Vandaag deel ik een nieuw samengesteld recept, namelijk Kip Tandoori met groenten! Het gerecht heeft een heerlijk kruidige smaak en is ook nog eens gezond. De meeste tijd zit ‘m in de marinade van de kip, maar voor de rest is het een vrij snel en makkelijk recept om te maken. Het enige ”pakje” wat hier in zit is de Tandoori kruidenpasta van Fairtrade. Goed om te weten is dat deze kruidenpasta van Fairtrade bestaat uit alleen maar plantaardige ingrediënten, geen kunstmatige toevoegingen dus! Dit gerecht is zowel lactose als koemelk -vrij en is genoeg voor 4 personen. Lees je mee?
Benodigde ingrediënten:
- 300 gram basmatirijst
- 3 kipfilets (ongeveer 300 a 350 gram)
- 400 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 200 gram Alpro Go On Natural (waarvan 2 el voor de marinade)
- 2 el gehakte knoflook
- 2 el citroensap
- Fairtrade Indiase Tandoori kruidenpasta 75 gram
- Olijfolie
- peper
- zout
Benodigde keukengerei:
- mengkom
- snijplank 2x
- groente snijmes
- vleesmes
- pan
- wokpan
- zeef
En zo maak je de Kip Tandoori met groenten klaar:
Als allereerst beginnen we met de marinade van de kip. Snijd de kipfilets in kleine blokjes en doe deze in de mengkom. Voeg vervolgens voor de marinade van de kipfilet het volgende toe: 2 eetlepels Alpro Go On Natural yoghurt, een flinke scheut olijfolie, 2 eetlepels gehakte knoflook en het gehele zakje met de Tandoori kruidenpasta. Breng vervolgens op smaak met wat peper en zout en meng de kip met de marinade goed door elkaar heen. Dek de mengkom met de gemarineerde kip hierna af met een stukje vershoudfolie. Plaats de mengkom in de koelkast en laat de marinade minimaal 2 uur intrekken. Hoe langer hoe beter, maar mocht je minder tijd hebben kan het natuurlijk ook minder lang.
Kook de sperziebonen ongeveer 7 minuten en giet deze daarna af. Zet ook alvast een pan met een ruime hoeveelheid water op het vuur, dit is voor het koken van de basmatirijst. Ondertussen kunnen alle groenten gesneden worden. Was als eerst alle groente goed schoon voordat je hiermee begint. Verwijder de zaadjes uit de paprika. Snijd de rode paprika in blokjes, de champignons in plakjes en de rode uien mogen gesnipperd worden.
Kook de basmatirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Tijdens het koken van de rijst, kunnen de groenten gewokt worden. Verhit hiervoor een scheutje olijfolie in de wokpan en roerbak hier vervolgens de paprika, uien, champignons en sperziebonen in.
Voeg vervolgens de gemarineerde kip aan de wok met groenten toe. Roerbak het mengsel van kip en groenten ongeveer 10 minuten op hoog vuur. Blijf het geheel goed omscheppen dit zodat er niks aanbrand. Als laatst voeg je 200 gram van de Alpro Go On Natural yoghurt toe. Meng de yoghurt goed door de groente en kip heen. Blijf dit doen tot de yoghurt mooi is opgenomen in de saus. Serveer de rijst en kip tandoori met groenten apart van elkaar. Eventueel serveren met één naan broodje per persoon erbij, net wat je lekkerder vind. Eetsmakelijk!
Heb je deze heerlijke kruidige Kip Tandoori zelf ook gemaakt? Laat het me weten in de reacties hieronder!
1 reactie
Annette
5 februari 2019Echt een heerlijk recept!