Batiste Droogshampoos voor frisse lokken

Batiste Droogshampoo Review

Vandaag deel ik mijn review over de Batiste droogshampoos en vertel ik je meer over dit merk. In samenwerking met het merk mocht ik de Batiste Original, Luxe en Tropical variant uitproberen.

Droogshampoo is het ideale product om je haar tussen wasbeurten in mee op te frissen. Daarnaast zorgt droogshampoo ervoor dat overtollig olie en vet uit het haar verdwijnen en dat het haar meer volume en textuur krijgt.

Ik heb eigenlijk altijd standaard wel een flesje staan en in mijn handtas mee. Dit omdat ik mijn haar niet al te vaak wil wassen en met een droogshampoo zorg ik ervoor dat de boel daar boven mijn hoofd niet te vettig gaat worden.

In dit artikel lees mijn uitgebreide review over de Batiste droogshampoos. Ik test in dit artikel de Batiste droogshampoo in de variant original, luxe en tropical voor je uit. Ook geef ik je meer achtergrond informatie over het merk Batiste en leg ik je uit welke droogshampoo uit hun assortiment het beste bij jouw haartype past. Lees je mee?

Batiste Dry Shampoo

Over het merk Batiste

Denk je aan droogshampoo, dan denk je aan Batiste. Dit merk verkoopt al meer dan 30 jaar hun producten en staat bekend als ‘s werelds toonaangevende droogshampoo. De shampoos zijn gemaakt op basis van zetmeel en zorgen voor een opfrisbeurt van het haar. Het maak het haar olie en vet vrij en zorgt voor meer volume en textuur. Ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt en een wasbeurt wilt overslaan.

Alle producten worden uitgebreid getest en gecontroleerd en voldoen daardoor aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Batiste kent inmiddels meer dan miljoenen consumenten en is niet meer weg te denken uit het haarverzorging schap.

Het merk begon ooit met de classic/originele variant, maar het assortiment is inmiddels dankzij het succes, enorm uitgebreid. Zo bestaat de range uit 8 verschillende geuren, namelijk: Hiervan zijn ook 4 mini’s verkrijgbaar. En voor de rest bestaat het assortiment uit een droogshampoo speciaal voor blond en bruin haar. En als laatst een variant voor meer volume.

Welke Batiste Droogshampoo bij welk haartype?

De Batiste droogshampoos zijn een fijn product als je opzoek bent naar wat verfrissing tussen je wasbeurten in. De flessen hebben een inhoud van 200 ml en mooie vrolijke bedrukking. Op de verpakking staat duidelijk om welke geur of toepassing het gaat. Toch kan vooral de naam van de geur niet voldoende zijn. Daarom leek het mij handig om deze per geursoort beter te omschrijven. Vooral als je de producten online wilt gaan bestellen kan dit erg handig zijn. Je vindt hieronder per haartype en geursoort de juiste bijpassende producten of geuromschrijving terug.

Geuromschrijvingen:

 • Original – Klassiek (frisse geur)
 • Golden Rose – Vanille en rozen (lichtzoete en delicate geur)
 • Luxe – Muskus, kasjmier, violet, jasmijn en appelbloesem (luxueuze geur)
 • Nude – Subtiele basic geur
 • Cherry – Kersen (zoete, fruitige geur)
 • Tropical – Kokos (tropische geur)
 • Blush – Bloemige geur

Bruin haar:

Blond haar:

Futloos haar:

Batiste Original Review

Batiste Droogshampoo Original review

De Batiste Original is de klassieke variant van het merk. Dit is hun eerste product en laat het haar fris en schoon aanvoelen na gebruik. De Original is zowel in full size als mini variant verkrijgbaar. De full size variant heeft een inhoud van 200 ml en de mini variant 50 ml. De Batiste Original heeft een frisse geur en zorgt naast de verfrissende werking ook voor meer volume en textuur van het haar. De orginele variant is te herkennen aan zijn lichtblauwe/gele design.

Deze klassieke variant van Batiste heeft al meerdere beauty awards gewonnen en blijft geliefd onder vele gebruikers. Het enige wat je hoeft te doen is de shampoo op 30 centimeter afstand op de haar aanzet te sprayen, even in te masseren en je haar stijlen als gebruikelijk.

Mijn ervaring

Ik vind de klassieke variant erg fijn. Het doet wat het belooft namelijk mijn haar opfrissen. Ideaal aan dit merk is dat het geen witte waas achter laat. De geur vind ik erg typerend voor dit merk en ruikt lekker fris en is niet al te erg aanwezig. Subtiel dus! Daarnaast geeft het mijn haar inderdaad meer volume en is de droogshampoo makkelijk in gebruik.

Batiste Luxe Review

Batiste Droogshampoo Luxe review

De Batiste Luxe heeft een luxueuze geur en is er voor de gewaagde vrouw. Deze droogshampoo heeft in vergelijking tot de rest een wat zwaarder parfum. De geur bestaat uit een mix van muskus, kasjmier, violet, jasmijn en appelbloesem. De full size variant heeft een inhoud van 200 ml en er bestaat geen mini variant van. De Batiste Luxe heeft een frisse en bloemige geur en zorgt voor een makkelijk quick fix tussen je wasbeurten in. De luxe variant is te herkennen aan zijn pauw veren achtige design.

Deze luxe variant van Batiste is ideaal voor on to go, maar ook voor een avondje uit of voor wanneer je uit eten gaat. Je gebruikt de luxe hetzelfde als de klassieke variant.

Mijn ervaring

Ook de luxe variant valt bij mij in de smaak. De geur vind ik iets minder dan bij de klassieke variant, maar dit is natuurlijk persoonlijk. Wat een toffe verpakking ook. Echt passend bij het concept van het product, namelijk zo trots als een pauw. Of in dit geval luxe. Ook de Batiste Luxe droogshampoo zorgt voor een goede verfrissing van mijn haarlokken.

Batiste Tropical Review

Batiste Droogshampoo Tropical review

De Batiste Droogshampoo Tropical brengt je naar een tropisch bounty-eiland. Deze droogshampoo heeft een heerlijk tropische geur van kokos en exostische bloemen. De geur is zoet en bloemig tegelijkertijd. De full size variant heeft een inhoud van 200 ml en de mini variant 50 ml. Ik zelf heb de mini variant ontvangen, deze zie je ook terug op de foto’s. De Batiste Tropical komt in een fel gele fles met bedrukkingen van flamingo’s en tropische planten. Het straalt een en al zomer en vakantie uit.

De tropical variant van Batiste is ideaal voor op vakantie, zomerse dagen, als je gaat zwemmen of voor dagen op het strand. Deze variant gebruik je het zelfde als de voorgaande droogshampoo geuren.

Mijn ervaring

De Batiste Tropical droogshampoo is mijn absolute favoriet van de drie. De geur is heerlijk zomers en ik hou van de geur van kokos! Fijn ook dat het een mini formaat betreft, want hierdoor is het een ideaal flesje om mee te nemen in mijn handtas. Ook de Tropical variant maakt mijn haar goed schoon, verwijdert het overtollig vet en laat bovenal mijn haar erg lekker ruiken.

Ervaring Batiste droogshampoos

Ik ben erg tevreden over de Batiste droogshampoos. Het product doet wat het belooft, namelijk mijn haar opfrissen tussen de wasbeurten in. Het maakt mijn haar fris en zorgt voor meer volume. Ook fijn dat het zorgt dat het vettigheid verdwijnt. Iets waar ik op mijn hoofdhuid al snel last van kan krijgen als ik een wasbeurt wil uitstellen. Ook de geuren zijn erg lekker. Van de drie is de tropical mijn absolute favoriet. Deze zou ik dan ook zeker opnieuw aanschaffen.

Voor de rest laat de droogshampoo geen witte waas achter mijn haar en is het heel makkelijk in gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is sprayen, in masseren en je haar stijlen zoals je gewend bent. Conclusie: mocht je opzoek zijn naar een goede droogshampoo voor een schappelijke prijs, dan kan ik je de producten van Batiste zeker aanraden.


Batiste Droogshampoo kopen?

De Batiste droogshampoos shop je het voordeligst
bij de Douglas vanaf € 5,69 | 200 ml
Of bij de Bol.com

💡 Lees tip!: Bekijk mijn andere hair reviews


Wat is jouw favoriete droogshampoo geur van Batiste?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel bevat ontvangen producten.

Gerelateerde blogposts

0 reacties

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.