4.1 C
Amsterdam

Clinique Superbalanced Foundation

Clinique Superbalanced Foundation

Vandaag deel ik een review van de Clinique Superbalanced Foundation. Mijn absolute favoriete foundation tot nu toe. Deze Clinique foundation is uniek door zijn talg absorberende werking terwijl deze ook de huid hydrateerd. Mijn foundation was op en daarom besloot ik mij zelf te trakteren op dit prachtige flesje van Clinique.

Inmiddels heb ik ook geleerd dat het investeren in goede gezichtsverzorgingsproducten, maar ook zeker foundation het meer dan waard is. In dit artikel lees je mijn Clinique Superbalanced Makeup Foundation review, lees je mee?

Clinique Superbalanced Makeup Foundation

Clinique SuperBalanced Foundation

Deze foundation van Clinique is vloeibaar en heeft een medium dekking. Dit product maakt zich zelf uniek en kenmerkt zich door dat deze talg absorbeert maar tegelijkertijd ook de huid hydrateerd. De créme geeft een natuurlijke finish en is geschikt voor mensen met een normale tot vette huid. Ook is de Clinique SuperBalanced Makeup Foundation 100% parfumvrij en getest op allergieën. Dit maakt het een geschikte crème voor mensen met een gevoelige huid en/of allergieën.

Het is een foundation die de huid egaliseert en actief verbeterd zonder enige irritatie. Daarnaast bevat de Superbalanced Makeup geen olie en is waterproof. Het enige nadeel is dat deze geen SPF factor bevat, maar dit zou je eventueel in je dagcrème al kunnen hebben zitten. Door de vloeibare textuur is de foundation makkelijk aan te brengen en te verdelen. Je krijgt een natuurlijk effect en ziet niet dat je foundation draagt. Iets wat ik zelf persoonlijk heel prettig vind.

Samenvatting werking en voordelen:

  • Geschikt voor normale tot vette huid
  • Geschikt voor de gevoelige huid
  • Medium dekkend
  • Talgabsorberend en hydraterende werking
  • Verbeterd de huid actief
  • Waterproof en olievrij
  • Getest op allergieën
  • 100% parfumvrij

Clinique Superbalanced Foundation Ivory

Gebruiksaanwijzing:

Door dat het een vloeibare foundation is is het belangrijk om deze altijd eerst te schudden voor gebruik. Breng een klein beetje van het product aan op een beautyblender of je vingertoppen. Ik gebruik zelf niet elke dag foundation, maar als ik het gebruik heb ik echt maar een klein beetje nodig. Vooral deze Clinique Superbalanced foundation is super zuinig in gebruik ondanks dat deze medium dekkend is. Ik zelf breng mijn foundation altijd aan door middel van 4 stippen op mijn gezicht.

Dit doe ik op mijn voorhoofd, onderkin en beide wangen. Daarna breng ik het gelijkmatig aan voor een egale en natuurlijke dekking. Ik gebruik hiervoor mijn beautyblender en neem hier altijd de tijd voor. Ik vind het niet mooi als je kleur verschil ziet en/of als het er niet natuurlijk uitziet. Tip: Maak je beautyblender een beetje vochtig voor gebruik dit zorgt voor een extra egale en natuurlijke dekking.

Links before – zonder Clinique Foundation en Rechts after – met Clinique Foundation:

Mijn Review & Ervaring

Deze foundation van Clinique is voor mij echt een uitkomst en ik ben er zeer over te spreken. Ik heb zelf een normale huid waarbij zoals bij de meeste mensen mijn T-zone vettig is. Doordat de Superbalanced Makeup tint geschikt is voor de normale tot vette huid is dit ideaal voor mij. Daarnaast geeft de foundation mijn gezicht een mooie, natuurlijke en egale uitstraling. Het is een medium dekkende en matterende foundation.

De kleine oneffenheden haalt hij weg maar de herkenbare punten zoals moedervlekjes of sproeten laat hij subtiel doorschemeren, dit vindt erg mooi. Ook de kleur 03 Ivory past perfect bij mijn huidskleur. Mocht je jouw juiste huidskleur voor deze foundation niet weten, raad ik je aan om hiervoor advies te vragen bij de Douglas of Ici Paris XL. De medewerkers in deze winkels weten meestal precies te vertellen welke kleur je nodig hebt.

De crème blijft lang zitten en mijn huid verbeterd aanzienlijk sinds ik dit gebruik. Ik krijg er geen olie-achtige of glimmende huid van. Van sommige foundations krijg ik onzuiverheden, dat is bij de Clinique Superbalanced Makeup Foundation niet het geval. Enige 2 nadelen van deze foundation vind ik dat het geen pomp dopje bevat en geen SPF 15. Voor de rest is het echt een top product en voor mij persoonlijk past deze foundation het beste bij mij. Oftewel een nieuwe favoriet! 🙂 Het merk Clinique is een hoger segment en je betaald dan ook meer dan een foundation bij bijvoorbeeld de Kruidvat. Maar geloof me dat is het meer dan waard. Zie het als een investering in je huid.


Clinique Superbalanced Foundation kopen?

De Clinique Superbalanced Foundation is verkrijgbaar op Douglas.nl voor € 28,95 | 30 ml
Of bij de Bol.com en Lyko.nl

💡 Lees tip!: Bekijk mijn top 5 beste foundations


Wat voor foundation gebruik jij en van welk merk?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs