Heatless curls in 6 stappen

Heatless Curling Ribbon

Heatless curls zijn zoals de naam al verklapt krullen zonder hitte. Met deze methode kun jij je haar krullen zonder het gebruik van een krultang of föhn borstel. Deze haartrend is enorm upcoming in Amerika en sinds enige tijd ook in Nederland. Het bied vele voordelen. Zo ben je met deze methode weinig tijd kwijt, is het budgetproof en beschadigd het je haar niet.

Deze manier van je haar krullen geeft een een mooi natuurlijk effect en zorgt voor extra volume. De bijpassende kits zijn heel makkelijk in gebruik en zijn meerdere keren bruikbaar. Het is dus een eenmalige investering. Benieuwd naar hoe je heatless curls krijgt en waar je de satin hair ribbons kunt kopen? Lees dan snel verder.

Heatless Curls

Wat zijn heatless curls?

Heatless curls zijn krullen zonder hitte. Om deze te maken heb je een speciale heatless curls kit nodig. Deze bestaat vaak uit een curling ribbon en twee scrunchies. Met deze methode kun je heel eenvoudig krullen in het haar maken zonder hier enige vorm van hitte bij te gebruiken. Het is een mooi alternatief voor hittebronnen zoals een krultang en föhn borstel. Door dat het niet met hitte werkt, zal het haar dus ook niet beschadigd raken. Zo behoud jij de gezonde conditie van je haar, maar heb je er toch een mooie krul of slag in.

Het enige wat je hoeft te doen is de heatless curling ribbon een tijdje te dragen en daarna uit te doen. Ik leg je hieronder uit hoe je deze het beste kunt gebruiken. Het is een budgetvriendelijke, comfortabele, simpele en snelle manier om het haar te krullen. Daarnaast kan je de curling ribbon ook prima tijdens het slapen dragen door dat deze van zacht materiaal gemaakt is en boven op je hoofd wordt gedragen. Wakker worden met een prachtige krullen bos, wie wil dat nou niet?!

Heatless Curls Result Resultaat

Heatless Curls Resultaat

Hoe krijg je haar krullen zonder hitte?

En dan de grote ham vraag: Maar hoe kan ik mijn haar krullen zonder krultang of hitte? Dit kan met een speciaal hiervoor bedoelde heatless curls set of kit. Deze bestaat uit een curling ribbon en twee scrunchiess. De curling ribbon is een soort van losse haarband gemaakt van zijde. Je verdeelt je haar in twee delen met een midden scheiding en krult de twee delen als het ware om de curling ribbon heen. Je zet deze vervolgens vast met twee bijgeleverde scrunchies. Één voor elke zijde.

Door dat dee heatless curling ribbon en scrunchies vaak gemaakt zijn van zijde, satijn of bamboe. Raakt het haar minder beschadigd en voorkomt het pluizing. Verderop in dit artikel heb ik op basis van prijs, reviews en eigen ervaring de beste heatless curls kits op een rijtje gezet. Een van de bekendere merken is Hairlust. De verpakking prijzen van deze haar krul methode kit variëren  vaak tussen de € 15,00 en € 25,00. En dit voor een éénmalige investering!

Krullen zonder hitte in 6 stappen:

  1. Gebruik de kit op droog of nat haar. Ik zelf spray mijn haar alvorens het gebruik eerst wat in met een sprayflacon met water
  2. Verdeel je haar vervolgens in twee delen. Maak een midden scheiding
  3. Plaats vervolgens de curling ribbon op de bovenkant van je hoofd. Zorg dat twee uiteindes aan de zelfde kant van de twee haar delen zit
  4. Vervolgens krul je jouw haar per pluk om beide uiteindes van ribbon. Pak bij elke krul weer een nieuwe pluk. Zo vlecht je de ribbon als het ware in. Vervolgens zet je het haar vast met de bijgeleverde scrunchies
  5. Afhankelijk van hoe gekruld jij je haar wilt hebben laat je deze zitten. Voor het beste effect kunt je deze tot 6 uur laten zitten. Of slaap er één nachtje mee
  6. Vervolgens kun je de scrunchies samen met de heatless curls ribbon verwijderen. Tada, a queen crowned in curls!

Bamboo heatless curls kit

Waar kun je de heatless curls ribbon kopen?

Wil jij deze nieuwe manier van haar krullen zonder hitte uitproberen? Ik heb een aantal shops voor je verzameld waar je de heatless curls ribbons kunt kopen. Ik heb zelf de kit van het merk Hairlust (deze is ook op de afbeeldingen terug te zien) en die bevalt mij erg goed. Deze is van duurzaam bamboemateriaal gemaakt. Je maakt hier dus gelijk een milieu vriendelijke keuze mee. Waar zijde en bamboe allebei zachte materialen zijn. Is bamboe een betere keuze als het om het milieu gaat. Bij de productie van zijde worden namelijk zijderupsen gedood. Het oogsten van bamboe daar in tegen, heeft weinig gevolgen voor het milieu. Daarom zet ik de webshop van Hairlust op nummer een.

Heb jij deze nieuwe methode van het haar krullen al uitgeprobeerd? Meer beauty vragen beantwoord? Bekijk mijn categorie beauty vragen!


Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.