Wat zijn BIAB nagels?

BIAB nagels

BIAB nagels zijn natuurlijke nagels gelakt met de zogeheten BIAB nagellak. BIAB is de afkorting voor Builder in a Bottle en werkt als een soort van verstevigende en opbouwende gel voor op de natuurlijke nagels. Het zit tussen gel en acryl -nagels in en kent een aantal voordelen ten opzichten van deze twee. BIAB nagels zijn dé nieuwe behandeling voor stevigere nagels en is geschikt voor iedereen!

Deze nieuwe manier van je nagels verzorgen en verstevigen is niet alleen goed voor je nagels, maar ziet er ook nog eens mooi uit! Je kunt BIAB nagels bij de nagelsalon laten doen, maar je kunt ook prima zelf BIAB doen. Benieuwd hoe je BIAB nagellak aanbrengt, wat de voordelen zijn en wat de beste BIAB nagellak is? Lees dan snel verder.

💡 Leestip: Bekijk mijn top 5 beste BIAB nagellak

BIAB Zelf doen

BIAB als basis met gellak voor de kleur

Wat zijn BIAB nagels?

BIAB nagels zijn natuurlijke nagels gelakt met een BIAB nagellak. Je kunt BIAB zelf doen of de nagels laten doen bij een nagelsalon. BIAB staat voor Builder in a Bottle en is zoals de naam wellicht al doet vermoeden een verstevigende gel, die in lagen opgebouwd kan worden. Het wordt gebruikt als verstevigende behandeling van de natuurlijke nagels en zit qua dikte tussen gel en acryl -nagels in. BIAB nagellak heeft een flexibele textuur waardoor deze makkelijk mee buigt en beweegt zonder dat er scheuren of breuken van de nagels ontstaan. Iets wat bij acryl nagels vaak wel voorkomt.

Daarnaast zit er in BIAB nagellak standaard voedende ingrediënten die de natuurlijke nagel doen verzorgen, verstevigen en voeden. Ook dient het product direct als base én primer in één, waardoor het gebruik van losse lakjes overbodig wordt! Je kunt voor BIAB nagels kiezen om je eigen natuurlijke nagels te laten herstellen en verstevigen. Of juist als basecoat onder een gellak voor extra stevigheid. Dat laatste heb ik zelf onlangs gedaan en dit is mij enorm goed bevallen. Dit is ook direct hetgeen wat je op de foto’s terug ziet. Dus een BIAB lakje met gellak voor de kleur 🙂 Maar ik moet zeggen zonder extra kleur zijn de BIAB nagels ook al prachtig van zich zelf.

De lak blijft zo’n 3 a 4 weken zitten, waarna je de lak van jouw BIAB nagels er makkelijk van af kunt soaken. Oftewel je kunt de lak makkelijk van je natuurlijke nagels afweken zonder dat deze al te veel beschadigd raken. Ook scheelt dit een hoop tijd in vergelijking tot bijvoorbeeld acryl nagels. Mocht je de behandeling juist willen verlengen, kun je ervoor kiezen om het grootste gedeelte eraf te vijlen (ongeveer 10% laten zitten). En vervolgens je nagels gewoon opnieuw te lakken met BIAB nagellak naar keuze.

Kort samengevat hebben BIAB nagels de volgende voordelen:

 • Nagellak voor natuurlijke nagels die gezond, stevig en lang blijven
 • Hersteld beschadigde nagels
 • Dient als base en primer in één
 • Bevat verzorgende ingrediënten voor de nagels
 • Flexibele gel waardoor nagels minder snel breken
 • Een uitkomst voor mensen met poreuze en/of dunne nagels, maar ook voor nagelbijters
 • Makkelijk te verwijderen zonder de nagels te beschadigen
 • Blijft tot 3 a 4 weken zitten
 • Kan als verstevigende basis voor gellak dienen

Een mooie manier om je natuurlijke nagels te verstevigen en verzorgen terwijl het er ook nog eens mooi uitziet. BIAB nagels zijn flexibel, natuurlijk, blijven lang zitten en zijn makkelijk aan te brengen als wel te verwijderen. Verderop in dit artikel, lees je meer over BIAB zelf doen en wat ik persoonlijk de beste BIAB merken vind.

BIAB, beter dan gellak?

Een veel gestelde vraag is: is BIAB beter dan gellak? Dit is afhankelijk van jouw doel en de conditie van je nagels. Daarom zal ik je het verschil tussen deze twee uitleggen. Heb je sterke nagels van jezelf en wil je graag een vrolijk kleurtje op je nagels, dan kan een gellak prima werken. Gellak is al jaren zeer geliefd, maar toch stappen steeds meer mensen over op BIAB nagels of een combinatie van deze twee.  Om deze reden leg ik je graag het verschil tussen deze twee uit.

Het grootste verschil tussen BIAB nagellak en gellak is de stevigheid. BIAB is net wat sterker maar ook flexibeler. De kans op scheuren of nagel breuken is bij BIAB nagels een stuk lager dan bij gel nagels. Daarnaast dien je bij gellak een aparte base coat en primer te gebruiken. Bij een builder in a bottle gel is dit niet nodig en bevat het daarnaast ook nog eens verzorgende ingrediënten. Daarnaast blijft BIAB nagellak iets langer zitten, namelijk 3 a 4 weken. Bij gel nagellak is dit zo’n 2 a 3 weken. Ook het verwijderen van BIAB nagels gaat vrij makkelijk en dient als verstevigende behandeling van de natuurlijke nagels. Een uitkomst voor beschadigde nagels of nagelbijters.

Last van dunne en snel breekbare nagels? Dan kan ik je BIAB nagels zeker aanraden. Voor mij werkt BIAB zeer goed en ik ben voornamelijk enthousiast over de combinatie met gellak. Ofwel BIAB als basis en gellak voor de kleur.

BIAB nagellak

Hoe BIAB zelf doen?

BIAB is op drie verschillende manieren toe te passen. Namelijk de meest bekende manier als verstevigende behandeling van de natuurlijke nagels. Of als basis voor gellak en om een nagelverlenging mee uit te voeren. Ik leg je hier de traditionele manier uit. BIAB zelf doen hoeft absoluut niet moeilijk te zijn, maar een goede voorbereiding is het halve werken.

Stap 1. Manicure, dé voorbereiding

Van te voren is het dus belangrijk dat je een basis manicure hebt gedaan. Oftewel je nagels in vorm knippen en vijlen. De nagelriemen terug duwen met een bokkenpootje en verzorgen met een nagelolie. Voor een nog beter hechting en basis kun je nog je nagelplaat op ruwen met een buffer nagel vijl. Deze schoonmaken en ontvetten met een prep. En een eventuele bonder aanbrengen zodat de BIAB lak nog beter blijft zitten.

Stap 2. BIAB zelf doen, hét echte werk

Vervolgens is het tijd voor het echte werk! Namelijk de BIAB zelf doen. Je brengt het eerste laagje BIAB nagellak geleidelijk aan en laat deze uitharden onder een nagel lamp. Eenmaal alle nagels gelakt en uitgehard is het tijd voor de tweede laag. Ook deze moet uitharden onder de nagel lamp en kan vervolgt worden met een top coat. Mocht je liever een kleurtje willen breng je een gellak in kleur naar wens tussen de BIAB en topcoat aan.

Als laatste stap verwijder je de eventuele plaklaag met een gel cleanser en verzorg je de nagelriemen na met een olie. Voor de nazorg wordt geadviseerd om de nagelriemen dagelijks met nagelolie in te smeren.


BIAB kopen?

Er zijn inmiddels veel verschillende merken die hun eigen BIAB lak hebben uitgebracht. Daarom help ik je graag een handje en heb ik een eigen top 5 beste biab nagellak samengesteld. Deze selectie heb ik gemaakt op basis van mijn eigen ervaring, reviews, prijs en kwaliteit.

Het beste BIAB merk vind ik tot nu toe . Deze lak blijft lang zitten, is niet al te duur en verstevigd mijn natuurlijke nagels goed. Ook is deze makkelijk te verwijderen na een aantal weken.

💡 Bekijk: Top 5 beste BIAB nagellak

🛍️ Shop: Of shop direct biab nagellak


Wat is jouw ervaring met BIAB nagels?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.