4 C
Amsterdam

Carmex Moisturising Lip Balm

Carmex Moisturising Lip Balm Review

Tijdens de herfst en wintermaanden moeten wij ons beter beschermen tegen de koud. De huid wordt nou eenmaal sneller droog als deze word blootgesteld aan koud, regen en wind. Waar we ons lichaam volop bedekken met winterjassen, wanten en dikkere schoenen, is dat bij het gezicht een ander verhaal! Veel mensen hebben dan ook sneller last van droge lippen. Tijdens de wintermaanden zijn er dan ook veel groot gebruikers van lipbalms en laat ik er daar nou net een van zijn. Mijn vorige lipbalm was op en daarom was het tijd voor een nieuwe. De moisturizing lip balm van het Carmex viel mij direct op door zijn fel gele verpakking. Ik kocht de orginele en cherry variant van het merk. En daarom lees je vandaag hier mijn review over de Carmex Moisturising lip balm.

Carmex Lipverzorging

Het merk Carmex bestaat als sinds 1937 en is kenmerkend door zijn fel gele en rode verpakkingen. De producten vielen mij ook gelijk op, deze zijn eigenlijk niet te missen. In Amerika is Carmex het beste verkochte merk onder de categorie lippenbalsems. Het begon allemaal bij Alfred Walbing die zelf problemen met zijn lippen ondervond. Hij ging zich verdiepen in een medicijn om zijn lippen te kunnen genezen. Zo begon hij in 1937 zelf zijn lippenbalsems vanuit huis in de keuken te gieten. Het was een succes en even later bracht hij de lippenbalsems ook naar Apotheke.

Vanaf dat moment ging het snel. Er werden al gauw herhalingsrecepten aangevraagd en vanaf dat moment was Carmex een succes! Carmex werd met de jaren als maar populairder en is met de jaren door verbeterd en door ontwikkeld. Het begon allemaal met een glazen pot, daarna een classic metalen potje en veel later kwam het merk met een roller en tube verpakking. Maar de fel gele en rode kleur van de verpakking is altijd gelijk gebleven. Het merk Carmex is dan ook een echte klassieker onder de lippenverzorging.

Carmex Moisturising lip balm classic

Carmex Moisturising Lip Balm Classic

Ik heb zowel de classic als cherry variant gekocht van het merk. De classic variant word veelal ook door visagisten in Hollywood, Las Vegas tot New York gebruikt. De Carmex moisturising lip balm verhelpt dorge en ruwe lippen, maar beschermt deze ook tegen koud. Ideaal als je bijvoorbeeld gaat skiën, snowboarden, hardlopen, fietsen en/of bij alle andere water- en strandsporten.

Ik vind het een hele fijne lippen balsem. Het geeft bij het aanbrengen een licht verkoelend effect aan het begin. De lippen balsem is door de knijptube makkelijk te doseren en blijft lang zitten. Ik merk dat mijn lippen goed verzorgd aanvoelen na gebruik. De classic variant heeft een lichte geur/smaak die typerend voor het merk Carmex is. Ik vind dit een hele lekkere en fijne smaak. Niet te aanwezig, maar subtiel.

Voordelen:

 • Kalmerende en hydratende werking
 • Verzorgt de lippen
 • Koelend en licht tintelend effect bij aanbrengen
 • Beschermt de lippen tijdens verschillende sporten
 • Een perfecte basis voor andere lipcosmetica

Carmex Moisturising Lip Balm Cherry

Carmex Moisturising Lip Balm Cherry

De Carmex Moisturising lip balm cherry variant verschilt niet heel veel van de classic variant. De enige twee verschillen tussen deze twee is dat de cherry variant SPF15 bevat en een kersensmaak. Wil je je lippen beschermen tegen de zon? En vind je het fijn als de lippen balsem een smaakje bevat? Dan kan je beter voor de Carmex Moisturising lip balm cherry gaan.

Ook de cherry variant vind ik heel erg fijn van het merk. De smaak doet mij een beetje aan bubblegum op de een of andere manier denken. Het is zo lekker, dat je ik bijna zou op eten! 😉 Ook deze lippen balsem blijft lang zitten en mijn lippen goed verzorgd aan na gebruik.

Voordelen:

 • Kalmerende en hydratende werking
 • Verzorgt de lippen
 • Kersen smaak
 • Bevat SPF 15
 • Koelend en licht tintelend effect bij aanbrengen
 • Beschermt de lippen tijdens verschillende sporten
 • Een perfecte basis voor andere lipcosmetica

Carmex lipverzorging review

Mijn ervaring Carmex lipverzorging.

Ik zou deze moisturising lip balms van Carmex zeker aanraden. Ik vind deze producten fijner dan een standaard labello of vaseline potje. Het verzorgt mijn lippen intensief en dit heb ik nou net nodig tijdens deze koude dagen. Ik vind dat door het verkoelende en licht tintelende effect het merk zich onderscheid van andere lippen balsem merken. Ik ervaar dit als een zeer prettig effect. Ook vind ik de geur en smaak van beide lippen balsems heerlijk! Wel moet je van zoet houden als je voor de kersen variant gaat. Prima product zou ik zeggen.. thumbs up!

Je kan de Carmex Moisturising lip balm hier bestellen bij de bol.com.

Wat is jouw favoriete lip verzorgingsmerk?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs