BioSilk Silk Therapy Lite Haarserum

Het BioSilk Silk Therapy Lite haarserum ken je misschien wellicht al wel? Het haarserum is inmiddels al weer een tijdje op de markt, maar is niet meer weg te denken uit mijn haarverzorgingsroutine. Deze haarolie heb ik leren kennen bij mijn kapper destijds en sinds dien heb ik het eigenlijk altijd opnieuw aangeschaft. Om deze vandaag een review over dit BioSilk Therapy Lite haarserum. Ik leg je in deze review uit wat de werking is van dit serum en waarom ik er zo enthousiast over ben. Lees je mee?

Werking van BioSilk Silk Therapy Lite

Inmiddels gebruik ik het haarserum van BioSilk al een paar jaar naar alle tevredenheid. Dit haarserum is niet voor niks een van mijn favouriete beauty goodies ­čśë Het unieke aan dit serum is dat het licht van gewicht is, het haar niet vettig laat aanvoelen maar wel beschermt, verstevigt en glad maakt. De BioSilk Therapy Lite is speciaal ontwikkeld voor fijn, sluik en dun haar. Het unieke aan de haarserums van BioSilk is dat deze drie keer het eigen gewicht aan vocht kan vasthouden. Met andere woorden het heeft een sterk┬á vochtregulerende werking op het haar. Waardoor het haar er minder dof en/of futloos uit gaat zien en meer straalt.

De haarserums van BioSilk zijn erg populair. Dit komt omdat het serum verrijkt is met zijde-prote├»ne die bestaat uit maar liefst 17 aminozuren. Het menseljke haar bestaat uit 19 aminozuren. Dus eigenlijk mega verzorgend voor je haar! Als je haar beschadigd is kan dit serum voor herstel zorgen en je haar als het ware opnieuw laten ”opbouwen”. Met als gevolg pluisvrij en glanzend haar.

Naast de verzorgende werking van dit serum, heeft ook nog eens een beschermende werking. Dit komt omdat het haarserum UV-Filter en Vitamine E bevat. De eerste beschermt tegen de UV-straling van de zon en de tweede beschermt als antioxidant tegen vrije radicalen. Dit voorkomt beschadiging en verkleuring van het haar.

Samenvatting werking en voordelen BioSilk Silk Therapy Lite:

 • Lichtgewicht hydraterend haarserum
 • Speciaal ontwikkeld voor dun en fijn haar
 • Voelt niet vettig aan
 • Heeft een verzorgende, verstevigende en beschermende werking op het haar
 • Zorgt voor voller, glanzender en pluisvrij haar
 • Bevat ingredi├źnten als 17 aminozuren, zijde-prote├»ne, UV-Filter en Vitamine E
 • Zuinig in gebruik
 • Vrij van sulfaten en SLS

Gebruiksaanwijzing: De verpakking van het serum geeft aan schudden voor gebruik. Dit doe ik dan ook altijd voor dat ik het serum in mijn haar aanbreng. Je kunt dit haarserum zowel op droog als nat -haar aanbrengen. Het kan zelfs op de huid gebruikt worden voor bijvoorbeeld droge huidplekken en/of nagelriemen. Je hebt per keer maar een kleine hoeveelheid van het haarserum nodig. Ongeveer 8 a 10 druppels afhankelijk van je haarlengte. Hoe langer je haar hoe meer je gebruikt. In principe is dit een zeer geconcentreerd haarserum en heb je maar een klein beetje nodig. Ik zelf doe met een flesje (167 ml) echt wel minimaal 3 maanden of langer. Breng het leave-in conditioner op je handpalmen aan en verdeel dit vervolgens over de lengte en punten van je haar. Ready to go ­čśë

Ingredi├źnten BioSilk Silk Therapy Lite

Het BioSilk Silk Therapy Lite is een leave-in haarserum en geen haarolie. Het is namelijk echt een serum waardoor de substantie dikker is en het bevat geen olie. Het goede aan dit serum is dat het veel verzorgende ingredi├źnten bevat als 17 aminozuren, zijde-prote├»ne, UV-Filter en Vitamine E. Deze maken het haar zacht, glad, stralend en pluisvrij. Ook is de BioSilk Silk Therapy Lite vrij van sulfaten en SLS. Onderstaand de exacte ingredi├źnten overgenomen vanaf de achterkant van de verpakking:

Cyclopentasiloxane, Cyclotetrasiloxane, Caprylyl Methicone, Phenyl Trimethicone, Ethyl Ester of Hydrolyzed, C12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum), Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Benzyl Benzoate, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Limonene, Linalool.

Mijn ervaring.

BioSilk is bekend geworden met zijn Silk Therapy Orginal haarserum. Voor dat ik de Lite versie aanschafte en deze nog niet bestond, had ik eerder altijd de Original versie. Deze beviel mij destijds al erg goed, maar de Lite versie bevalt mij nog beter. Dat komt omdat ik vrij dun en sluik haar heb. Vaak maken andere haaroli├źn of serums mijn haar snel vet en/of zwaar, waardoor het als het ware nog platter valt. Bij dit BioSilk Silk Therapy Serum is dit niet het geval. Ik kan dus beamen dat het echt speciaal is ontworpen voor fijn en dun haar en doet wat het belooft. Ik merk dat mijn haar zachter en glanzender is sinds ik dit serum gebruik. Ik heb zelfs het idee dat mijn haar wat dikker is geworden, maar ook pluisvrij. Zelf gebruik ik het serum 1x per dag en dit is voor mij voldoende.

Daarnaast is de geur van dit leave-in conditioner heerlijk! Het is net alsof ik net van de kapper vandaan kom. Ook vind ik het prettig dat het zuinig in gebruik is en de prijs kwaliteit verhouding naar mijn mening goed is. Echt een aanrader dus. Mocht je dik haar hebben en/of krullen, zou ik eerder de Orginal versie aanraden.

Je kan het BioSilk Silk Therapy Lite Haarserum hier bestellen bij de bol.com.

Gebruik jij ook elke dag een haarserum? Zo ja, welke en/of heb je dit serum al eens geprobeerd?


Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.