Wat is een lip plumper?

Lip Plumper Volle Lippen

Een lip plumper is een cosmetica product dat tijdelijk voor vollere lippen zorgt.  Lip plumpers bevatten ingrediënten die de huid lichtjes doen irriteren, waardoor de lippen voller worden. Het gebruik van een lipplumper om dunne lippen er toch vol uit te laten zien is een liptrend die al geruime tijd rond gaat. Het is een mooi alternatief voor fillers of de welbekende overlining lips waarbij je de lippen bij tekent met een lip potlood. Nee, dat hoeft allemaal niet meer. Want met een lipplumper laat je jouw lippen er op een natuurlijke manier voller uit zien.

Lipplumpers kunnen je lippen er mooier en voller uit laten zien zonder enige fillers. Het enige wat je hoeft te doen is een lip plump product aanbrengen op de lippen en deze zijn werk laten doen. Doe dit bij voorkeur aan het begin van de dag zodat je de gehele dag kan profiteren van vollere lippen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten. Zo zijn deze er in gloss, balm, met kleur of zonder kleur verkrijgbaar. Benieuwd hoe een lip plumper werkt en alle andere ins en outs omtrent dit onderwerp? Lees dan snel verder.

💡 Leestip: Bekijk mijn top 5 beste lip plumpers

Lip Plumping Gloss

Wat is een lip plumper?

Een lip plumper is een lip make-up product dat zorgt voor tijdelijk vollere lippen. De producten bevatten ingrediënten die de huid licht doen irriteren waardoor je lippen opzwellen. Het gaat hierbij veel al om ingrediënten zoals menthol, gember, chili peper en wintergreen. Deze ingrediënten worden vliegensvlug door de bovenste huidlaag gesignaleerd, waarna een lichtelijk tintelend gevoel ontstaat. Door het tintelende gevoel stroomt er meer bloed naar de bovenste huidlaag van je lippen waardoor deze zwellen en voller worden. Ook bevatten de meeste soorten, hydraterende ingrediënten die door het plumping effect beter vastgehouden worden. De lippen zien er na gebruik een stuk dikker, voller en plumpy uit.

Lip plumpers zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo bestaan deze in lipstick of lipgloss vorm. Maar tegenwoordig zijn er zelfs dergelijke lip maskers met hetzelfde effect! Toch zijn de lip plumpers in gloss vorm het meest gewild. Dit heeft er mee te maken dat deze naast het volume ook nog een mooie glans aan de lippen geeft. Naast de verschillende texturen zit er ook nog verschil in de kleur. Zo zal de ene wel gepigmenteerd zijn en de andere niet. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld eerst de gloss aan te brengen voor volleren lippen, waarna je daarna je favoriete lipstick aanbrengt. Welke lip plumper voor jou het meest geschikt is ligt dus helemaal aan je persoonlijke voorkeuren.

Goed om te weten is dat het effect van een lip plumper maar tijdelijk is. Op een gegeven verliest de actieve stof zijn werking en zal de zwelling weer afnemen. Wel kan het zo zijn dat sommige lip plumping producten meerdere uren het gewenst effect geven.

Lip Plumpers, een goed alternatief voor fillers?

Een lip plumper kan een mooi alternatief voor lip fillers zijn. Met een lip plumper kun je meer gedefinieerde en natuurlijk vollere lippen krijgen zonder operatie. Wel is het zo dat het effect van een lip plumping product tijdelijk is. Na verloop van tijd is het actieve ingrediënt van de gloss uitgewerkt en zal de zwelling weer afnemen. Toch is het een ingreep met minder impact dan bijvoorbeeld als je wel voor fillers gaat. Met deze manier kun je kijken of vollere lippen je mooi staan, zonder dat het permanent blijvend is.

Hoor het te prikkelen, tintelen of lichtjes branden?

Ja, een lip plumper product hoort te prikkelen, tintelen of lichtjes te branden na het aanbrengen. Dit kan als niet prettig ervaren worden, maar zou geen pijn moeten doen. Het is dus normaal om een licht tinteling op de lippen te voelen, hierdoor weet je dat de lipgloss of balm zijn werk doet. Na enkele minuten verdwijnt dit gevoel en zul je zien dat je lippen een stuk voller zullen zijn.

Belangrijk is om de plumping gloss altijd eerst op je arm uit te testen. Kijk ook goed de ingrediënten na. Ben je allergisch voor ingrediënten zoals pepermunt of gember? Wees dan voorzichtig met het gebruik van lip plumping producten.

Lip Filler

Hoe gebruik je een lip plumper?

Een lip plumper is erg eenvoudig in gebruik. Belangrijk voor het aanbrengen is dat je lippen schoon, droog en goed gehydrateerd zijn. Vervolgens kun je deze aanbrengen op de lippen. Breng de gloss of balm aan over heel je lippen en verdeel het gelijkmatig. Na verloop van tijd zal de lip plumper zijn werk doen en ervaar je een licht tintelend gevoel. Na enkele seconden/minuten verdwijnt dit gevoel weer en is de werking klaar. Het effect? Vollere lippen die meer geaccentueerd zijn en mooi glanzen.

Het effect uitgewerkt? Dan kun je het product bijwerken en deze opnieuw aanbrengen. Let hierbij wel op wat de verpakking aan geeft. Sommige lip plumping producten kunnen pas na 12 uur opnieuw aangebracht worden en bij andere maakt dit niet uit. Houd dus altijd de richtlijnen van de verpakking aan!

Is een lip plumper slecht voor je?

Dan als laatst een vrij veel gestelde vraag, namelijk: ”Is een lip plumper slecht voor je?”. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen bevatten lip plumpers ingrediënten die de huid lichtjes doen irriteren. Oftewel het zorgt voor een reactie van de huid waardoor de lippen opzwellen. Wel is het zo dat dit vaak natuurlijke ingrediënten betreft zoals: menthol, gember of wintergreen. Een lip plumper is dus niet direct slecht voor je lippen, maar je kunt je vast ook wel inbeelden dat het niet goed is voor de huid om deze elke dag te gebruiken. Gebruik deze producten dus met mate en alleen wanneer jij denkt dat het nodig is.

Als je namelijk elke dag blijft smeren zal het effect niet meer zoals eerst zijn en kan de huid wel gaan irriteren. Wel is het vaak zo dat de producten naast de ingrediënten die voor het plumping effect zorgen, ook verzorgende ingrediënten bevatten. Deze ingrediënten zorgen vaak voor het herstel van de huid, maar ook de juiste hydratatie van de lippen.

Daarnaast is het belangrijk om altijd voor een lip pumper van een goed en vertrouwd merk te gaan. Deze zijn vaak dermatologisch getest en daardoor weet je dat het gebruik veilig is.


Lip plumper kopen?

Lip Plumpers zijn er inmiddels in veel verschillende varianten. Daarom help ik je graag een handje en heb ik een eigen top 5 beste lip plumpers samengesteld. Deze selectie heb ik gemaakt op basis van mijn eigen ervaring, reviews, prijs en kwaliteit. Wil je bijvoorbeeld lip plumper kopen op het internet? Dan kan ik je de volgende webshops zeker aanraden: Douglas, Bol.com en Lookfantastic.nl. Deze zijn betrouwbaar en kennen een snelle levertijd.

Mijn favoriete lip plumpers is het merk Too Faced, zie hier ook mijn review. De Too Faced Lip Injection Extreme zorgt voor natuurlijk vollere lippen en geeft een mooie glans. Daarnaast ziet deze gloss er ook nog een super tof uit en ruikt erg lekker!

💡 Bekijk: Top 5 beste lip plumpers

🛍️ Shop: Of shop direct lip plumpers


Wat is jouw manier voor natuurlijk vollere lippen?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.