Diamond Painting voor Volwassenen

Diamond Painting voor Volwassenen

Naast diamond painting voor kinderen, bestaat er ook diamond painting voor volwassenen. Diamond Paintings voor volwassenen zijn vaker een stuk uitdagender door het grotere formaat van het canvas en de meerdere verschillende kleuren. Onlangs werd ik benaderd door Hobbywinkel Hobby Painter met de vraag of het mij leuk leek om een van hun diamond canvassen uit te proberen. Hier zei ik uiteraard geen nee tegen! Om deze reden deel ik vandaag mijn ervaring/review over deze leuke hobby webshop. Lees je mee?

Of ga direct door naar het assortiment Diamond Paintings.

Diamond Painting voor volwassenen

Diamond Painting voor volwassenen is een leuke manier van het maken van een schilderij met diamantjes. Het was voorheen voornamelijk voor kinderen bedoeld, maar tegenwoordig gaan er ook veel volwassenen mee aan de haal. En logisch ook want het is een hele ontspannende manier van creatief bezig zijn zonder dat er al te veel mis kan gaan. Het lijkt ook wel een beetje op schilderen op nummer. Een hobbytrend geschikt voor elke doelgroep kun je wel zeggen.

Wanneer je een diamond painting pakket aanschaft ontvang je altijd een voorgetekend canvas met de daarbij behorende diamantjes/steentjes. Op het canvas staan per kleur verschillende nummers aangegeven. Dit geeft precies aan waar de verschillende kleuren diamantjes opgeplakt dienen te worden. Wanneer alle steentjes zijn opgeplakt, komt het gekozen patroon duidelijk naar voren en kun je genieten van jouw eigen gemaakte diamond painting.

Werkwijze Diamond Painting

Kies eerst een gewenst diamond painting pakket voor volwssenen. In de webshop HobbyPainter heb je keuze uit meer dan 500+ verschillende canvassen. Je kunt kiezen uit dieren, disney, natuur, kunst, fantasy, religie of feestdagen. Onder diamond painting voor volwassenen zijn voornamelijk de dieren, bloemen en dikke dames pakketten erg populair. Voor ieder is er in ieder geval wel een leuk canvas te vinden. Eenmaal besteld en binnen? Dan kunnen we gaan beginnen!

Wanneer je een pakket hebt besteld ontvang je hierbij altijd een canvas en de bijbehorende diamantjes. Bij elk Diamond Painting pakket ontvang je vaak een schudbakje, pen en wax. Voor dat je begint is het handig om te kijken of het pakket volledig is. Controleer hierbij of alle kleuren uit het canvas zijn bijgeleverd qua kleuren diamantjes. Om het je zelf makkelijk te maken zou je de steentjes ook eerst in een diamond painting opbergdoos kunnen doen. Dit hangt er even van af hoe je te werk gaat.

Je kan er voor kiezen om per kleur zakje diamantjes te werk te gaan of vanaf het canvas te gaan werken. Mocht je dat laatste gaan doen is een diamond painting opbergdoos zeker geen overbodige luxe. Ik zelf werk momenteel per hoekje. Dit doe ik vanwege het behoud van de plaklaag. Door dat ik per vlak werk hoef ik minder vaak het folie van het canvas af te halen op plekken, waar ik op dat moment niet werk. Dit zorgt ervoor dat de plaklaag beter behouden wordt.

Op het canvas zit altijd een beschermfolie. Haal deze er niet in een keer af! Deze zorgt ervoor dat de plaklaag van het canvas niet opdroogt en beschermt het canvas. Mocht je in één hoek beginnen, haal dan een klein stukje van het folie los en klap deze om. Vervolgens dip je de diamond painting pen in een stukje wax. Pak hierna met de pen een steentje op en plak deze op de juiste plek. Herhaal dit tot dat je het gehele canvas hebt gevuld.

Canvas Verlegen Katje

Ik mocht van HobbyPainter een diamond painting uit hun webshop uitzoeken. Ik heb gekozen voor het verlegen katje canvas. Dit omdat ik zelf erg gek op katten ben en ik deze diamond painting er erg schattig uit vindt zien. Ook wil ik het canvas in mijn woning ergens gaan ophangen zodra deze klaar is. De kleurtinten uit dit canvas passen het beste bij mijn interieur. De bestelling ontving ik erg snel en ging vlekkeloos. De volgende werkdag na bestellen werd het pakketje al bezorgd. Daarnaast vond ik het ook fijn dat ik een track & trace code ontving waarbij ik zelf mijn gewenste levertijd kon aangeven.

Het canvas Verlegen Katje heeft een afmeting van 50 x 40 cm en is dan ook zeer geschikt als diamond painting voor volwassenen. Bij sommige canvassen uit de webshop kun je een keuze maken uit ronde of vierkante steentjes. Bij het verlegen katje kan dit niet, hierbij zijn de steentjes standaard vierkant. Daarnaast ontvang je bij elk diamond painting pakket van Hobbypainter een schudbakje, pincet, pen, was, opbergzakjes en stickers. De pincet, pen en wax ontvang je zelfs 2x. Dit zodat je ook samen met iemand anders aan het canvas kan werken. Hoe leuk is dat? 🙂

Het Canvas Verlegen Katje is hier via de webshop te verkrijgen en kost € 39,95

Diamond Painting Opbergdoos

Bij het pakketje ontving ik ook 2 opbergdoosjes. Super handig want dit zorgt voor een stuk meer overzichtelijkheid tijdens het painten. Het opbergdoosje van HobbyPainter bevat 28 verschillende vakjes. De vakjes van deze Diamond Painting opbergdoos zijn verdeeld onder 7 losse bakjes in verschillende kleuren met ieder 4 vakjes. Oftewel de opbergdoos is geschikt voor 28 verschillende kleuren steentjes. Omdat mijn canvas meer dan 28 verschillende kleuren heeft, heb ik er 2 ontvangen. Ik vind dit een erg prettige manier van werken. Daarnaast zitten er stickers bij zodat je de kleurcode op kunt schrijven en op kunt plakken. Zo vergeet je deze niet en heb je veel overzicht tijdens het maken van de diamond painting voor volwassenen.

De Diamond Painting Opbergdoos is hier via de webshop te verkrijgen en kost € 9,95

Tip: Diamond Painting eigen foto

Ook kun je sinds kort via de webshop je eigen foto op canvas laten bedrukken. Zo kan je je eigen diamond painting foto maken. Je kunt op de webshop je desgewenste foto uploaden en hierna kan je deze nog bewerken. Hierbij geld wel hoe groter het canvas hoe mooier de painting zal worden wanneer deze af is. Dit komt doordat erbij meer ruimte, meer pixels/details afgedrukt kunnen worden. Ook zeker leuk om cadeau te geven.

Bestel hier jouw Diamond Painting van eigen foto.

Ervaring met HobbyPainter.nl

Ik ben zeer tevreden over de webshop HobbyPainter.nl en zou deze dan ook zeker aanraden. Naast dat de webshop er leuk uit ziet is deze ook nog eens erg overzichtelijk door dat je op categorie en levertijd kunt filteren. De levertijd is snel en mijn bestelling was netjes, maar ook milieuvriendelijk verpakt. Geen onnodige grote doos, maar een op maat doos zonder extra verspilling. Ook vind ik de prijs/kwaliteit verhouding goed. De prijzen verschillen, hoe groter het canvas hoe hoger de prijs. Maar ook dit ligt prima in verhouding. En voor dat je één painting af hebt ben je nog wel even zoet. Oftewel je hebt er lang plezier aan 🙂

Mijn eerste en laatste ervaring met diamond painting was met de mini canvassen van de Action. Dit zijn meer instapmodellen en om te kijken of je het leuk vind. Leuk om nu ook eens een groot canvas uit te mogen proberen. Ik merk dat de kwaliteit veel beter is en het pakket uitgebreider. Alles uit het pakket spreekt eigenlijk voor zich. Door het formaat van het canvas en de vele verschillende kleuren is het een uitdaging en kijk je er naar uit om het eind resultaat te zien.

Bekijk hier het assortiment Diamond Paintings.
Korting: Ik mag als blogger een kortingscode weggeven. Met de code CREA2020 ontvang je nu tijdelijk 10% korting op je bestelling!

 

Heb jij als eens een diamond paiting gemaakt?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel bevat ontvangen producten.

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.