4.1 C
Amsterdam

Wat is een Jaderoller?

Wat is een jaderoller?

De Jaderoller is sinds enige tijd een enorme beautytrend. Een Jaderoller is een gezichtsmassageroller gemaakt van natuursteen. Dit gezichtsverzorgingsproduct word in China al sinds de 7e eeuw gebruikt, maar is hier sinds ongeveer 1 jaar letterlijk over komen rollen 😉 De roller schijnt een helende en verzorgende werking te hebben op de huid. Dit zou komen door dat deze de bloedcirculatie en de aanmaak van collageen in de huid stimuleert. Ook zijn ze in verschillende steensoort uitvoeringen verkrijgbaar (rozenkwarts, qua sha). Door de vele positieve verhalen over deze gezichtsmassageroller, besloot ik er zelf een te bestellen en uit te testen. In dit artikel lees je mijn ervaring met de jaderoller voor het gezicht en hoe ik deze gebruik.

Hoe gebruik je een Jaderoller?

Zoals hierboven uitgelegd is een jaderoller een soort van massageroller voor het gezicht. Geadviseerd word om de roller elke dag zo’n 5 a 10 minuten op een gereinigde huid te gebruiken. Hiermee bereik je het meeste effect. Mocht je het product gebruiken om een specifiek doel te bereiken, bijvoorbeeld minder wallen of een strakkere huid bij de onderkin, dan staan verder in dit blog artikel hier massagetechnieken voor omschreven. Belangrijk is bij het gebruik van de gezichtsmassageroller altijd van binnen (midden gezicht) naar buiten te werken.

De grote roller is bedoeld voor het masseren van het voorhoofd, wangen, kin en hals. En de kleine roller is bedoeld voor het masseren van de ogen, wenkbrauwen, lippen en kaaklijn. Je kunt je gezicht ook masseren met de roller nadat je je dagcrème hebt aangebracht. Dit zorgt er namelijk voor dat de ingrediënten uit de olie of créme beter worden opgenomen door je huid. Ook kun je de jade roller alvorens gebruik in de koelkast leggen. Hierdoor geeft het een extra verkoelend effect tijdens gebruik wat weer zorgt voor een minder puffy gezicht of wallen.

Massagetechnieken

Hoe je je gezicht precies kan masseren met de jaderoller leg ik hieronder per gezichtsdeel uit. Mocht je meerdere gezichtsdelen weren masseren adviseer ik om de beweging 3 tot 6 keer te herhalen voor het meeste effect.

 • Voorhoofd – Vermindert spanning en rimpels
  Gebruik voor het voorhoofd de grote roller. Begin vanaf het midden van het voorhoofd en werk naar buiten. Rol met de jade roller van binnen naar buiten, richting je slaap. Herhaal deze beweging 3 tot 6 keer. Bij dagelijks gebruik kan dit zorgen voor vermindering van spanning en rimpels.
 • Ogen – Vermindert wallen en donkere kringen
  Gebruik voor de ogen de kleine roller. Rol zachtjes over gesloten ogen en het gebied onder de ogen. Werk ook hier van binnen naar buiten, richting je slaap. Eventuele massage van de wenkbrauwen kun je hierbij meenemen. Herhaal deze beweging 3 tot 6 keer. Bij dagelijks gebruik kan dit zorgen voor vermindering van wallen en donkere kringen.
 • Kaak, wangen en nek – Vermindert gezwollen gezicht of onderkin
  Gebruik voor de kaken, wangen en nek de grote roller. Voor de kaken kan je eventueel ook apart de kleine roller gebruiken. Rol voor het masseren van de wangen eerst vanaf de neusboog tot je oren. Dus weer van binnen naar buiten. De beide wangen 3 tot 6 keer. Rol hierna vanaf je oren richting je nek en vanaf je nek naar beneden. Herhaal dit het standaard aantal keer. Deze beweging kan zorgen voor afvoer van afvalstoffen. Dit kan dan weer in een minder gezwollen of minder onderkin zorgen.

Jaderoller schoonmaken

Vergeet niet om de jaderoller altijd schoon te maken na gebruik. Anders blijven er bacteriën op de roller achter. Deze kunnen de huid irriteren of doen verstoppen bij een volgend gebruik en dat willen we natuurlijk niet! De roller maak je vrij eenvoudig schoon door beide rollers af te spoelen met lauw warm water. Mocht je de jade roller in combinatie met een verzorgende crème of olie hebben gebruikt kan je het beste ook nog een milde natuurlijk zeep voor het reinigen gebruiken. Gebruik geen sterk chemische middelen voor het reinigen, dit kan de natuursteen beschadigen.

De werking van een Jaderoller

Het gebruik van een jaderoller zou vele voordelen hebben. Zo zou het zorgen voor stimulatie van lymfedrainage en productie van collageen. Maar ook het verminderen van donkere kringen en fijne lijntjes en zorgen voor een heldere frisse huid. Klinkt super natuurlijk, maar hoe komt dit? Dit komt door de steensoort Jade waarvan de rollers van de jaderoller zijn gemaakt. Jade is een steensoort die een sterk positief effect heeft op de huid, haar, nagels, beenderstelsel en spieren. Het zou zelfs kunnen helpen bij het verminderen van littekens, acné en rimpels.

Daarnaast heeft de steen een kalmeren en rustgevend effect, maar ook genezend. Jade kan allerlei kleuren hebben, maar is veelal groen. De kleur is afhankelijk van de samenstelling van de steen. Niet alleen de steensoort zocht voor deze effecten, maar ook het masseren van de gezichtshuid. Door de huid te masseren zorg je ervoor dat de bloedcirculatie verbeterd. Onderstaand de mogelijke effecten op een rijtje:

 • Ontspannende werking
 • Verkoelende werking
 • Stimuleert de doorbloeding van de huid
 • Stimuleert lymfedrainage en de aanmaak van collageen
 • Verminderd donkere kringen en wallen
 • Frisse, strakke en egale huid
 • Vermindert spanning in het gezicht

Roze of groen?

Misschien heb je de jade rollers al wel eens voor bij komen en is je opgevallen dat ze veelal in het roze en groen uitgevoerd zijn. Toen de mijne aanschafte begreep ik niet zo goed wat het verschil was tussen de roze of groene. Daarom zocht ik dit uit en bekeek ik welke het meest bij mij het paste. In dit geval paste de orginele jade roller (groen) het beste mij. Het verschil tussen de roze en groene jaderoller is de steensoort.

De groene is veelal gemaakt van 100% natuurlijke jade (groene edelsteen) en de roze is veelal gemaakt van 100% rozenkwarts  (roze kristal). Beide stenen hebben zo hun eigen werking. Het verschil zit hem in de werkingen van de steen, maar de schoonheidsvoordelen blijven gelijk aan elkaar. De werking van de jade steen heb ik hierboven verder beschreven. Rozenkwarts staat naast zijn schoonheidsvoordelen bekend om de volgende positieve werkingen: verhoogt het zelfvertrouwen, bevordert liefde voor jezelf en de ander en vermindert stress.

Mijn ervaring.

Ik vind de Jade Roller erg fijn in gebruik en het is een stukje extra ontspanning tijdens mijn dagelijkse verzorgingsroutine. Om echt te zeggen dat ik mega veel van bovenstaande effecten merk is het antwoord nee. Maar ik geloof er wel in dat het masseren van het gezicht op langere termijn voordelen zal hebben. Ik gebruik mijn jade roller nu ongeveer 2 weken en waar ik wel verschil in merk is de vermindering van wallen en de huid bij mijn kin lijkt wat strakker. Niet mega veel, maar voor mijn gevoel wel verbetering.

Ik vind het heel fijn dat de steen koud aanvoelt, dit zorgt voor een extra wakker en fris gevoel na gebruik. Al helemaal als je hem van te voren nog even in de koelkast legt.  Daarnaast heb ik zelf altijd wel al in de positieve effecten van natuurstenen gelooft. Ik vind de jade roller dan ook een mooie toevoeging en voor de prijs hoef je het niet te laten. Het is een natuurlijke manier van gezichtsverzorging wat mij ook aanspreekt. Ik zou de jade roller zeker aanraden, maar verwacht hierbij geen wereld verschillen. Het is denk ik voornamelijk erg fijn om als ontspanningstool te gebruiken.

Ik heb mijn Jaderoller voor € 14,95 aangeschaft hier bij de bol.com. De roller zijn o.a. verkrijgbaar bij de Douglas of Ici Paris XL.

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs