4.1 C
Amsterdam

Mielle Rosemary Mint Oil

Mielle Rosemary Mint Oil Review

De Mielle Rosemary Mint Oil is een haarolie die ik afgelopen tijd heel veel voorbij heb zien komen. Zoek je op woorden als haarolie, olie voor haargroei of scalp verzorgingsolie, dan kom je geheid deze olie van Mielle Organics tegen! De olie is een ware hype en belooft een snellere haargroei, het haar te versterken en verzorgen en het zachter maken van gespleten haarpunten. Maar kan ook prima als scalp treatment gebruikt worden.

De Mielle Rosemary Mint Oil is dan ook een typisch TikTok made me buy it product. Aangezien ik graag weer gezond lang en sterk haar wil hebben. Kon ik deze olie dan ook niet aan mij voorbij laten gaan. Hierbij heb ik direct mijn volledige hair routine omgegooid/vernieuwd en meer hierover lees je verderop in dit artikel. Werkt deze rozemarijn olie van Mielle Organics echt zo goed als iedereen beweert? Je leest het hier in mijn Mielle Rosemary Mint Oil review.

Mielle Rosemary Oil Review

Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil

De Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil is een scalp- en haarolie met een intensief voedingsrijke formule die helpt het haar te herstellen, versterken en verzorgen. De olie is verrijkt met rozemarijn en mint, beide ingrediënten die bekend staan om  hun haargroei stimulerende en anti-haarverliezende capaciteiten.

De olie zorgt voor sterker, gezonder, gladder en zachter haar. Naast de rozemarijn en mint bevat de olie nog 28 andere essentiële oliën en voedingsstoffen waaronder ook Biotine (B8), Jojoba, Castor, Saffloer, Teunisbloem, Patchouli en Brandnetel. Oftewel een magisch en krachtig goedje voor het behandelen van droog, beschadigd en/of broos haar. Maar ook helpt het de hoofdhuid te verzorgen en de gezondheid hiervan te verbeteren.

De Mielle Rosemary Mint Oil kan op verschillende manieren gebruikt worden, namelijk als: scalp treatment, haarolie of voor het verzorgen van gespleten haarpunten. Benieuwd naar hoe ik de olie gebruik? Dit leg ik verderop in dit artikel uit onder het kopje ”Review”. De olie wordt vooral veelal gebruikt voor het verzorgen van de hoofdhuid ofwel als scalp treatment. En dan met name voor het sneller en gezonder lang laten groeien van het haar. Naast de Mielle Rosemary Oil bestaat de lijn uit een bijpassende shampoo, conditioner, leave-in conditioner, edge gel en haarmasker met allemaal dezelfde haar verzorgende eigenschappen.

De Mielle Rosemary Mint Oil komt in een glazen flesje met pipet dop en heeft een inhoud van 59 ml. Het pipetje maakt het doseren van de olie extra makkelijk en ideaal ook te gebruiken voorbij een scalp treatment. De olie is geschikt voor alle haartypes en texturen. Ook is de olie veilig te gebruiken voor mensen met chemisch behandeld haar, denk hierbij aan geverfd of ontkleurd haar. En voor groen bewuste lezers fijn om te weten is dat deze rozemarijn haarolie van Mielle geen parabenen, sulfaten, paraffines, minerela olie en DEA bevat. Daarnaast is de olie dierproefvrij.

Mielle haarolie

Mielle Rosemary Mint Oil Review

Ik gebruik de Mielle Rosemary Mint Oil nu ongeveer een maand en ben er erg tevreden over! Het duurde even voordat ik het product überhaupt kon bemachtigen, want door zijn populariteit was deze steeds uitverkocht. Maar inmiddels heb ik twee flesjes in huis en nog afgeprijsd ook 🙂 De olie heeft een typische rozemarijn mint geur en is makkelijk aan te brengen dankzij het pipet.

Na het ontvangen van de Mielle haarolie besloot ik gelijk mijn volledig hele haarroutine te veranderen. Zo heb ik besloten mijn haar nog maar twee keer per week te wassen. En zodra ik het ga wassen, hierbij een complete routine uit te voeren. Waaronder ook een scalp treatment met deze Mielle Rosemary Mint Oil. Ik was mijn haar nu aan het begin van de week en aan het eind van de week. Aan het begin moest mijn haar wat wennen en was het vooral bij de aanzet nog erg vettig. Nu inmiddels een aantal weken verder is mijn haar helemaal gewend en zie ik echt wel verschil in positieve zin!

Mielle hair oil review

Mijn nieuwe haarroutine + scalp treatment

Voordat ik mijn hoofdhuid verzorg met de olie, borstel ik eerst vijf minuten mijn haar door met een bamboe borstel. Ik zorg er hierbij voor dat de borstel goed mijn hoofdhuid raakt, hierdoor stimuleer ik als eerst de doorbloeding van de hoofdhuid. Vervolgens verdeel ik mijn haar in vier delen en breng ik een kleine hoeveelheid van de mielle rosemary mint oil per deel op de hoofdhuid aan. Daarna masseer ik met mijn scalp brush met bewegingen van voor naar achteren en geen rondjes de hoofdhuid. Dit doe ik ook zo’n 5 minuten en daarna laat ik de olie nog eens 5 minuten intrekken. Dus 10 minuten in totaal.

Daarna ga ik mijn haar wassen en hierbij kies ik voor producten zonder parabenen, sulfaten en siliconen! Eerst begin ik met shampoo. Ik doe dit twee keer en focus mij hierbij met name op de hoofdhuid. Na het uitspoelen, knijp ik de uiteindes van mijn haar goed uit en breng ik een conditioner of haarmasker aan. Deze laat ik vervolgens intrekken volgens de op de verpakking vermelde inwerktijd en daarna spoel ik het uit. Hierna laat ik mijn haar aan de lucht drogen en voila, finisched the job!

Sinds ik bovenstaande haarroutine aan houd is de gezondheid en sterkte van mijn haar enorm verbeterd. Ik ga dit dan ook zo aanhouden en hoop over een tijdje met lange glanzende en nog gezondere lokken rond te lopen.

Disclaimer: Ondanks dat de Mielle Rosemary Mint Oil aan geeft geschikt te zijn voor alle haartypes en texturen, zijn er een hoop discussies omtrent deze olie ontstaan. Zo heb ik reacties voorbij zien komen waarin wordt beweerd dat de olie alleen voor kroes/krullend -haar is. Maar ook dat sommige vrouwen er kaal van zouden kunnen worden. Daarom wil ik bij deze benadrukken dat ik in deze review mijn eigen ervaring met dit product beschrijf. Ieder mens is anders en dus ook het haar. Wat voor de een wel werkt, kan voor de ander heel anders uitpakken. Ik zou dan ook aanraden om met een allergie huidtest te beginnen en niet af te wijken van de gebruiksaanwijzing op de verpakking.


Mielle Rosemary Mint Oil kopen?

De Mielle Organics Rosemary Mint Oil is verkrijgbaar vanaf € 14,95 | 59 ml
bij de Bol.com, het Kruidvat of de Etos

💡 Leestip: Bekijk mijn top 5 beste hair gummies


Welke producten gebruik jij om je hoofdhuid en haar te verzorgen?

 

Volg je mij al op Instagram, TikTok & Bloglovin

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs