Ik vond het wel weer eens tijd om lekker te gaan bakken, daarom deel ik vandaag het recept voor het maken van Marokkaanse Citrus Cakejes. Het zijn heerlijk zoete cakejes met een vleugje van sinaasappel en citroen. Perfect als traktatie na het eten of voor een speciale gelegenheid. Dit recept is goed voor ongeveer 30 Marokkaanse Citrus Cakejes en is zowel lactose als –koemelkvrij. De cakejes hebben een friszoete smaak en zijn qua structuur heel zacht en luchtig. Je hebt de Marokkaanse Citrus Cakejes al binnen drie kwartier op tafel!
Benodigde ingrediënten:
- 200 gram bloem
- 3 eieren
- 170 gram kristalsuiker
- 150 milliliter zonnebloemolie
- 130 milliliter sojayoghurt
- 8 gram vanille suiker (1 zakje)
- 15 gram bakpoeder (1 zakje)
- klein snufje zout
- 3 theelepels citroenrasp
- sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
- sinaasappelsap van 1 sinaasappel
- kokosrasp
- Chivers Lemon curd
- Wajang boter
Benodigde keukengerei:
- Beslagkom
- Handmixer met garden
- Zeef
- Bakplaat
- Pannenlikker of lepel
- Sinaasappelpers
- Bakpapier
- Mes
En zo maak je de Marokkaanse Citrus Cakejes klaar:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en het snufje zout in een beslagkom. Mix de ingrediënten met de handmixer voor 4 minuten lang tot het een schuimig mengsel is.
Doe hierna ook de zonnebloemolie en de sojayoghurt erbij in de beslagkom. Mix de ingrediënten weer tot een geheel. Hierna voeg je de citroenrasp, sinaasappelrasp en sinaasappelsap toe en mix het mengsel nog even goed door. De sinaasappelrasp maak je zelf door de schil van de sinaasappel te raspen. De sinaasappelsap door de sinaasappel te persen. Voeg vervolgens de afgewogen bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel door deze erboven te zeven. Mix het geheel tot een mooi glad beslag.
Knip een stukje bakpapier op maat zodat deze precies past in de bakplaat. Vet vervolgens de gehele bakplaat goed in met de Wajang boter en leg het stukje bakpapier erin. Vet ook het stukje bakpapier aan de bovenkant in met de Wajang boter. Giet vervolgens het beslag voor Marokkaanse Citrus Cakejes in de bakplaat met behulp van een lepel of pannenlikker.
Hierna kan de bakplaat de oven in! Bak de Marokkaanse Citrus Cake in het midden van de voorverwarmde oven (180 °C) in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Om te kijken of de cake gaar is, steek je een satéprikker in het midden van de cake. Als de satéprikker er schoon uit kom, dan is de cake klaar. Zo niet zet je de cake voor een paar minuten opnieuw in de oven en houd deze goed in de gaten.
De finishing touch.
Zodra de cake gaar is laat je deze voor zo’n 10 minuten afkoelen. Zodra de cake is afgekoeld kan je deze voorzichtig uit de bakplaat halen. Voor de topping smeer je de bovenkant van de cake in met de Chivers Lemon curd. Ik zelf doe dit het liefst met behulp van een mes zodat de Lemon Curd mooi glad gestreken kan worden. Strooi als laatst de kokosrasp over de cake en snijd de cake in stukjes door de cake te verdelen in stukjes van 6 bij 5. De Marokkaanse citrus cakejes zijn klaar voor gebruik, eetsmakelijk ;)!
Heb jij dit recept al eens zelf gemaakt? En zo ja beviel deze? Laat het hieronder in de reacties weten, ik ben erg benieuwd!
1 reactie
Simone
17 augustus 2018Dat ziet er lekker uit!