4.1 C
Amsterdam

Andrélon Kleurmasker

Andrélon Kleurmasker Review

Het Andrélon Kleurmasker is een nieuw product uit het Andrélon assortiment. Toen ik dit product zag, ben ik direct naar het Kruidvat gegaan om het masker aan te schaffen. Er is een enorme run op dit product want vrijwel bijna alle kleuren waren weg! Het liefst wou ik voor de kleur asblond gaan, maar deze was al uitverkocht. Gelukkig heb ik nog wel het laatste flesje Zomerblond kunt bemachtigen.

Het Andrélon Kleurmasker is een verzorgend haarmasker die tegelijkertijd de kleur van je haar een opfrisbeurt geeft. Dit komt door de kleurpigmenten die de haarmaskers bevatten. Geef jouw haar een kleurboost in slecht een paar minuten! Ik testte het kleurmasker van Andrélon uitgebreid uit, lees hier mijn review en zie de voor en na foto’s!

Andrélon Kleuropfrisser Review

Andrélon Kleurmasker Zomerblond Review

Het Andrélon Kleurmasker is een verzorgend haarmasker met tegelijkertijd een kleuropfrisser voor je haar. Het masker heeft 2 werkingen, namelijk 1 het haar intensief verzorgen en 2 het haar krijgt in enkele minuten een kleurboost. Het product bevat arganolie en jojoba olie die het haar doen verzorgen. De toegevoegde kleurpigmenten in het kleurmasker zorgen ervoor dat je eigen en/of geverfde haarkleur beter naar voren komt. Je kunt met dit masker je haarkleur langer mooi behouden, de kleur een opfrisbeurt geven en/of ongewenste tinten camoufleren.

Het fijne aan deze haarkleur opfrisser is dat het geen chemische stoffen zoals ammoniak en peroxide bevat. Dit is bij veel standaard haarkleur opfrissers en/of haarkleuringsmiddel wel het geval. Dit product is dan wel bij de haarkleuringsproducten terug te vinden, maar is dit absoluut niet. Het is geen permanente kleuring en Andrélon geeft aan dat de kleur tot 3 wasbeurten zichtbaar zal zijn. Als je de huidige kleur na gebruik wilt behouden adviseert Andrélon het kleurmasker bij elke wasbeurt te gebruiken.

Het haarmasker zit in een handig pomp flacon. Dit maakt het doseren extra makkelijk. Er word niet aangegeven hoeveel pompjes je per keer nodig hebt. Dit is afhankelijk van je haarlengte. De verpakking heeft een inhoud van 200 ml en een houdbaarheid van 12 maanden. Het Andrélon Kleurmasker is verkrijgbaar in totaal 7 verschillende kleuren. Van asblond tot diep zwart. Ik zelf ben voor de kleur zomerblond gegaan. Deze is geschikt voor natuurlijk en geverfd en blond haar. Ik heb zelf flink wat blond highlights in mijn haar en deze kleur kwam het meeste in de beurt van mijn eigen huidige geverfde haarkleur. Hieronder leg ik je meer over de verschillende kleuren uit en hoe je het masker kunt gebruiken.

Andrélon Kleurmasker Zomerblond Review

Hoe gebruik je het Andrelon kleurmasker?

Het haarmasker is vrij eenvoudig in gebruik. Zodra je het juiste kleur kleurmasker hebt gevonden, kan je deze gaan gebruiken. Was je haar als eerst schoon met je huidige shampoo en spoel deze goed uit. Knijp vervolgens het overtollige water uit je haar. Hierna kun je het masker aanbrengen. Verdeel hiervoor een ruime hoeveelheid van het masker goed door het haar. Hoe langer het haar, hoe meer pompje je nodig zal hebben. Ik zelf ben begonnen met het haarmasker bij de aanzet van mijn haar te verdelen en vervolgens in de punten. Laat het kleurmasker 5 minuten intrekken. Wanneer de inwerktijd is verstreken, spoel je het masker uit. Wanneer het haar droog is, kun je het resultaat goed zien 🙂

Kleurmasker zomerblond

Welke kleur heb ik nodig?

Belangrijk is om te onthouden dat dit product geen haarkleur middel is, maar een haarkleur opfris product! Ga dus niet voor een totaal andere haarkleurtint dan je eigen huidige natuurlijk en/of geverfde haarkleur. Als je dit wel doet, kan dit namelijk het ongewenste effect geven. Denk aan een roze, blauw/paarse, grijze en/of zelfs groene gloed. Kies dus het kleurmasker die qua tint het dichtste bij jouw huidige haarkleur ligt. Het is mogelijk om voor een sterker effect te gaan en/of een iets ander kleurtje, maar alleen donkerder dan je eigen haarkleur. Het is niet mogelijk om met het Andrélon kleurmasker je haar lichter te kleuren. Op de website van Andrélon vind je een handige tabel waaruit je kunt oplezen welke kleuren kleurmaskers geschikt zijn bij welke haarkleur. Klik hier voor het overzicht. Ik heb zelf heel wat blonde highlights in mijn haar en ben daarom voor de kleur Zomerblond gegaan.

Mocht je het eng vinden en het niet zeker weten wat betreft de kleur, test het kleurmasker dan eerst uit op één plukje van het haar. Dan weet je zeker of het goed of niet goed uitpakt. Daarnaast geeft Andrélon aan dat de kleur en na 3 wasbeurten uit zou moeten zijn.

before
Mijn haar voor het kleuropfrismasker
resultaat Andrélon kleurmasker zomerblond
Mijn haar na kleurmasker.

Mijn ervaring Andrélon Kleurmasker.

Als aller eerst wat voelt mijn haar ontzettend zacht na gebruik en wat ruikt dit Andrélon kleurmasker ontzettend lekker! Ik vind de verpakking mooi en typerend voor Andrélon. Erg fijn dat het in één pompflacon zit, dit maakt het doseren een stuk makkelijker en hygiënisch. Het masker bevat geen chemische stoffen wat erg fijn is voor een haarkleur opfrisser. Ik vind het masker eenvoudig in gebruik en je hebt maar slechts 5 minuten nodig voor een mooi resultaat. Mijn haar voelt ontzettend zacht aan na gebruik en mijn kleur lijkt ook egaler. Mijn highlights lijken meer zichtbaarder te zijn geworden, waarbij de basis van mijn haarkleur iets donkerder is geworden. Het masker licht het haar niet op, maar hier gebruik ik al mijn zeer geliefde zilvershampoo van fudge voor.

Ingrediënten.

Enige nadeel dat ik mij kan bedenken is het percentage aan verzorgende oliën in het product. Er staat vrij groot op de verpakking vermeld dat het product arganolie bevat en dit is ook zo, maar staat pas als nummer 16 in de ingrediënten lijst. Dit betekend dat er vrij weinig van in zit. Dit zelfde geld voor de jojoba olie. Het zacht maken van het haar word dus grotendeels veroorzaakt door de Propylene Glycol. Even als alcohol en parfum staan hoog in de lijst. Iets om rekening mee te houden als je van je zelf al geen sterk haar hebt. Ook de kleur van het product zelf deed mij verwarren. Je zou bij blond denken aan één meer blauwe/paarse kleur, maar deze is bruin.

Over het algemeen ben ik tevreden over dit product en ben ik ook zeker benieuwd naar de Asblond kleur. Deze ga ik ook zeker nog een keer aanschaffen. Andrélon geeft aan het masker meerdere keren in de week te gebruiken, maar dit zou ik persoonlijk zelf niet doen. Dit komt mede door de ingrediënten lijst. Ik zelf gebruik dit kleurmasker momenteel maximaal 1 keer in de maand. Het is zeker het proberen waar en voor de prijs hoef je het niet te laten

Het Andrélon Kleurmasker is exclusief te koop bij het Kruidvat en Trekpleister voor € 9,99 per flesje.

Ga jij dit haarmasker uitproberen?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs