4.1 C
Amsterdam

Max Factor Creme Puff Pressed Powder

Max Factor Creme Puff Pressed Powder Review

De Max Factor Creme Puff Pressed Powder, een klassieker onder de make-up poeders. Het is een make-up poeder formule die inmiddels al meer dan 60 jaar in de winkels ligt. Het was een van de eerste ”al in one” make-up poeders. Het is namelijk een poeder die je zowel los kunt gebruiken zonder foundation of om je foundation/concealer af te poederen. Het is een van de bekendste en populairste producten van het merk Max Factor. Velen vrouwen gebruiken het product al jaren, waaronder mijn tante en oma. Het was vroeger echt de musthave onder de make-up poeders. Ik had het product al een tijdje op mijn lijstje staan om uit te proberen. Vandaag is het zover, je leest in deze blogpost de Max Factor Creme Puff review.

Max Factor Creme Puff

Max Factor Creme Puff

De Max Factor Creme Puff Pressed Powder bestaat al sinds 1953 en is dan ook alles behalve nieuw. Het is niet voor niets dat dit product al zo lang bestaat, het is namelijk een zeer geliefd product onder vele vrouwen. Het is een echte klassieker onder de make-up producten. Zo zie ik bijvoorbeeld mijn tante en oma, dit product al jaren trouw gebruiken. Dit was voor mij ook de reden om het product eens uit te proberen. Ik heb nog wel eens dat mijn gezicht iets gaat glimmen, na het aanbrengen van foundation of concealer. Dit leek mij dan ook een goed product om mijn gezicht na te poederen.

De geur en formule van de creme puff van Max Factor is nooit veranderd. Als je de geur ruikt, herken je het meteen. Ik vind het zelf persoonlijk een erge fijne geur. Het enige wat veranderd is is de verpakking. Deze heeft in 2013 een mooi luxueus gouden jasje gekregen ter viering van het 60 jaar bestaan van de creme puff.

De Max Factor Creme Puff make-up poeder is een compacte poeder die je zowel los als creamy-foundation als losse poeder kunt gebruiken. De poeder heeft medium tot hoge dekking en een mooi mat effect met een subtiele glans. Het laat de huid er verzorgd en mooi uitzien, zonder dat je ziet dat je een poeder draagt. Het is een goed product als je wilt dat foundation en/of concealer langer blijft zitten, zonder dat het al te veel gaat glimmen. De Max Factor Creme Puff wordt ook veelal gebruikt door make-up artists.

Max Factor Make-Up Poeder

Kleuren

Ik heb de Max Factor Creme Puff in de kleur 41. Medium Beige gekozen. Dit is even op de gok geweest aangezien ik de poeder online via bol.com heb besteld. Het is ook een van de meest verkochte en meest gangbare kleur uit deze range. Gelukkig past de kleur goed. De make-up poeder is verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren. Zo is er voor iedereen wel een passende kleur. Wat wel jammer is is dat de kleuren niet overeenkomen met de andere producten uit de Max Factor lijn. Zo kan dezelfde kleur poeder als foundation in het echt niet met elkaar matchen. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Hieronder een aantal kleuren van de Creme Puff:

Voordelen Max Factor Creme Puff:

 • Compact Make-Up poeder die zowel als creamy-foundation gebruikt kan worden als losse poeder
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Klassiek make-up product (jaren zelfde formule)
 • Medium tot hoge dekking
 • Zorgt voor een mooie en verzorgde uitstraling
 • Blijft lang en goed zitten
 • Voorkomt glimmen
 • Laat foundation/concealer langer zitten
 • Zuinig in gebruik

Nadelen Max Factor Creme Puff:

 • Sponsje word niet meer bijgeleverd
 • Formule met veel talc en parfum
 • De kleuren komen niet overheen met de kleuren foundation van Max Factor (iets om rekening mee te houden, mocht je foundation van dit merk hebben of willen aanschaffen)

Max Factor Creme Puff 41 Medium Beige

Mijn ervaring.

Ik snap inmiddels heel goed dat dit product door veel vrouwen al jaren gebruikt wordt. Het doet precies waar ik op hoopte, namelijk mijn gezicht minder glanzend maken en mijn foundation beter en langer laten zitten. Ik ben dan ook zeer te spreken over deze make-up poeder. Het heeft een goede kwaliteit/prijsverhouding. Voor een doosje betaal je ongeveer € 9,95 en hier kan je heel lang mee doen. Ik vind het ook nog eens heel lekker ruiken omdat het me op de een of andere manier aan vroeger doet denken. Het doosje bevat 21 gram. Enige nadelen vind ik dat er geen sponsje meer word bijgeleverd. Dit was vroeger wel het geval. Ik breng de poeder zelf aan met een kwast, dit vind ik een mooi egaal effect geven. Door de medium tot hoge dekking heb je maar een klein beetje nodig. Zeker een aanrader 🙂

Je kan de Max Factor Creme Puff hier bestellen bij de bol.com.

Poeder jij je gezicht af na het aanbrengen van foundation en/of concealer?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

2 REACTIES

 1. Goeden dag
  Ik ben op zoek naar maxfactor creme puff nr 34 sun frolic,Deze is waarschijnlijk uit de handel,welke kleur is er als alternatief.
  Vriendelijke groeten,
  Loes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs