Diamond Painting van de Action

Steeds vaker zag ik de term ‘Diamond painting’ in de creatieve wereld voorbij komen. Dit wekte mijn nieuwsgierigheid op en toevallig kwam ik deze week diamond painting setjes bij de Action tegen. Ik heb twee van de vier verkrijgbare setjes meegenomen. Ik kocht de ‘Make your own diamond painting’ in de cactussen en rozen uitvoering. Ze hebben ook nog een setjes met een flamingo en een vlinder. Bij mijn Action hadden ze flamingo en vlinder uitvoering helaas niet meer. Anders was ik voor de flamingo gegaan in plaats van de rozen. De diamond painting setjes van de Action kosten € 1,84 per stuk. In deze review lees je wat ik van deze setjes vind en of diamond painting mij bevalt.

Wat is diamond painting?

Diamond painting is zoals het woord het al zegt, schilderen met diamantsteentjes. Eigenlijk een soort van borduren, alleen dan met steentjes. Elk diamond painting setje word geleverd met een canvas waar je op werkt. Op het canvas staan vakjes met één kleur en één cijfer of letter vermeld. Bij het setje worden ook verschillende kleuren diamantsteentjes geleverd. Vaak word er op de verpakking van de diamantsteentjes vermeld welke kleur het betreft. Bij sommige diamond painting setjes wordt er naast het canvas en de diamantsteentjes ook een diamantpen, schudbakje, diamantgom en pincet geleverd. Op het canvas zit een plaklaag met daar boven op een beschermfolie. Wanneer het beschermfolie van het canvas word verwijderd, kun je de diamantsteentjes op de juiste plek plakken. Dit doe je het snelst en makkelijkst met een diamantpen en wat diamantgom. Steek de diamantpen in de diamantgom. Hierdoor blijven de diamantjes goed aan de diamantpen plakken. Doe de kleur diamantsteentjes waar je mee wilt beginnen in het schudbakje en pak met het pennetje een steentje op uit het bakje. Leg het steentje op de de juiste positie op het canvas. Met de pincet kan je eenvoudig verkeerd geplaatste diamantsteentjes verwijderen.

De ‘Make your own diamond painting’ setjes van de Action worden geleverd met één canvas, verschillende diamantsteentjes, een diamantpen, een schudbakje, diamantgom en een pincent. Het canvas is 15 cm bij 15 cm. Wat ik ideaal vind om mee te beginnen als starter. Ik heb het rozen canvas inmiddels al helemaal afgekregen en aan het cactus canvas moet ik nog beginnen. Met het rozen canvas ben ik ongeveer een halve dag bezig geweest. Oftewel voor het bedrag van € 1,84 heel veel plezier 🙂 Ik vind het fijn dat er in de setjes extra diamantsteentjes zitten. Zo heb je niet dat je van een kleur tekort komt en de diamond painting niet kan afmaken. De diamantsteentjes zijn mooi van kleur en gelukkig niet al te glimmend. Onderstaand het resultaat van het rozen canvas:


Tips:

 • Laat nog wat diamantsteentjes over in de verpakking. Vaak zitten er net iets meer diamantsteentjes in een verpakking dan je nodig hebt. Dit is makkelijk voor wanneer je ziet dat er je een of meerdere vakjes van één kleur bent vergeten.
 • Druk af en toe het canvas aan, zodat de diamantsteentjes goed op hun plek blijven zitten.
 • Houd het beschermfolie zoveel mogelijk op het canvas. Dit om stof of haren op het canvas te voorkomen.
 • Steek de diamantpen opnieuw in de diamantgom zodra de diamantsteentjes niet meer goed aan de pen blijven plakken.
 • Bewaar de overgebleven diamantjes uit een setje, dit kan je nog voor andere leuke knutsel projecten gebruiken.

Conclusie

Voor de beginnende diamond painter is dit zeker een aanrader. Een leuk setje om het diamond painten uit te proberen. Na dit setjes ben ik zeker van plan om vaker een diamond painting te maken. Niet zo zeer voor het resultaat maar meer omdat het heerlijk ontspannend werkt. Als ik er mee bezig ben word ik helemaal rustig. Mij lijkt het wel een leuke uitdaging om een hele grote diamond painting te maken. Wie weet in de toekomst.. 😉

Wat ik met het canvas ga doen weet ik nog niet precies. Dus als je nog leuke ideeën hebt voor het canvas, hoor ik het graag! Ben jij al bekend met diamond painting en zo ja, wat heb je gemaakt?

Gerelateerde blogposts

2 reactie

 • Reageren
  Diamond Painting voor Volwassenen - BeautyBlogster.nl
  3 december 2020

  […] eerste en laatste ervaring met diamond painting was met de mini canvassen van de Action. Dit zijn meer instapmodellen en om te kijken of je het leuk vind. Leuk om nu ook eens een groot […]

 • Reageren
  Janine - BeautyBlogster.nl
  4 februari 2021

  Graag gedaan, veel succes met het diamond painten!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: