Griekse Tzatziki Recept

Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor het zelf maken van Griekse Tzatziki. Ik zelf houd erg van Tzatziki als bijgerecht, saus of stokbrood dip. Het is een lekker fris gerecht van yoghurt, knoflook en komkommer. Dit gerecht is een van de meest favoriete en traditionele gerechten uit Griekenland. Het zal dan ook veel mensen doen terug denken aan de zomer en/of hen vakantie naar Griekenland. Nu met deze warme dagen is dit recept voor Griekse Tzatziki extra lekker. Het is een heel eenvoudig recept en het staat zo op tafel. Dit Griekse Tzatziki recept is voldoende voor 4 personen. Benieuwd hoe je deze zelf kunt maken? Lees hieronder het recept:

Ingrediënten Griekse Tzatziki Recept:

  • 300 gram Griekse Yoghurt
  • 2 Komkommers
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel knoflook poeder
  • snufje zout
  • Optioneel: verse munt, dille en/of peterselie

Benodigde keukengerei:

  • Snijplank
  • Groente snijmes
  • Knoflookpers
  • Rasp
  • Zeef
  • Mengkom

Zelf Griekse Tzatziki maken:

Voor dat je begint aan dit Griekse Tzatziki recept is het belangrijk dat je eerst de komkommers schoon spoelt en deze afdroogt met een theedoek. Vervolgens snijd je de kontjes (uiteindes) van de 2 komkommers af en snijd je beide komkommers door midden. Ik vind dit persoonlijk het raspen vereenvoudigen.

Plaats hierna een zeef/vergiet in de wasbak. Vervolgens kan je de komkommers gaan raspen. Ik gebruik hiervoor altijd de grove kant van de rasp. Bij elke halve komkommer die ik heb geraspt, stop ik het in de zeef tot alles klaar is.

Druk hierna met je handen het komkommer rasp in de zeef aan zodat het meeste van het vocht eruit loopt. Hiermee voorkom je dat het Griekse Tzatziki recept te vochtig word. Stop hierna de komkommer rasp in een mengkom en voeg de Griekse yoghurt, mayonaise, olijfolie en citroensap toe. Meng het geheel goed door elkaar heen.

Finishing touch

Als finishing touch worden de smaakmakers aan de Griekse Tzatziki toegevoegd. Voeg de 2 knoflook teentjes toe door deze met een knoflookpers boven het komkommer mengsel uit te persen. Hierna kun je de kruiden toevoegen, namelijk: 1 tl witte peper, 1 tl knoflook poeder en een snufje zout. Ook kan het lekker zijn om kruiden als verse munt, dille en/of peterselie aan de Tzatziki toe te voegen (optioneel). Meng het de Tzatziki goed door elkaar heen. Eetsmakelijk 🙂

En dan als slot. Een tip met een knipoog 😉 Het is natuurlijk een recept met veel knoflook. Mocht je wat tegen je knoflook adem willen doen, kan een appel, koffie, citroen of melk helpen.

Heb jij dit Griekse Tzatziki recept al eens geprobeerd? Laat het me weten in de comments wat je er van vindt.

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: