4 C
Amsterdam

MAC Faux Lipstick

MAC Faux Lipstick Review

De MAC Faux lipstick stond al langere tijd op mijn verlanglijstje. Toen ik zag dat de lipstick in de sale was bij de bol.com, kon ik deze niet laten liggen en bestelde de lipstick gelijk. Ik was al een tijdje op zoek naar een mooie lipstick die langer blijft zitten. Niet te opvallend, maar een prima tint, die je bijvoorbeeld ook overdag naar werk kunt dragen. Eerder hoorde ik al veel positieve verhalen over de lipsticks van het merk MAC. De Faux lipstick heeft een natuurlijk roze tint, is mat en heeft een klein fluwelen glans als finishing touch. Benieuwd naar de review?

MAC Faux Lipstick

MAC Faux Lipstick Review

Alle lipsticks van MAC hebben hun eigen verschillende finishes. De MAC Faux lipstick is een matte lipstick met een satin finish. Dit wil zeggen dat het een lipstick is zonder glans of glitters. De lipstick is mat van kleur en heeft een kleine satin finish. Oftewel niet geheel glanzend, maar ook niet geheel mat. De lipstick geeft veel kleur af en heeft tegelijkertijd een verzorgende werking op de lippen. Met de lipstick verzorg en accentueer je je lippen tegelijkertijd. Het product heeft een volle crèmetextuur wat het aanbrengen makkelijk maakt en zacht aan doet voelen. De lipstick laat je lippen er voller uitzien en zorgt ervoor dat deze zacht aanvoelen.

De kleur Faux is samen met de Ruby Woo een van de populairdere kleuren uit deze lijn. De Faux is vooral zo populair geworden door internetbekendheid en televisie ster Kylie Jenner. Zij gebruikt deze lipstick in combinatie met de Mac Soar lipliner. Zij heeft van zich zelf al prachtige volle lippen, maar door deze combinatie lijken haar lippen nog voller en dikker.

Faux Swatch

De kleur Faux.

De kleur Faux kun het beste omschrijven als een beige/oudroze tint. Alhoewel die op de foto naar rood neigt, maar dit is dus niet het geval. Ik vind deze zelf persoonlijk onder de neutrale/nude tinten vallen. Het is een hele unieke kleur, waarvan moeilijk te zeggen is of dit nou een onder een warme of koele kleur valt. Ik denk dat dit ook grotendeels afhankelijk is aan de kleur van je huid. Bij de een zal de kleur meer roze dan bruin uitvallen en andersom. Het is een prima kleur om dagelijks te dragen. Niet te opvallend, maar toch even net beetje extra. Precies waar ik naar opzoek was voor een gewone standaard werkdag!

De lipstick is goed gepigmenteerd, aan één laagje heb je meer dan genoeg. Tijdens het aanbrengen voel je dat Faux heel romig is, wat fijn is voor de lippen. Velletjes worden niet geaccentueerd en de lippenstift droogt de lippen niet uit. In ‘t begin is de lipstick semi-glanzend, maar na een paar minuten ‘droogt’ de kleur een beetje op en hou je een net niet matte finish over. Zo heb ik mijn lipsticks graag.

Faux Swatch

Mijn ervaring.

Dit is mijn eerste lipstick van het merk Mac en ik kan nu de velen positieve verhalen over dit product beamen! De MAC Faux lipstick is ontzettend goed gepigmenteerd, blijft lang zitten, smeert goed uit en droogt mijn lippen niet uit. Ook de kleur zelf pakt goed uit. Het valt niet te veel op, maar geeft toch net even dat beetje extra, waardoor mijn lippen meer opvallen en voller lijken. Blijft toch altijd een gokje een kleur lipstick bestellen. Een fijne lipstick, prima voor dagelijks gebruik. Ik merk wel echt verschil tussen deze lipstick en bijvoorbeeld een standaard versie. Deze blijft voor mijn gevoel toch een stuk langer zitten en ook de pigmentatie is beter. Aan één keer smeren, heb je in principe voldoende.

De MAC Faux Lipstick is o.a. hier voor € 19,95 bestellen bij de bol.com of LookFantastic

Wat is jouw favoriete kleur lipstick van MAC?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs