Wat zijn henna brows?

Henna Brows Kit

Henna Brows zijn wenkbrauwen geverfd met henna wenkbrauwverf. Bij Henna Brows worden zowel de wenkbrauw haartjes als de huid eronder geverfd met henna. Hierdoor worden plekken waar de wenkbrauw haartjes minder goed groeien als het ware opgevuld en krijgen de wenkbrauwen meer en een strakkere vorm. Henna Brows kennen een aantal voordelen ten opzichten van de wenkbrauwen verven met een standaard wenkbrauwverf. Henna Brows is hét treatment als je strakkere, donkerdere of beter gevormde wenkbrauwen wilt!

Deze nieuwe manier van je wenkbrauwen verven geniet je nog langer van een mooie wenkbrauw kleur en heb je geen wenkbrauw make-up meer nodig. Je kunt Henna Brows bij een schoonheidssalon laten doen, maar je kunt ook prima zelf henna brows maken. Benieuwd hoe henna brows worden gemaakt, wat de voordelen zijn en wat de beste henna verf voor de wenkbrauwen is? Lees dan snel verder.

🛍️ Shop: Of shop direct henna wenkbrauwverf

Wat zijn henna brows?

Henna brows is een methode waarbij de wenkbrauwen met henna worden geverfd. Hierbij worden niet alleen de wenkbrauwhaartjes geverfd maar ook de huid eronder. Dit geeft het een super strak effect en plekken waar de haartjes minder goed groeien worden opgevuld. Ook worden de wenkbrauwen tijdens een henna brows treatment in vorm gebracht. Dit wordt meestal gedaan door middel van scrubben, knippen, waxen en epileren. Alvorens worden de wenkbrauwen eerst afgetekend met een wit potloodje voor de perfecte vorm.

Het verven van de wenkbrauwen met henna kent een aantal grote voordelen ten opzichte van gewone wenkbrauw verf. Het blijft namelijk langer zitten, het kleurt de huid ook direct waardoor wenkbrauw make-up overbodig wordt en het is een natuurlijke manier van kleuren. Je kunt henna brows zelf maken of de wenkbrauwen laten doen bij een schoonheidssalon.

Henna verf is een natuurlijke manier van je haar kleuren. Waar wenkbrauwverf echt in de haartjes trekt is dit bij henna verf niet het geval. Henna vormt als het ware een laagje over je natuurlijke haarkleur heen. Sterker nog henna wenkbrauw verf heeft zelfs een voedende werking op de wenkbrauwen. Het maakt de wenkbrauwhaartjes sterker en dikker. Maar ook voedt en beschermt deze de haartjes.

Kort samengevat hebben Henna Brows de volgende voordelen:

 • Voor super strakke en mooi gekleurde wenkbrauwen
 • Kleurt zowel de wenkbrauwhaartjes als de huid eronder
 • Geen wenkbrauw make-up meer nodig
 • Blijft gemiddeld 14 dagen op de huid en tot 6 weken op de wenkbrauwhaartjes zichtbaar
 • Geurloos, geen typische ammoniak geur zoals bij standaard verf soorten
 • Goed alternatief voor wenkbrauw verf
 • Natuurlijke manier van wenkbrauwen verven
 • Voedt, verzorgd, verstevigd en beschermd de wenkbrauwen

Een mooie en natuurlijke manier om je wenkbrauwen te verven en in vorm te brengen. Henna Wenkbrauw verf is natuurlijk, blijft lang zitten en bespaart je tijd en wenkbrauw make-up producten. Verderop in dit artikel, lees je meer over henna brows zelf doen en wat ik persoonlijk de beste henna wenkbrauw verf vind.

Letop!: Henna Brows zijn niet geschikt voor mensen met allergie voor haar- en wenkbrauwverf, zwanger zijn, ontstekingen bij het oog en wenkbrauwgebied en met een recente tattoo- of microblading behandeling van de wenkbrauwen.

Henna Brows Voor Na

Let niet op de roodheid, dit komt van het harsen

Hennabrows voor en na

Hierboven zie je mijn eigen hennabrows voor en na foto’s. De bovenste foto is voor de brow treatment en de onderste foto erna. Zoals je ziet zien mijn wenkbrauwen er op de tweede foto een heel stuk strakker en meer geaccentueerd uit. Na de behandeling is mijn huid rondom de wenkbrauwen wat rood. Dit komt door het waxen en is normaal. Voor verkoeling en het kalmeren van de huid is er wat aloë vera gel aangebracht. Een eventuele concealer camoufleert de roodheid tijdelijk. De roodheid is tijdelijk en trekt vrij snel weg na de behandeling.

Bij het verven van mijn wenkbrauwen met henna wenkbrauw verf gebruik ik het liefst een licht bruine tot medium bruine kleur. Deze past het beste bij mijn natuurlijke haarkleur.

Henna Brows Verf

Henna verf, beter dan wenkbrauw verf?

Een veel gestelde vraag is: is henna beter dan wenkbrauwverf? Mijn persoonlijke mening en antwoord hierop is volmondig JA! Waarom? Nou dat ga ik je hier direct uitleggen. Waar wenkbrauwverf tot ongeveer 3 weken blijft zitten is dit bij henna brows 6 weken. Wenkbrauwverf bevat veel chemische stoffen en moet vaak aangemaakt worden met een losse ontwikkelaar. Bij henna wenkbrauwverf heb je alleen water nodig en het betreft een natuurproduct.

Het grootste verschil tussen je wenkbrauwen verven met normale verf en henna verf is dat henna de huid ook mee kleurt. Ideaal voor wanneer je nog strakkere en dikkere wenkbrauwen wilt. Het scheelt een hoop tijd en het los bijtekenen van je wenkbrauwen met een potlood, poeder of gel is niet meer nodig. Mijn ervaringen met henna verf zijn heel positief. Belangrijk is wel dat je van te voren een allergie test uitvoert en dat je goed kijkt naar welke kleur het beste bij jou past. Voor mooie natuurlijk gekleurde wenkbrauwen kan ik je henna brows zeker aanraden!

Hoelang blijven henna brows zitten?

Henna Brows blijven gemiddeld zo’n 14 dagen op de huid en tot 6 weken op de wenkbrauw haartjes zichtbaar. Bij een standaard wenkbrauw verf is dit vaak zo’n 3 weken. Oftewel henna brows blijven aanzienlijk langer zitten! Doordat bij henna brows ook de tijd onder de haartjes wordt geverfd krijgen de wenkbrauwen een extra strakke vorm en wordt wenkbrauw make-up overbodig.  Dit scheelt dit dan weer een hoop tijd in de ochtend tijdens het opmaken. Door dat henna verkrijgbaar is in veel verschillende tinten is er vrijwel voor iedereen wel een bijpassende kleur voor de wenkbrauwen.

Hoe Henna Brows zelf doen?

Liever henna brows zelf doen? Ook dat is mogelijk! Ik zelf doe het één keer in de zoveel tijd bij de schoonheidssalon voor de vorm en vervolgens hou ik het een aantal maanden zelf bij. In deze maanden doe ik dus zelf mijn henna brows 🙂 Hoe ik dat doe? Dat ga ik je hieronder stap voor stap uitleggen.

Stap 1. De juiste henna wenkbrauwverf + patch test

Voor dat je begint met het verven van je wenkbrauwen met henna verf is een goede voorbereiding het halve werk. Dit begint bij het kiezen van een goede henna wenkbrauw verf (onderaan het artikel vind je mijn top 5) en het kiezen van de juiste kleur. Vaak zijn de verf soorten in verschillende kleuren verkrijgbaar waaronder: blond, lichtbruin, auburn, medium bruin, donker bruin en zwart. Kies de kleur die het meest dichtbij jouw eigen haarkleur komt. In mijn geval is dit lichtbruin tot medium bruin. Henna valt aan het begin altijd wat donkerder uit. Vind je dit niet mooi? Ga dan voor een kleur die één tint lichter is dan jouw eigen haarkleur.

Vervolgens is het belangrijk om de henna wenkbrauwverf eerste te testen middels een patch test. Breng een kleine hoeveelheid van de verf aan op de binnenkant van je arm. Na 48 uur geen allergische reactie? Dan is de verf veilig voor gebruik en kun je deze gaan gebruiken voor de wenkbrauwen.

Stap 2. Wenkbrauwen vetvrij maken

Dan is het tijd om de wenkbrauwen voor te bereiden op het waxen en verven. Zorg er hierbij voor dat wenkbrauw make-up wordt verwijderd middels een watje en make-up remover. Maar ook het wassen en scrubben van de wenkbrauwen wordt aangeraden. Je hebt hiervoor speciale wenkbrauw scrubs en shampoos, maar het kan ook prima met een standaard gezicht scrub en reiniger. Als je er maar voor zorgt dat je een schone en vetvrije ondergrond hebt voor het verven.

Stap 3. Wenkbrauwen in model brengen

Dan is het tijd om de wenkbrauwen in model te brengen. Bij henna brows worden de wenkbrauwen meestal gewaxt. Voor dat je dit is het belangrijk om de gewenste vorm van je wenkbrauwen te bepalen en deze secuur af te tekenen. Ik doe dit zelf door middel van brow mapping en teken de lijnen af met een wit make-up potlood. Vervolgens breng ik de wax buiten de wit getekende lijnen aan.

De wax breng ik in de haargroei richting aan en vervolgens trek ik deze tegen de haar richting weer in eraf. Het overgebleven wax verwijder ik met een olie doordrenkt watje. Vervolgens verwijder ik de laatste wenkbrauwhaartjes die niet mee gekomen zijn met het waxen met een pincet. Nu de wenkbrauwen in shape zijn is het tijd om door te gaan naar het echte werk, namelijk: verven!

Leestip: lees ook mijn artikel ”Hoe wenkbrauwen in model brengen?

Stap 3. Henna wenkbrauwverf aanmaken

Voor dat we zelf henna brows maken, moeten we eerst nog de henna wenkbrauwverf aanmaken. Dit doe je door de hennapoeder in een klein plastic of glazen schaaltje te doen. Belangrijk is om hierbij geen metaal te gebruiken! Vervolgens maak je de henna wenkbrauwverf aan door het poeder met water te mengen. In de hoofdregel geldt hiervoor meestal één schepje henna poeder mengen met 2 tot 3 druppels. Het moet in ieder geval een smeuïge substantie worden. Een pipetje kan hierbij handig zijn om het water te doseren. Belangrijk is dat de henna goed oplost in het water. Dit kan soms wel tot 2 a 5 minuten duren.

Stap 4. Wenkbrauwen verven met henna

Dan is het tijd voor het echte werk, namelijk de wenkbrauwen verven met henna! Breng de henna aan op de wenkbrauw en blij hierbij in het eerder afgetekende gebied. De henna wenkbrauwverf is het makkelijkste aan te brengen met behulp van een wenkbrauw kwastje. Verdeel de henna gelijkmatig over de wenkbrauw en zorg voor een dikke laag.

Je kunt de henna ook aanbrengen door als het waren met de wenkbrauw kwast te ”stempelen”. Hierdoor hou je de rechte vorm van het kwastje aan en krijg je een nog mooier en strakker effect. Heel je wenkbrauw inmiddels geverfd en bedekt met henna wenkbrauw verf?  Dan kun je de uitgeschoten stukjes makkelijk verwijderen door middel van een nat wattenstaafje.

Laat de wenkbrauwverf vervolgens intrekken en houd hierbij de inwerktijd van de verpakking aan. Houd het hierbij nou in de gaten want het kan al vrij snel te donker worden! Hoe langer je de verf laat zitten, hoe donkerder de kleur en het effect zal worden. Vind je het mooi als het bij de aanzet wat lichter is en het donkerder toeloopt? Dan kun je ook kiezen voor een ombre effect en de aanzet wat eerder eraf halen.

Stap 5. Finishing touch en nazorg

Als laatst haal je de resterende henna wenkbrauw verf van de wenkbrauwen. Dit doe je eerst met een droog watje en daarna nog een keer met een vochtig watje. Tada jouw eigen henna brows zijn ready-to-go! Om zo lang mogelijk van jouw nieuwe wenkies te genieten is het belangrijk om deze de eerste 12 uur niet in contact te laten komen met water. Ook kun je beter geen olie bevattende producten gebruiken op je wenkbrauwen. Henna brows kunnen tot wel 6 weken blijven zitten.


Henna wenkbrauw verf kopen?

Omdat henna brows een populaire methode is om de wenkbrauwen te verven bestaan er inmiddels een hele hoop verschillende soorten henna wenkbrauwverf soorten. Daarom help ik je graag een handje en heb ik hieronder mijn een eigen top 5 beste henna brows verf samengesteld. Deze selectie heb ik gemaakt op basis van mijn eigen ervaring, reviews, prijs en kwaliteit.

 1. Marie-José & Co Henna Wenkbrauwverf
 2. Fleeky Brow Henna
 3. REVERS® Eyebrow Henna
 4. Impression
 5. Eelhoe

De beste henna wenkbrauwverf vind ik tot nu toe van het merk Marie-José & Co. Dit merk verkoopt ook handige setjes met alle benodigdheden voor het zelf henna brows maken.

🛍️ Shop: Of shop direct henna wenkbrauwverf


Wat is jouw ervaring met deze manier van wenkbrauwen verven?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.