Apple iPhone 11

Apple iPhone 11

Vandaag deel ik mijn review over de Iphone 11 van het merk Apple! De batterij van mijn oude Iphone 6S begon het al een tijdje te begeven en daarom werd het hoog tijd voor een nieuwe mobiel. Om mijn mobiel continu aan de oplader te houden is natuurlijk geen doen. Aangezien ik erg tevreden ben over het merk Apple, kwam ik na wat research uit op de Iphone 11. Het is de goedkoopste Iphone van 2019 en kent vele verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers.

Met name de kwaliteit van de camera’s zijn flink verbeterd. Ja dat klopt, je lees het goed: camera’s! Deze mobiel heeft namelijk in totaal 3 camera’s: één aan de voorkant voor selfies en twee aan de achterkant (groothoek en ultragroothoeklens). Dit is één van de dingen die mij erg aansprak aan dit toestel. Maar ook de accuduur, hardware, bouwkwaliteit en luidsprekers zouden verbeterd zijn. Hieronder lees je meer.

iPhone 11 Review

Apple Iphone 11 Review

Ik heb mijn Iphone 11 aangeschaft bij de bol.com zonder abonnement. Dit was even een smak met geld, maar ik zit zelf persoonlijk niet graag vast aan één abonnement/lening. De telefoon is uiteraard ook gewoon verkrijgbaar bij diverse telefoon providers. Ik ben voor de witte variant gegaan met daarbij 64 GB aan geheugen. De telefoon is ook verkrijgbaar in het standaard zwart of hele leuke vrolijke kleuren als: geel, groen, paars en rood.

Ik heb de telefoon inmiddels al 2 maanden in gebruik en moet zeggen dat ik heel tevreden ben met mijn aankoop. Met name de batterij duur is enorm verbeterd ten opzichte van mijn oude iPhone 6s. Ook de foto’s die ik met dit toestel maak zijn haarscherp! Enige nadeel wat ik me tot nu toe kan bedenken is dat de telefoon geen standaard audiokabel poort meer heeft. De standaard muziek oortjes zullen dus niet passen. Wel is er een losse adapter hiervoor verkrijgbaar. Meer hierover, lees je verderop in dit artikel. Ik zal hieronder per eigenschap van dit toestel nog even de verbetering verder toelichten en wat mijn mening hierover is.

Camera iPhone 11

Camera kwaliteit + Nachtmodus

Het grootste verbeterd van de iPhone 11 zijn toch wel de camera’s. Het toestel heeft een mooi en helder scherm van 6,1-inch met daarbij 1 camera aan de voorkant en 2 aan de achterkant. De camera aan de voorkant is speciaal voor selfies en heeft een speciale portret functie, waarmee je de mooiste selfies kan maken. Van de 2 camera’s aan de achterkant zijn het groothoek ultrahoek -lenzen.

Met een groothoeklens krijg je een veel groter deel van je gezichtsveld in beeld. Handig voor als je een grote groep aan mensen op de foto wil nemen of een groot gebouw in zijn geheel op de foto wilt hebben. Je hoeft zelf niet na te denken welke lens je nodig hebt, de iPhone 11 bedenkt zelf welke er het beste bij de situatie past. In principe heb je dus niet door dat je gebruik maakt van 2 camera’s, maar ervaar je wel de voordelen.

Ik heb inmiddels al heel wat foto’s gemaakt met mijn nieuwe telefoon en ben heel tevreden over de kwaliteit hiervan. Zo maak ik graag foto’s van mijn nieuw uitgeprobeerde recepten of natuurfoto’s tijdens het wandelen. Al deze foto’s komen er allemaal haarscherp uit te zien.

Nachtmodus

Ook een hele mooie nieuwe functie van de iPhone 11 is de nachtmodus. Ook hierbij hoef je niet na te denken want deze schakelt automatisch aan bij situaties waarbij weinig licht is. Eigenlijk net zoals een spiegelreflex camera! Het is mij al meermaals opgevallen dat wanneer ik foto’s in donkere ruimtes maakte dat de kwaliteit veel beter is dan voorheen. Dit is echt een hele mooie toevoeging. De nachtmodus laat bepaalde delen op de foto oplichten die met een normale camera niet goed zichtbaar zouden zijn in het donker.

Apple accessoires

Batterij + Processor

De batterijduur en de processor van de iPhone 11 is ook iets verbeterd ten opzichte van vorige modellen. Ik heb dit vooral met de batterijduur gemerkt. Ik heb wel eens gehad dat mijn mobiel zelfs na een nacht niet aan de oplader gezeten te hebben, dat deze het nog steeds lang deed. Het toestel werkt op een krachtige A13 Bionic-chip (handig voor zware of veel apps), deze zit ook op de Pro versie van dit model. Dit is tot nu toe de snelste chip die Apple heeft uitgebracht. Het zorgt ervoor dat alles wat je op je mobiel doet snel reageert en soepel verloopt. Ook is de chip energiezuinig, waardoor de batterij weer langer mee gaat.

Daarnaast heeft de mobiel iOS 13 als besturingssysteem en bevat bluetooth 5.0. Ik vind dat het toestel snel en goed op mij reageert. Tot nu toe nog geen problemen ondervonden met storingen of dat dingen traag reageren.

Design + Kwaliteit

De telefoon heeft een elegant en dun design met een scherm van 6,1-inch met daarbij een resolutie van 1792 x 828 pixels. Het toestel heeft een gewicht van 476 g. Je ziet met name dat mobiele telefoons steeds platter worden, maar wel langer. Ik vind dat het toestel een mooi design heeft. Ik moest aan het begin wel even wennen aan de grote van het toestel. Maar dit is niet zo gek want ik was de iPhone 6s gewend. Voor de rest merk ik dat het toestel van zeer goede kwaliteit is. Uiteraard doe ik wel een stevig hoesje om het toestel aangezien de meeste schermen van iPhone van glas zijn gemaakt. Ook vind ik het leuk dat ze de telefoon in veel verschillende kleuren hebben uitgebracht.

iPhone 11 hoesje

Iphone 11 hoesje

Uiteraard wil ik dat mijn nieuwe aanwinst lang mee gaat en daarom kocht ik direct ook een iPhone 11 telefoonhoesje. Ik ben gegaan voor een bookcase model met mandala patroon in het roze. Ik ben voor een bookcase telefoonhoesje gegaan zodat ik hier ook gelijk mijn betaalpasjes in kan bewaren. Aangezien ik haast nooit los geld bij mij heb, leek mij dit de beste optie. Dan heb ik alles in 1 bij de hand. Daarnaast kan je het iphone 11 hoesje ook nog omklappen zodat deze direct als telefoon standaard dient.

Lightning to Headphone Jack Adapter

Lightning to Headphone Jack Adapter

Ook bestelde ik de Lightning to Headphone Adapter van Apple. Dit is een adapter waarmee je de oplaadpoort van de telefoon omtovert tot audiokabel poort. Een standaard audiokabel poort heeft de iPhone helaas niet. Deze adapter dien je dus apart aan te schaffen als je toch gebruik wilt maken van een bedrade headset of bedrade luidspreker. Gelukkig kost de adapter niet al te veel en heb ik er nu zowel 1 in de auto liggen als 1 bij mij thuis binnen.

Mijn ervaring met de iPhone 11

Ja! Ik ben zeker tevreden met mijn iPhone 11. Ik zou de telefoon dan ook zeker aanraden. Het is even een investering, maar als je kijkt hoe veel en vaak je een telefoon tegenwoordig op een dag nodig hebt en/of gebruikt.. dan is het de investering zeker meer dan waard. Ik ben met name zeer tevreden over de camera kwaliteit van dit toestel en de batterijduur. Beide waren voor mij punten die ik graag verbeterd had willen zien ten opzichte van mijn oude toestel (iPhone 6s) en dit is het geval! Helemaal top dus 🙂  Enige nadeel vind ik dat de telefoon geen audio port bevat. Ook had de oplader een snellere versie mogen wezen. Dit was mijn review over de iPhone 11, meer reviews van producten lees je hier.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.