Lyko review, mijn ervaring met deze webshop

Lyko review en ervaring

Ken jij Lyko al? Deze webshop zal je steeds vaker voorbij zien komen bij het zoeken naar diverse beauty producten binnen Google. Lyko heeft sinds enige tijd hen webshop ook op de Nederlandse mark gelanceerd. De webshop bestaat uit aanbod aan meer dan 55.000 producten van meer dan 1.000 merken. Denk aan bekende merken als Olaplex, Catrice, Clinique, Estée Lauder, Urban Decay en nog veel meer.

Ik kwam in contact met Lyko en zij vroegen of het mij leuk leek om een aantal producten uit te kiezen en mijn ervaring met de webshop te delen. In dit artikel lees je dan ook mijn Lyko review en ervaring. Ook laat ik je weten wat de webshop zo leuk maakt en wat de voordelen zijn. Lees je mee?

Lyko review

Lyko Review en ervaring

Van Lyko mocht ik een aantal beauty producten uitzoeken. Ik bestelde voor ongeveer € 115,- aan producten. Ik kocht de volgende producten: Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara Black, Urban Decay The Perfect Mix Set, Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen Black, Loreal Paris Infaillible 24H Fresh Wear Powder Foundation en de L’Oréal Professionnel Mythic Oil.  De webshop heeft een overzichtelijke navigatie met handige filters. Ook via het zoekvenster zijn producten eenvoudig terug te vinden. Binnen een aantal klikken had ik mijn gewenste beauty producten al in mijn winkelmandje. Na het plaatsen van mijn bestelling ontving ik direct een orderbevestiging met daarin een indicatie van de levertijd.

Wat ik erg fijn vind aan de webshop is dat zij een handige Instagram feed onder producten hebben staan. In deze feed zie je reviews en foto’s terug van andere klanten die eerder het product bij Lyko hebben gekocht. Ook bevatten sommige beauty producten de optie om deze live uit te testen. Hierbij upload je make-up loze foto van jezelf op en kun je het product met en zonder applicatie bekijken. Ideaal om de juiste foundation kleur te vinden!

Wie is Lyko?

Lyko is in 2004 opgericht door de familie Lyko in Zweden. Zij begonnen de beauty webshop vanuit hun kapsalon. De webshop werd een succes en groeide heel snel. In 2014 namen zij de winkelketen Bellbox over en in 2019 had Lyko meer dan 42,5 miljoen bezoekers op hun websites. In 2019 zijn er zelfs meer dan 1.9 miljoen bestellingen verzonden. Lyko staat voor beauty op een leuke en speelse manier. Ieder mag zich daar in zich zelf zijn en in uiten.

Inmiddels heeft de webshop meer  55.000 producten van meer dan 1.000 merken. Het assortiment bestaat uit een hoger segment en goedkoper segment. Ook hebben zij hun eigen beauty lijn uitgebracht die via de webshops verkrijgbaar zijn.

De Lyko webshop is inmiddels in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland, Nederland, Polen en Oostenrijk online. Uiteindelijk zal dit nog meer uitgebreid worden. In de webshops vind je haar, huid en make-up -producten. Maar ook verzorgingsproducten voor mannen en heerlijke geuren. Lyko streeft ernaar de beste klantenervaring en het grootste productaanbod te bieden. Naar mijn inziens is dit hun zeker aan het lukken! 🙂

Lyko verzending

Verzendkosten en levertijd

Lyko is gevestigd in Zweden, maar levert aan de volgende landen: Zweden, Noorwegen (m.u.v. Svalbard en Jan Mayen), Denemarken, Finland (m.u.v. Åland), Duitsland, Polen, Nederland en Oostenrijk. Bij het plaatsen van je bestelling kies je voor de verzendmethode die het beste bij jou past. Ik koos zelf voor de optie Deutsche Post. Maar Budbee of DB Schenker behoort ook tot de mogelijkheden.

Bij je orderbevestiging ontvang je een indicatie van de levertijd. De standaard verzendkosten zijn € 5,-. Bij besteding boven de € 20,- ontvang je bij Lyko gratis verzending. De levertijd is ongeveer 6 a 7 werkdagen. Het duurt misschien wel wat langer dan bij andere webshops, maar de producten zelf en verzendkosten zijn een stuk voordeliger. Zeker de overweging waard al zeg ik het zelf.

Lyko ervaring

Mijn ervaringen met Lyko

Mijn ervaring met Lyko is zeer positief. In de webshop wist ik snel mijn gewenste producten terug te vinden door de overzichtelijke en duidelijke navigatie. Ook zijn de producten ontzettend voordelig geprijsd. Zo viel het mij bijvoorbeeld op dat de Olaplex producten binnen deze webshop erg voordelig zijn. Ook top dat zij budget merken als Catrice en Essence verkopen. Ook de shade finder waarbij je foundation kleuren online kan uitproberen vind ik top.

De levertijd is het enige minpunt, maar ook dit vind ik mee vallen voor hetgeen wat je betaald. Ik had mijn producten binnen 5 werkdagen thuis bezorgd en kon het makkelijk tracken met de functionaliteiten van Budbee. Hierdoor wist ik precies wanneer mijn pakket bezorgd zou worden. Ik ben erg blij met mijn nieuwe beauty goodies en kan deze webshop zeker aanraden. Ik ga hier zeker vaker bestellen.

Wat is jouw ervaring met deze webshop? Laat het weten in de comments!

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel bevat ontvangen producten.

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: