Matrix Total Results Brass Off

Matrix Total Results Brass Off Review

Vandaag deel ik mijn ervaring en review van de Matrix Total Results Brass Off Shampoo en Conditioner. De Brass Off collectie uit de Total Results lijn van Matrix leerde ik op aanraden van mijn kapster kennen. Sinds dien heb ik deze shampoo en conditioner al 2x opnieuw aangeschaft.

Deze shampoo zorgt ervoor dat ongewenste kopertonen worden geneutraliseerd. Het is voor mij als brunette een fijne zilvershampoo om een ongewenste oranje gloed uit het haar te verwijderen, maar ook het versterken van koele tonen in mijn haar. Benieuwd wat ik verder van deze lijn vind? Lees dan hieronder mijn verdere bevindingen.

Matrix Total Results Brass Off Shampoo Review

Matrix Total Results Brass Off Shampoo

De Brass Off Shampoo van Matrix is een speciale zilver shampoo voor bruin haar. Wanneer je van je zelf bruin haar hebt en highlights in je haar hebt en/of je haar een tint lichter laat verven, kan er een koperkleurige, oranje of gele gloed ontstaan. De Shampoo is verrijkt met verzorgende vitamine oliën en een hooggehalte aan blauw pigmenten. Goud -en koperkleuren in het haar worden verminderd en koele tonen worden versterkt dankzij de blauwe pigmenten in deze shampoo.

Net zoals mensen die blond haar hebben paarse shampoo gebruiken, heb je bij bruin haar een blauwe shampoo nodig. Hoe dit werkt? Dit komt door dat kleuren aan de andere kant van het kleurenwiel ongewenste tinten in je haar neutraliseren. Simpel gezegd, als je blond haar hebt, wil je een paarse shampoo gebruiken om de gele tinten te neutraliseren. Als je een brunette bent, zoals ik, wil je een shampoo op basis van blauw om de rode en oranje tinten te neutraliseren.

Gebruik zilver shampoo voor bruin haar

Ik gebruik de Matrix Total Results Brass Off Shampoo zelf als onderhoudsshampoo om mijn gekleurde haar mooi te houden. Voornamelijk om de koele toon in mijn haar naar voren te halen en mijn highlights mooi blond te houden zonder rode gloed. Ik gebruik het product momenteel 1x per week. Vaak voor het weekend zodat ik met een mooie en frisse haar kleur het weekend in ga. Aangeraden wordt om de shampoo 2-3 minuten te laten inwerken. Ik zelf doe dit ietsjes langer, namelijk 5-8 minuten.

Mocht je je haar net gekleurd hebben, word geadviseerd om de shampoo pas na 2 a 3 weken te gebruiken. Bij de eerste behandeling na het kleuren van mijn haar laat ik de shampoo voor een extra duidelijk effect nog langer inwerken. Wees gewaarschuwd want de blauwe pigmenten in deze shampoo kunnen vlekken achter laten. Zorg er dus voor dat je geen vlekken maakt, dat zou zonde zijn!

Matrix Total Results Brass Off Conditioner Review

Matrix Total Results Brass Off Conditioner

De Matrix Total Results Brass Off Conditioner bevat geen blauwe pigmentatie, maar word wel geadviseerd om in combinatie met de shampoo te gebruiken voor het beste resultaat. Wel zorgt de Brass Off conditioner ervoor dat koele tonen in het haar worden behouden (versterkt shampoo). Ook heeft het een sterk hydraterende en voedende werking. De conditioner zorgt voornamelijk voor een goede verzorging van het haar en behoud van de haarkleur. Deze Matrix Total Results Brass Off Conditioner is een ware moisturizer voor je haar en ik zou deze zeker in combinatie met de shampoo adviseren. Ik zelf laat de conditioner minstens 2 minuten intrekken. Gebruik de conditioner altijd na het gebruik van de shampoo.

Matrix Brass Off

Mijn ervaring

Ik gebruik de Matrix Total Results Brass Off Shampoo en Conditioner nu al enige tijd en ben er zeer over te spreken. Vooral nadat ik van de kapper terug kom en ik bijvoorbeeld koel kleurige blonde highlights heb laten zetten is dit duo echt een uitkomst. Het zorgt ervoor dat mijn haarkleur ook na 3 weken er nog net zo mooi uit ziet. Het doet echt wat het belooft. Het zorgt ervoor dat de oranje/rode gloed uit mijn haar verdwijnd en zorgt voor een mooie koele ondertoon. De shampoo en conditioner ruiken daarin tegen ook nog eens heerlijk. De prijs van dit duo valt ook nog reuze mee als je het vergelijkt met andere kappersmerken. Wel ga ik in de toekomst de grote flessen kopen, dit scheelt toch weer mooi bijna € 10,-. Naast de shampoo en conditioner is er sinds kort ook nog een haarmasker uit de lijn verkrijgbaar.

Je kan de Matrix Brass Off Shampoo o.a. hier bestellen bij de bol.com.

Heb jij al eens een zilvershampoo voor bruin haar gebruikt? En hoe pakte dit voor jou uit?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

1 reactie

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.