Fitbit Sense

Fitbit Sense

De Fitbit Sense Smartwatch: een sporthorloge met zeer specifieke en gevoelige metingen! Wie mij kent weet dat ik al een aantal jaar de Fitbit Charge 2 droeg. Sterker nog dit horloge heeft een zeer positieve invloed gehad tijdens mijn afvalperiode. Ik heb dit horloge denk ik zo’n 4 jaar  met veel plezier gedragen. Maar de batterij begon het steeds meer te begeven. Ik wist dat het tijd werd voor een nieuw model, maar stelde het toch steeds weer uit..

Totdat ik onlangs van mijn vriend onverwachts dit model kreeg, lief hé! Hij vond het tijd worden voor een upgrade en gaf mij de Fitbit Sense. Dit horloge heeft de meest gevoelige metingen van alle fitbit watches. Zo bevat dit horloge high tech functies zoals huidtemperatuur en stress -metingen. Deze smartwatch zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Benieuwd wat ik van dit product vind en/of het de beste Fitbit is? Je leest in dit artikel mijn Fitbit Sense review.


Fitbit Sense Review

Fitbit Sense: dé beste Fitbit van 2021

De Fitbit Sense is een smartwatch met zeer uitgebreide functies. Zo heeft dit horloge een stress meter, hartslag meter, huidtemperatuur meter, bewegingsmeter en slaapmeter. Wil je goed op de hoogte zijn van jouw mentale en fysieke gezondheid? Dan is dit sporthorloge echt iets voor jou! Net zoals alle andere fitbit horloges, heeft de Sense een ingebouwde gps en zeer lange batterijduur.

Alle metingen zijn makkelijk terug te vinden in de bijbehorende Fitbit app. Deze app geeft je dagelijks inzichten van alle metingen die de Fitbit Sense verricht. Met deze smartwatch krijg je je aantal stappen, verdiepingen, verbrande calorieën en zoneminuten per dag. Maar ook de slaapkwaliteit, hartslag en de sportactiviteiten van de week. Naast deze standaard opties van Fitbit, heeft de Sense als extra inzichten: stressbeheersing, temperatuur en gezondheidscijfers.

Met deze Fitbit ben je zeker van een zeer specifieke meting. Dit komt doordat het horloge is uitgerust met PurePulse 2.0. Deze vernieuwde sensor zorgt voor een continue meting van je hartslag tijdens het sporten, slapen en alles daartussenin. De Sense activeert automatisch tijdens diverse workouts en herkent deze. Zo hoef ik het horloge niet zelf handmatig in te schakelen en herkent hij het zelf, wanneer ik een rondje ga hardlopen.

Voor de rest kun je het display naar smaak veranderen. Kun je betalen met wallet, Spotify bedienen en berichten via spraakfunctie versturen. Het is niet alleen een sporthorloge maar ook een smartwatch. Zo kun je indien gewenst ook oproep-, bericht- en app meldingen via het horloge ontvangen. Ik durf dan ook te zeggen dat dit toch wel een van de meest uitgebreide en beste Fitbit model van het moment is!

Inhoud Fitbit Sense

Inhoud Fitbit Sense

De Fitbit Sense komt in een mooie openklapbare doos. In het midden bevindt zich het horloge met het bandje in de maat s/m. Aan de rechterkant bevindt zich een extra bandje in de maat m/l. Dit voor het geval de ander te klein is. Aan de linkerkant van de doos zit de magnetische USB oplaadkabel. Voor de rest zit er nog een handleiding in de doos. De oplader komt zonder connector. Ik gebruik hiervoor zelf die van mijn iPhone. Maar je kunt er ook een extra bijbestellen natuurlijk.

Het horloge heeft een zeer snelle oplaadtijd. Bij een volledige oplaadtijd gaat de smartwatch maar liefst 5 dagen mee. De Sense kan dagelijks gebruikt worden en is waterbestendig. Je zou er dus prima mee kunnen douchen of mee kunnen zwemmen. Ikzelf vind het prettiger om deze af te doen voor het douchen, maar ik heb zeker al een paar keer uitgetest en dit ging prima.

Voordelen Fitbit Sense:

 • Zeer goede metingen
 • Lange batterijduur van 5 dagen
 • Snelle oplaadtijd
 • Waterbestendig: geschikt voor onderwater
 • Een horloge van kwaliteit met roestvrijstalen behuizing
 • Herkent je workout en kan indien gewenst automatisch inschakelen
 • Ontvang oproep-, bericht- en appmeldingen (via Android antwoorden ook mogelijk)
 • Meer soorten metingen dan de andere modellen Fitbit horloges: stressniveau, temperatuur, gezondheid, actievezones en mindfullness
 • Mogelijk om mee te betalen via wallet
 • Besturen van Spotify en Google Home Assistent
 • Geeft realistische inzichten in de mentale en fysieke gezondheid
 • Eerste smartwatch van Fitbit met een huidtemperatuursensor

Nadelen Fitbit Sense:

 • Vrij grote klok voor een horloge (persoonlijke smaak)
 • Duurste model Fitbit
 • Oplader komt zonder connector
 • Voor een ander display dien je te betalen
 • Na 6 maanden verloopt het Premium account en vervallen sommige opties
 • Losse bandjes zijn nog moeilijk te verkrijgen (AliExpress, lange levertijd)

Sporthorloge

Fitbit Sense vs. Fitbit Charge 2

Om even een duidelijk beeld te schetsen, leek mij het leuk om de Fitbit Sense met mijn voorgaande model de Fitbit Charge 2 te vergelijken. Ik vind de Fitbit Sense namelijk van zeer goede kwaliteit met extra veel opties en een zeer goede investering. De Fitbit Charge is aanzienlijk goedkoper, maar zijn deze modellen überhaupt wel vergelijkbaar met elkaar? Door de meerdere functionaliteiten is de Fitbit Sense ook gelijk een stuk duurder. Waar de Fitbit Sense € 269,- kost, kostte de Fitbit Charge destijds rond de € 110,-. Dit is dus even voor de verbeelding € 159,- meer.

Opladen

Qua oplaadtijd is de Fitbit Sense een heel stuk sneller en beter dan de Fitbit Charge 2. Zowel de Sense als de Charge 2 kennen een volledige oplaadtijd van 2 uur. Echter bij de Sense zit er een snellaad functie op die ervoor zorgt dat het horloge binnen 12 voor een hele dag opgeladen is! De Sense en Charge 2 gaan wel even lang mee na een volledige oplaadtijd, namelijk 5 dagen.

Smartwatch

Metingen

Zowel de Fitbit Sense als de Fitbit Charge 2 meten je hartslag, hebben een gps tracker en tonen binnenkomende berichten en telefoontjes. Echter is de Fitbit Sense veel uitgebreider qua functies en metingen. Daarnaast zijn de metingen ook veel gevoeliger en specifieker dan bij de Charge 2. Dit horloge heeft namelijk een geïntegreerde PurePulse 2.0 sensor. Ook bevat deze smartwatch een EDA Scan die elektrodermale activiteit detecteert, dit geeft weer inzichten op je stressniveau.

De Sense heeft als extra’s dat deze stressniveau, temperatuur, gezondheid en actievezones meet. Het horloge herkent de workouts, dit is bij de Charge niet het geval. Je dient hierbij zelf de workout bij in te stellen en te activeren. Ook kun je met de Sense betalen, berichten beantwoorden en Google Home en Spotify bedienen. Voor de rest is het horloge ook nog eens waterbestendig. Reden genoeg om te zeggen dat deze twee zeer veel van verschillen. En als je kijkt naar het prijsverschil valt dit dus reuze mee.

Design

Qua design is de klok van het horloge bij de Sense een heel stuk groter dan bij de Charge 2. Ook zit er verschil in de displays. Bij het luxere model heb je namelijk keuze uit veel meer verschillende displays en zijn de indelingen van de menu’s helemaal naar eigen smaak aan te passen. Zowel bij de Charge 2 als bij de Sense zijn de bandjes los verkrijgbaar. Ik vind de Sense persoonlijk een veel mooiere vormgeving hebben. Daarnaast zijn de displays totaal niet met elkaar te vergelijken. De Sense is in kleur en heel scherp en de Charge 2 is zwart/wit.


Sense

Mijn ervaring en review

Ik ben heel erg tevreden over mijn nieuwe smartwatch. De Fitbit Sense is een uitgebreid sporthorloge met zeer goede metingen. Ik was al blij met mijn Charge 2, maar met dit model al helemaal. Het geeft mij nog meer inzichten op mijn prestaties en gezondheid. En dit motiveert uiteindelijk nog meer om net nog even voor dat beetje extra te gaan tijdens het sporten. Het horloge mag dan misschien wat duurder zijn dan de andere modellen. Maar deze investering is het meer dan waard!

Het heeft zoveel meer opties en de kwaliteit is zeer goed. Daarnaast vind ik het nog eens een heel mooi sieraad om te dragen. Vooral de snelle oplaadtijd, de automatische workout herkenning, de extra metingen en inzichten en de waterbestendigheid van dit model, vind ik zeer prettig. Ik zou dit product zeker aan raden. Zeker een mooie investering als je gezonder en bewuster wilt leven. Het motiveert mij in ieder geval enorm 🙂


Fitbit Sense kopen?

Wil je de Fitbit Sense kopen?
Deze smartwatch is te koop vanaf € 269,00 bij de Bol.com


Wat vind jij de beste Fitbit?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

1 reactie

 • Reageren
  Idris
  8 oktober 2021

  Jouw artikel leest fijn weg, ik was toevallig op zoek naar een Smartwatch 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.