véél goedkoper! De producten zijn namelijk al vanaf € 1,49 te koop.

Tijd om de producten zelf te gaan ondervinden, want zeg nou zelf, wil je het tegen de Olaplex producten opnemen, dan moet je daarvoor wel heel wat in huis hebben. En het is nou eenmaal zo waar succes is, zijn er altijd mee lifters. Is de Action Plexcare echt Olaplex dupe noemwaardig? Je leest het hier vandaag in mijn Action Plexcare review. Kijk je mee?

Action Plexcare Haarproducten

De Action Plexcare collectie bestaat uit haar herstellende shampoo, conditioner en haarmasker. Zo zou de lijn ervoor moeten zorgen dat de haren van wortel tot punt hersteld worden. De producten dienen als het ware als een soort van treatment en bevatten de zo geheette ”professional plex technology”. Wat deze technologie precies inhoud, kan ik helaas nergens terug vinden. Wellicht is dit om de Olaplex dupe feeling te benadrukken.

De Action Plexcare haarproducten zijn speciaal ontwikkeld om gespleten haarpunten te herstellen, maar ook chemisch en mechanisch behandeld haar te herstellen. Denk hierbij aan haar dat veel te voortduren heeft gehad door bijvoorbeeld haar tangen of haarverf. Eigenlijk hetzelfde wat de Olaplex producten beloven.

Plexcare Shampoo Review

Plex Care Shampoo

De Plex Care Shampoo van de Action komt in een paars gelabelde fles en heeft een inhoud van 300 ml. De fles heeft net zoals bij de Olaxplex shampoo een handige en hygiënische druk sluiting. De shampoo is stap 1 in dit treatment, vandaar dat ik deze ook als eerste omschrijf. Aangeraden wordt om de shampoo in combinatie met de conditioner en het haarmasker te gebruiken voor het beste resultaat.

De Plex Care Shampoo is ontwikkeld om het haar grondig te reinigen, terwijl het tegelijkertijd het haar glans en meer sterkte geeft. De shampoo laat het haar sterker en gezonder aanvoelen. Te gebruiken net zoals een reguliere shampoo. Je hoeft deze alleen op nat haar aan te brengen, in te masseren en daarna uit te spoelen.

De Plex Care Shampoo is te koop bij de Action voor maar liefst € 1,49. De Olaplex Shampoo kost daarin tegen € 29,95. Echter kijkend naar de ingrediënten bevat de Plex Care Shampoo nog lange na niet dezelfde intensief verzorgende ingrediënten als dat bij de Olaplex Shampoo.

Action Plexcare Conditioner Review

Plex Care Conditioner

De Plex Care Shampoo van de Action komt in een roze gelabelde fles en heeft een inhoud van 300 ml. De fles heeft net zoals bij de shampoo uit de lijn en als bij Olaxplex conditioner een handige en hygiënische druk sluiting. De conditioner is de tweede stap in dit treatment.

De Plex Care Conditioner is ontwikkeld om het haar intensief te voeden en hydrateren, terwijl het tegelijkertijd de haarstructuur hersteld. De conditioner laat het haar zacht, glad en gezond aanvoelen na gebruiken. De conditioner breng je aan na het wassen van je haar met de Plex Care Shampoo. Laat het 3 minuten intrekken en spoel deze vervolgens uit.

De Plex Care Conditioner is net zoals de shampoo te koop bij de Action voor maar liefst € 1,49. De Olaplex Conditioner kost daarin tegen € 29,95. Ook hierbij geldt dat de Plex Care Conditioner nog lange na niet dezelfde intensief verzorgende ingrediënten als bij de Olaplex Conditioner bevat.

Action Plexcare Hairmask Review

Plex Care Haarmasker

Het Plex Care haarmasker van de Action komt in een blauw gelabelde pot en heeft een inhoud van 300 ml. De verpakking van het haarmasker is dus wel iets anders dan bij die van Olaplex. Olaplex heeft zijn haarmasker namelijk in een pompflacon. Het haarmasker is de derde en laatste -stap in dit treatment.

Het Plex Care haarmasker is ontwikkeld om het haar net dat beetje extra verzorging te geven. Het masker voedt het haar en maakt het makkelijk doorkambaar, terwijl het tegelijkertijd de haren versterkt die makkelijk breekbaar zijn.  Het haarmasker breng je aan na de shampoo en conditioner en kan 1 a 2 keer in de week als extra verzorging gebruikt worden. Laat het haarmasker 5  minuten intrekken en spoel deze vervolgens uit.

Het Plex Care haarmasker is te koop bij de Action voor maar liefst € 1,99. Het Olaplex Masker kost daarin tegen € 29,95. Ook hierbij geldt hetzelfde. Het Plex Care haarmasker bevat nog lange na niet dezelfde intensief verzorgende ingrediënten als bij het Olaplex haarmasker. Bij dit product zijn de verschillen het grootst. Dit product is dus ook direct het minst Olaplex dupe waardig.

Mijn Action Plexcare Review & Ervaring

Dan last but not least, zijn de Action Plexcare producten Olaplex dupe noemwaardig? Ik begin als eerst met de verpakking. Fijn dat alle drie de producten een ander kleur label hebben gekregen, zo kun je ze makkelijk uit elkaar houden. Daarnaast zien de verpakkingen er wel een heel stuk vrolijker uit dan die van de Olaplex. Maar goed uiteindelijk gaat het om de inhoud en dan blijf ik toch trouw aan mijn geliefde Olaplex producten.

Of de Action Plexcare Olaplex dupe noemwaardig is? Qua werking, het resultaat en de ingrediënten by far niet. Maar qua verpakking, omschrijving en alles eromheen wel. Bij de Plexcare producten van de Action gebruik je gewoonweg sneller meer omdat het anders niet goed pakt. Bij Olaplex zijn de producten zo intensief verzorgend dat je maar heel weinig nodig hebt en er dus ook langer mee kunt doen.

Daarnaast zijn de Olaplex producten allemaal vegan en dierproefvrij en bij de Plex Care lijn kan ik hier niks over terug vinden en ga ik er dus ook vanuit dat deze dat niet zijn. Dit zegt ook direct veel over de ingrediënten. De Plexcare bevat meer chemische ingrediënten (die veelal goedkoper zijn) en bij Olaplex niet (vandaar ook de hogere prijs). Het is dus ook deels waar je voorkeur naar uitgaat. Mijn persoonlijke mening is wel dat als je al flink beschadigd haar hebt, dat je beter voor een product met milde ingrediënten kan gaan. Je haar zal je dankbaar zijn 😉

Wel zijn het 3 hele fijne haarproducten voor een niet al te hoge prijs. In vergelijking tot andere budget shampoos, conditioners en haarmaskers zijn de Plexcare producten echt wel goed. Mijn haar voelt na gebruik super zacht en blijft lang schoon. Al bij al, kan ik deze collectie dus aanraden. Zeker als je het niet kan veroorloven om de orginele Olaplex producten te kopen.

Ben je dus opzoek naar een fijne shampoo, conditioner en haarmasker die goed werken en haar lekker zacht maken voor een niet al te hoge prijs? Dan kan ik je de Action Plexcare lijn zeker aanraden. Heb je zwaarder geschut nodig en is je haar erg beschadigd? Dan kun je beter voor de orginele Olaplex producten gaan!

💡 Lees tip!: Bekijk mijn blogs over haarverzorging

Vind jij de Plex Care haarproducten van de Action, Olaplex Dupe noemwaardig?

 

Volg je mij al op Instagram, TikTok & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.