4.1 C
Amsterdam

Babyliss Pro Blue Lightning

Babyliss Pro Blue Lightning

Een veelgebruikte föhnborstel door zowel kappers als thuisgebruikers, namelijk de Babyliss Pro Blue Lightning BAB2620E. Een goede föhnborstel stond al enige tijd op mijn wish list en na mij er beter verdiept in te hebben besloot ik deze Babyliss fohnborstel aan te schaffen. Deze borstel belooft het haar meer volume te geven en een mooie slag in het haar. Klinkt goed toch? Zeker met mijn vrij sluike/stijle haar is dit iets wat meer dan welkom is.

De Babyliss Pro Blue Lightning Air Styler staat in de top 10 van föhnborstels in Nederland en veel mensen zijn er enthousiast over. Daarom heb ik besloten om er een review over te schrijven. Om zo ook mijn mening en ervaring te delen van dit product. Lees je mee?

Babyliss Pro Blue Lightning Föhnborstel

Ik heb mijn Babyliss föhnborstel bij de bol.com besteld. Bij deze webshop staat dit product ook binnen de top 10 binnen zijn categorie. Het is ook de meest verkochte warme luchtborstel van Babyliss. De Babyliss Pro Blue Lightning komt netjes in een doos met handleiding. Op het product zit 1 jaar fabrieksgarantie, dat vind ik erg netjes voor een product binnen deze prijsklasse! De garantie kaart zit ook in de verpakking. De garantie gaat in vanaf de aankoopdatum. Het mooie aan deze Babyliss Pro Blue Lightnig BAB2620E is dat deze een vrij lang stekker draad heeft. De snoerlengte is 2,70 meter en is ook nog eens draaibaar. Dit maakt het gebruik van deze borstel extra makkelijk.

Babyliss Pro Blue Lightning Föhnborstel

Het apparaat heeft 2 snelheden en 1 warmte stand. Deze zijn makkelijk te bedienen met de schuifknop op het handvat. De föhnborstel voelt licht van gewicht, maar wel wat kwetsbaar. De borstel is geschikt voor mensen met normaal tot lang haar en heeft een keramische coating. De keramische coating beschermt het haar tegen de hitte van de fohn. Ik adviseer altijd wel om eerst een hittebeschermend product aan te brengen op het haar voor het gebruik van een föhn. Dit voor extra bescherming van het haar. De diameter van de borstel zelf is 3 tot 4 cm (normaal).

Hoe te gebruiken

Ik gebruik deze föhnborstel voornamelijk na het wassen van mijn haar. Ik laat eerst mijn haar aan de lucht drogen of droog mijn haar eerst met een gewone föhn. Uiteraard heb ik hierbij ook mijn haar goed geborsteld. Vervolgens breng ik een hittebeschermend haar product in mijn haar en/of een product voor extra volume. Hierna kan ik mijn haar in model brengen met de Babyliss Pro Blue Lightning. Ik dit doe dit per lok en draai hierbij de uiteindes naar binnen. Dit zorgt voor een mooie slag en meer volume in het haar. Als je een lok hebt kun je deze ook heel leuk bol laten staan door deze omhoog te föhnen.

Ik gebruik zelf de laagste warmtestand dit is prima voor mijn dunne haar. Mocht je wat dikker haar hebben zou je de hogere stand kunnen gebruiken. Als je klaar bent met föhnen, kun je hierna eventueel wat haarlak aan  brengen om het haar in model te houden. Ik zelf vind dit persoonlijk niet prettig aanvoelen, dus sla deze stap zelf over.

Voordelen Babyliss Pro Blue Lightning:

 • Geeft volume en mooie slag aan het haar
 • Schakelaar met 3 posities; 2 snelheden/temperaturen
 • Geïsoleerd uiteinde
 • Borstel met aluminium buis
 • Afneembaar achterfilter
 • 1 jaar fabrieksgarantie
 • Meedraaiend/roterend snoer
 • Lang snoer van 2,70 m
 • Kwalitatief
 • Budget

Nadelen Babyliss Pro Blue Lightning:

 • Geen opzetstukken
 • Geen opberghoes
 • Onprettig veel geluid op hoogste stand
 • Beschikt geen coolshot
 • Voelt kwetsbaar

Mijn ervaring.

Ik ben zeer tevreden over de Babyliss Pro Blue Lightning Styler. Ik snap heel goed dat deze in de top 10 staan en dat deze veelal ook door kapperszaken word gebruikt. Vooral voor de prijs hoef je het niet te laten. Daarnaast is deze föhnborstel ontzettend makkelijk in gebruik. Ik merk ook hoe vaker ik deze gebruik hoe handiger ik er in word. Ik heb van mezelf erg sluik/stijl haar en deze borstel brengt er net even wat meer volume en levendigheid in. Fijn dat het snoer zo lang is en meedraait. Een simpel design, maar doet zeker wat het moet doen. Enige nadelen vind ik dat de borstel aardig wat geluid maakt op de hoogste stand en dat er geen opberghoes bij zit. Maar voor deze prijs is het meer dan logisch dat er geen opberghoes bij zit.

De standaard prijs van de Babyliss Pro Blue Lightning BAB2620E is  € 39,95 en is o.a. verkrijgbaar bij de bol.com.

Föhn jij je haar altijd droog of in model? Zo ja, wat is jouw routine hierin?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs