Wat zijn ice globes?

ice globes

Ice globes: een verkoelende skincare tool ideaal voor met de zomerse dagen. Ice globes, misschien heb je ze al voorbij zien komen. Het zijn met vloeistof gevulde glazen ballen die je in de vriezer of koelkast kunt doen. Je kunt ze gebruiken om zwellingen en ontstekingen te verminderen. Maar ook om bijvoorbeeld de bloedsomloop te verbeteren.

Deze handige beauty tool kent niet alleen verschillende schoonheidsvoordelen, maar ze zien er vaak ook nog heel leuk en schattig uit. Zo heb je ze in verschillende kleuren, maar ook erg populair zijn met bijvoorbeeld glitters erin!

In dit artikel geef ik antwoord op de vraag: ”Wat zijn ice globes?”. Daarnaast leg ik ook uit hoe je deze kunt gebruiken en waar ze te koop zijn.

ice globes for face

Wat zijn ice globes?

Ice Globes zijn ronde ballen gevuld met vloeistof met daaraan twee handgrepen. Deze beauty tool leg je in de vriezer of koelkast zodat de vloeistof in de ballen koud wordt. De kou heeft verschillende voordelen op de huid.

De Ice Globes zijn bedoeld als skincare tool en hiermee kun je het gezicht masseren. De werking is vergelijkbaar met dat van een jade roller. Het verschil is alleen dat deze ijsballen naast de masserende werking ook een verkoelende werking hebben.

Ice Globes zijn ideaal om de huid mee te verkoelen of de bloedsomloop in de huid mee te stimuleren. Deze skincare tool zorgt voor het verminderen van zwellingen en ontstekingen. Maar ook helpt het bij het verkleinen van de poriën en het beter laten inwerken van eventuele huidverzorgingsproducten. Daarnaast kan het helpen om donkere kringen of wallen te verminderen.

Hoe gebruik je ice globes?

Om ice globes te kunnen gebruiken, dienen deze eerst gekoeld te worden. Dit kan in de koelkast of vriezer. Laat deze daar 30 minuten koelen. Goed om te weten is dat ice globes uit de koelkast direct gebruikt kunnen worden. Maar wanneer deze uit de vriezer komen dien je ze eerst nog in een handdoek te wikkelen of je wacht eerst 15 minuten voor gebruik. Anders loop je het risico jezelf te verbranden. Het moet uiteraard wel een fijne en ontspannende beleving blijven 😉

Eenmaal afgekoeld kun je de ice globes gaan gebruiken. Masseer hierbij de te behandelen huid met de ballen. Doe dit met een zachte druk en een roterende beweging. Masseer het gezicht of de nek zo’n 5 tot 10 minuten. Je kunt deze behandeling meerdere keren per week naar wens herhalen.

Wil je jouw huid een extra boost geven? Gebruik dan de ice globes in combinatie met een verzorgend serum. Door de verkoeling van de ice globes komt de bloedsomloop beter op gang en zullen de ingrediënten uit het serum beter worden opgenomen.

Ice globes kunnen worden gebruikt voor de volgende toepassingen:

  • Vermindering van ontstekingen, roodheid en zwellingen
  • Het minderen van vergrote poriën
  • Het stimuleren van de bloedsomloop
  • Het verminderen van wallen en donkere kringen
  • Het verbeteren van skincare productopname in de huid
  • Voor vermindering van hoofdpijn (masseer hiervoor lichtjes de slapen)

ice globes gezicht

Waar kun je deze beauty tool kopen?

Dan de vraag: waar zijn ice globes te koop? Deze verkoelende beauty tool is in verschillende winkels te verkrijgen, zowel online als offline. Je vindt ze o.a. bij drogisterijen, parfumerieën en luxere cosmetica zaken. Hieronder deel ik mijn favoriete adresjes waar je deze verkoelende beauty tool o.a. kunt kopen:

Nawoord

Kortom: het is de ideale verkoelende skincare tool voor verschillende toepassingen. Gebruik deze ballen om zwellingen mee te verminderen of juist om de bloedsomloop mee te stimuleren. Een ding is zeker, het is een multifunctionele tool die zeker handig is om in huis te hebben. Gebruik de globes om skincare producten beter op te laten nemen door de huid of misschien om wallen mee te verminderen. Het kan allemaal!

Wat gebruik jij liever? Ice globes, een jade roller of gua sha?

 

Volg je mij al op Instagram, TikTok & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.