La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

cicaplast baume b5 review
De La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 is een typisch ”TikTok made me buy it” product. Ik zag de huidcrème meerdere keren voorbij komen en de reacties, maar ook resultaten waren steeds grotendeels positief. Zo belooft de crème de huid te kalmeren en herstellen. Ideaal voor huidirritaties, uitslag, littekens, wondjes, eczeem en zelfs acné!

Omdat het steeds kouder wordt en mijn huid daardoor sneller droog aanvoelt en rode plekjes vertoont. Besloot ik de Cicaplast Baume B5 crème van La Roche-Posay te bestellen. Je leest daarom vandaag hier mijn uitgebreide La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 review. Lees je mee?

🛍️ Tip: Shop hier de Cicaplast Baume B5 extra voordelig!

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 Review

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5

De La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 is een huid herstellende crème die zowel voor het lichaam als voor het gezicht gebruikt kan worden. Het helpt de geïrriteerde, gevoelige, droge en beschadigde -huid te herstellen en beschermen. Het is een intensief verzorgend en hydraterend balsem geschikt voor volwassenen, kinderen en zelfs baby’s!

Door dat de Cicaplast Baume B5 speciaal bedoeld is voor de onrustige huid is La Roche-Posay vrij basic gebleven in de ingrediënten. Zo bevat het product geen parabenen, parfum of lanoline die de huidbarrière kunnen verstoren. Ook is de crème hypoallergeen en bevat deze antibacteriële bestanddelen. Uiteraard is de multifunctioneel inzetbare crème ook uitgebreid getest. Zo is de La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 getest op de gevoelige huid, en maar liefst 14 verschillende huidindicaties. Een aantal hiervan laat ik je verderop in dit artikel zien.

De La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 kan gebruikt worden voor het behandelen van verschillende huidproblemen. Gebruik de crème bijvoorbeeld wanneer je last hebt van:

 • Littekens
 • Roodheid
 • Eczeem
 • Insectenbeten
 • Droogheid
 • Kleine wondjes zoals schaaf- en brandwonden
 • Droge of ruwe plekken
 • Luieruitslag

Maar welke ingrediënten zitten er dan wel in deze crème die deze zo multifunctioneel inzetbaar maakt? Nou dat zijn de ingrediënten Panthenol, Tribioma, Madecassosid en het gepatenteerde thermaal water van La Roche-Posay. De toegevoegde Panthenol, ook gekend als vitamine B5 in deze crème zorgt voor de herstellende en kalmerende werking op de huid. Tribioma zorgt ervoor dat de huid terug in balans komt.

En door de aanwezigheid van Madecassosid wordt bacteriële adhesie tegengegaan en de bacteriegroei geremd. Ook dit zorgt weer voor een kalmere huid en kan weer leiden tot een sneller en beter herstel van de huid. Als laatst zorgt het thermaal water ook voor kalmering van de huid en verminderd ongemakken. Conclusie: 4 top ingrediënten om de huid te kalmeren en te herstellen.

la roche posay cicaplast baume b5

De La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 komt in een hygiënische knijptube verpakt in een kartonnen doosje. De tube heeft een inhoud van 40 ml en is na het openen 6 maanden houdbaar. Naast de standaard Cicaplast Baume B5 is de crème ook nog in een andere variant verkrijgbaar met toegevoegde SPF50. Deze heet vanzelfsprekend de La Roche-Posay Cicaplast Balsem B5 SPF50.

Dankzij de geweldige resultaten en populariteit van het product is er inmiddels een hele La Roche-Posay Cicaplast B5 lijn uitgebracht. Deze bestaat uit een wasgel, gel, spray en natuurlijk de in hier besproken balsem.

la roche posay baume b5

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 Review

De La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 gebruik ik inmiddels een tijdje en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben! Ik gebruik de crème het liefst voor het slapen gaan nadat ik mijn huid heb gereinigd. Eigenlijk als moisturizer dus. De volgende dag is mijn huid heerlijk zacht en ziet er gezond uit. De crème is vrij dik van textuur maar toch makkelijk uit smeerbaar en maakt mijn huid niet vettig. De crème trekt vrijwel direct in en laat geen witte strepen achter. Door dat de crème vrij dik is, heb ik per keer maar een klein beetje nodig. Een druppel ter grootte van een erwt voldoet al voor mijn gehele gezicht.

Maar wat heb ik nu precies gemerkt qua werking van dit intensief herstellende balsem? Nou dat ga ik je nu direct vertellen! Ik heb gemerkt dat mijn huid sinds het gebruik van deze crème er een heel stuk rustiger uitziet maar ook aanvoelt. Wondjes lijken sneller te genezen en de roodheid in mijn gezicht is verdwenen. Mijn huid reageert enorm goed op dit product. Ook heb ik de La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 als een als primer voor mijn make-up gebruikt en dit werkt ook echt heel goed. Foundation blijft beter zitten, maar ook bij het aanbrengen is het veel egaler en ziet het er mooier uit.

Ook heb ik nog wel eens last van droge ruwe plekken op mijn ellebogen. Hier heb ik de crème inmiddels ook een aantal keer voor gebruikt en hier werkt het ook zeer goed tegen. Ik kan dan ook zeggen dat ik erg tevreden ben over het Cicaplast Baume B5 balsem en dat ik de positieve verhalen kan beamen. Het is een top product voor wanneer je last hebt van een gevoelige, onrustige of beschadigde huid en dat voor een niet al te hoge prijs.

Dit product kan ik dan ook zeker aanraden en ik weet wel zeker dat ik deze opnieuw zou aanschaffen. Altijd handig om een tube te hebben liggen aangezien het gebruikt kan worden voor zoveel toepassingen. Ook bij insectenbeten, huidverbranding of schaafwonden bijvoorbeeld. Voor nu blijf ik de crème lekker gebruiken voor mijn gezicht.


La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 kopen?

De La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 shop je het voordeligst
bij de Lyko.com vanaf € 9,95 | 40 ml
Of bij de Bol.com

💡 Lees tip!: Bekijk mijn andere skincare reviews


Wat is jouw favoriete skincare product tegen een onrustige huid?

 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: