4 C
Amsterdam

Koningsdag Make-up Look

Koningsdag Make-Up Look

Vandaag deel ik een toffe tutorial voor het maken van een Koningsdag make-up look met bijpassende nagels. Deze look is perfect voor Koningsdag, maar kan ook prima gedragen worden als WK en EK make-up look.

Omdat het volgende week Koningsdag (27 april) en wij dit al een tijdje niet hebben kunnen vieren vanwege corona, vond ik het tijd om flink uit te pakken. In dit artikel laat ik mijn zelf gecreëerde Kingsday makeup look zien en vertel ik je stap voor stap hoe je deze zelf maakt en welke producten ik hiervoor heb gebruikt.

Koningsdag Make-Up

Koningsdag Make-up Look & Tutorial

Denk je aan deze feestelijke dag, dan denk je toch wel aan oranje. Maar ook de kleuren van de Nederlandse vlag rood, wit en blauw mogen absoluut niet ontbreken. Je kunt voor een subtiele Koningsdag make-up look gaan of een meer opvallende. Ik heb voor een gulle middenweg gekozen. Waar ik in de basis heel naturel ben gebleven, heb ik wel voor opvallendere kleuren oogschaduw en eyeliner gekozen. Ik maak mijn look helemaal af met de welbekende rood, wit blauwe vlaggetjes op mijn wangen en oranje hawaii krans. Hup Holland Hup!

Deze Koningsdag make-up look is prima geschikt als festival look, maar kan ook prima gedragen worden voor als je een dagje op de braderie staat. Hieronder vertel ik je eerst welke make-up producten ik heb gebruikt en vervolgens vertel ik je in mijn tutorial stap voor stap hoe je deze feestelijke Koningsdag make-up look maakt.

Koningsdag Make-up Producten

Make-upproducten Koningsdag make-up look

De producten die ik heb gebruikt voor deze Koningsdag make-up look heb ik verdeeld in vier categorieën, namelijk: gezicht,  ogen, lippen en nagels. Hierbij zijn de producten onder ogen leidend, deze zijn namelijk bepalend voor de look en zorgen voor het echte Kingsday effect. Hierbij alle gebruikte make-upproducten voor je op een rij, zodat ook jij er helemaal klaar voor bent.

Voor het gezicht (de basis)

Voor de ogen

Voor de lippen, nagels en extra’s

Oranje Make-up Producten

Tijd voor de échte Koningsdag Make-Up Tutorial

Dan is het tijd om aan de look te beginnen! Als aller eerst beginnen ik bij de basis, dus bij het corrigeren en egaliseren van de huid. Dit doet ik nadat ik mijn skincare producten heb aangebracht. Als eerst begin ik met mijn foundation. Ik gebruik hiervoor de Double Wear Foundation van het merk Estée Lauder. Deze geeft een mooi en natuurlijke dekking. Voor het aanbrengen gebruik ik een beautyblender en breng ik vier stipjes met de foundation aan op mijn gezicht. Ik breng dit aan op mijn voorhoofd, beide wangen en kin.

Vervolgens verdeel en dep ik de foundation gelijkmatig over de huid tot deze mooi egaal is. Eenmaal klaar is het tijd om de concealer aan te brengen. Hiervoor gebruik ik de Catrice True Skin Hydrating Concealer. Ik breng deze aan op nog onzichtbare oneffenheden, maar ook moedervlekken en pigmentvlekken. Daarna blend ik deze samen in met de foundation.

Dan is het tijd om wat kleur aan te brengen! Ik gebruik hiervoor het Backstage Glow Face Palette van Dior. Ik gebruik hier de roze blush en witte highlighter uit het palette voor. De blush op de wangen en de highlighter lichtjes op de jukbeenderen. Zo de basis is klaar op naar het meest spectaculaire gedeelte van deze Koningsdag make-up look, namelijk de oog make-up!

WK Make-Up Look

Oranje boven! O nee.. oranje ogen

Voor de ogen breng ik als eerst een goede oogschaduw basis aan. Ik gebruik hiervoor de Eyeshadow Primer Potion van het merk Urban Decay. Ik verdeel deze met mijn vinger over de gehele oogleden. Hier breng ik ook de witte oogschaduw (NYX Whipped Cream) vervolgens aan. Daarna pak ik een eyeliner kwastje en maak deze nat. Op het kwastje breng ik de meest blauwe kleur (2e van linksboven) aan uit het NYX Ultimate Shadow Brights Palette. Ik breng deze kleur aan als een eyeliner, dus op het ooglid zo dicht mogelijk bij de wimper rand.

De eerste kleuren van de Nederlandse vlag staan inmiddels, namelijk blauw en wit. Nu nog rood. Hiervoor pak ik de meest rode kleur uit het oogschaduw palette. Dit is de eerste kleur links boven in. Ook hiervoor gebruik ik een eyeliner kwastje en trek ik een streep op het bovenste gedeelte van het ooglid net onder de crease. Trek een even dikke lijn als de net blauw gezette lijn. Tada, een prachtig Nederlands vlaggetje op je ogen.

Door naar de oranje kleur. Hiervoor gebruik ik de Epic Wear Liner Stick van NYX Cosmetics. Met dit oranje oogpotlood teken ik een lijntje op de lower lashline dus niet op de waterlijn. De Koningsdag make-up look maak je af door mascara aan te brengen op de wimpers. Ik gebruik hiervoor de prachtige Sumptuous Extreme Mascara van Estée Lauder. Deze geeft een mooie lengte en intense zwarte kleur aan de wimpers. De wenkbrauwen geef ik wat vorm en kleur met de Dip Brow Pomade van Anastasia Beverly Hills.

Kingsday Make-up Look

Finishing touch: Koningsdag accessoires

Dan als laatst de finishing touch van deze Koningsdag make-up look. Hiervoor gebruik ik wat simpele maar toffe Koningsdag accessoires die de leuk helemaal af maken. Mijn nagels lak ik een fel oranje kleur. Ik gebruik hiervoor de nagellak van het merk Mavala in de kleur 127 Volcanic Orange. Vervolgens maak ik mijn look af met een typisch traditionele oranje hawaii ketting, maar ook schmink van de Nederlandse vlag mag op mijn wangetjes niet ontbreken.

Fijne Koningsdag!

Hopelijk heb ik jou met bovenstaande Koningsdag Make-Up Tutorial kunnen inspireren. Deze look hoeft natuurlijk niet perse op Koningsdag gedragen te worden, maar is ook prima geschikt als WK of EK make-up look. Een ding is zeker, het is een mooie, makkelijke en feestelijke oranje make-up look al zeg ik het zelf. Ik wens jullie in ieder geval een hele feestelijke en zonnige Koningsdag toe. En cheers Koning Willem-Alexander, dat je maar een mooie verjaardag mag hebben!

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs