Dior Show Iconic Overcurl Mascara

Dior Show Iconic Overcurl Mascara Review

De Dior Show Iconic Overcurl Mascara is een mascara uit het luxere segment. Zoals jullie wellicht al weten draag ik vrijwel elke dag mascara. Waarschijnlijk geldt dit voor de meeste vrouwen die make-up dragen wel. Mascara geeft nou eenmaal een wakkere blik en laat de ogen vaak mooier uitkomen.

Een keer in de drie maanden, soms eerder, is mijn mascara aan vervanging toe. Vaak ga ik bij het bestellen voor een van mijn favoriete mascara’s of ik kom een nieuwe variant tegen die mij interesse wekt. Zo ook dit keer en kwam ik uit bij de Show Iconic Overcurl Mascara van Dior! Je leest daarom hier vandaag mijn Dior Show Iconic Overcurl Mascara review.

Dior Show Iconic Overcurl Mascara

Dior Show Iconic Overcurl Mascara

De Dior Show Iconic Overcurl Mascara is een mascara die de wimpers extra krult en volume geeft. De mascara is geïnspireerd en ontwikkeld voor filmsterren voor het creëren van een fantastische oogopslag. Zoals de naam wellicht al doet verklappen is het borsteltje van deze mascara gebogen. Hierdoor geeft de mascara extra krul aan de wimpers en heeft dit ongeveer hetzelfde effect als een wimper kruller.

Naast de krul en volume geeft de mascara de wimpers een mooie intense kleur en verzorging. Zo is de mascara verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, namelijk: 090 Black, 264 Blue en 694 Brown. In de mascara zijn ingrediënten zoals katoennectar toegevoegd. Katoennectar staat bekend op mijn wimper versterkende werking, maar ook zou het zorgen voor een mooie glans van de wimpers. Volgens Dior definieert, omhult en verlengt de Dior Show Iconic Overcurl mascara de wimpers. En dit tot wel 24 uur lang.

Dior mascara review

Voor de rest heeft deze krul mascara een prachtige en moderne huls iconisch voor Dior. Zo is de huls metallic van kleur en onder de draai dop van het borsteltje zit een facetgeslepen ring met de letters van Dior. Achter deze letters bevind zich de kleur van de mascara: zwart, blauw of bruin. Vooral het design van dit product is erg fraai en ziet er chique uit. De mascara heeft een inhoud van 6 ml.

Dior Show Iconic Overcurl Mascara Swatch

Mijn Dior Show Iconic Mascara Review

Inmiddels heb ik de mascara uitgebreid getest en kan ik zeggen dat ik het een fijne mascara vind, maar niet mega bijzonder! Het product doet wat het belooft namelijk mijn wimpers meer volume en krul geven. Wat ik erg goed aan deze mascara vind, is dat deze niet afgeeft en niet chemisch ruikt. Minder fijn aan de mascara vind ik het toch wel het gekrulde borsteltje en de textuur.

Ik merk dat mijn voorkeur toch liever uitgaat naar een siliconen rechte borsteltje zoals bij de Mac Stack mascara of Maybelline Sky High. De textuur is vrij dik voor een mascara, maar klontert gelukkig niet. Het separeert de wimpers wel, maar dit had van mij net nog iets meer mogen zijn. Ik vind het effect het mooist als de wimpers er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

Zoals je kunt lezen vind ik het een goede mascara, maar de prijs gezien, had deze naar mijn mening beter gekund. De verpakking is overigens echt super tof en een echte eye catcher voor in je make-up tas. Wat mij ook is opgevallen is dat de mascara vrij snel opdroogt. Dit is wel fijn want daardoor heb ik minder last van geknoei. Ook blijft de mascara lang zitten en is deze makkelijk te verwijderen met make-up remover.

De prijs had van mij wel iets naar beneden gemogen. Gelukkig had ik de Dior Show Iconic Overcurl Mascara in de sale gekocht wat natuurlijk weer scheelt. Voor de volle mep zou ik het product in ieder geval niet meer aanschaffen. Voor de rest een prima mascara, maar toch val ik weer terug op mijn favoriete Mac Stack mascara en Maybelline Sky High!


Dior Show Iconic Mascara kopen?

Dior Show Iconic Mascara is verkrijgbaar bij de Douglas.nl vanaf € 31,95  | 6 ml
Of bij de ICI PARIS XL en Bol.com

💡 Lees tip!: Bekijk mijn andere make-up reviews


Wat is jouw favoriete Dior product?

 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.