0.9 C
Amsterdam

Mijn 5 beste supplementen en vitamines

beste supplementen en vitamines

Supplementen en vitamines kunnen een goede aanvulling zijn, wanneer jij uit jouw standaard maaltijden en voeding niet voldoende binnenkrijgt. Ikzelf gebruik al jaren extra supplementen en vitamines omdat ik mij hier goed bij voel. Daarnaast de vitamines die ik gebruik, werken ook echt voor mij. Uiteindelijk is ieder mens anders en ook zijn/haar behoeftes. Op de vraag:”Welke vitamines heb ik nodig?”, zal ik in dit artikel dan ook geen antwoord geven.

Wel deel ik in dit artikel graag met jullie mijn 5 beste supplementen en vitamines die voor mij werken. Standaard neem ik visolie, magnesium en vitamine B12. Melatonine en vitamine D is afhankelijk van het seizoen en/of de situatie. Benieuwd naar mijn 5 beste supplementen en vitamines en waarom ik deze slik? Je leest het hier.

🛍️ Tip: Vul de vitaminewijzer in en kijk welke vitamines bij jou passen!

beste vitamines

Mijn beste supplementen en waarom

Goed om te weten is dat het in principe niet noodzakelijk is om supplementen en vitamines in te nemen. Vitamines en supplementen zijn een goede optie wanneer je een te kort hebt aan een bepaalde soort en/of als je niet voldoende uit jouw standaard voedingspatroon krijgt. Ikzelf heb bijvoorbeeld een vitamine b12 tekort. Hier ben ik achter gekomen door dat ik het idee had dat ik een te kort had aan iets en hiervoor een bloedonderzoek via de huisarts heb gekregen. In zulke situaties kunnen supplementen en vitamines een goede aanvulling zijn!

xxl nutrition visolie

Visolie

Visolie is een supplement wat ik al jaren gebruik. Visolie zit boordevol met gezonde vetzuren zoals omega-3. Dit supplement staat bekend om zijn positieve invloed op het hart, de huid, de ogen en het geheugen. Ook voor sporters is het een fijn supplement omdat hen behoefte aan omega 3 hoger is.

Ikzelf ben visolie met name gaan gebruiken omdat ik heel veel jaren geleden een hele pijnlijke en vervelende ontsteking aan mijn beide ogen (iris) heb gehad. Dit zou terug kunnen komen en door visolie te nemen, hoop ik dit te voorkomen. Daarnaast kan het helpen ter ondersteuning van de vetverbranding. Mooi meegenomen lijkt mij zo! Ikzelf slik elke dag één capsule visolie en ik doe dit het gehele jaar door.

De XXL Nutrition visolie en kost € 11,95 (100 stuks). Fijn aan deze softgels is dat deze een hoog gehalte aan EPA en DHA bevatten, maar ook gegarandeerd vrij van zware metalen zijn.

xxl nutrition magnesium

Magnesium

Magnesium is een supplement wat ik nog niet zo lang neem. Ik ben hier mee begonnen op aanraden van mijn vriend en vriendinnen. Zij gaven aan dat mijn zenuwtrekjes wel eens zouden kunnen komen door een magnesium te kort! Wellicht ken je het wel.. dat je ooglid of dat het in je benen in een keer gaat trillen. Ik had dit na het sporten steeds vaker en vroeg mij dus af hoe dit kwam. Daarnaast staat magnesium bekend om zijn positieve werking op spieren, botten en het geheugen. Ik gebruik magnesium nu enkele maanden en ik kan je zeggen de gekke zenuwtrekjes zijn verdwenen. Ikzelf slik elke dag één magnesium pil en ik doe dit het gehele jaar door.

De XXL Nutrition magnesium en kost € 9,99 (100 stuks). Fijn aan deze is magnesium tabletten is dat deze een hoge dosering bevatten en de zuiverste vorm van magnesium.

xxl nutrition vitamine b12

Vitamine B12

Vitamine B12 is een vitamine die in dierlijke producten zoals zuivel, vlees, vis en eieren zit. Deze vitamine helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes, ondersteunt het immuunsysteem en is goed voor het celdelingsproces. Daarnaast helpt vitamine B12 energie los te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Door een bloedonderzoek via de huisarts ben ik er achter gekomen dat ik een vitamine B12 te kort heb. Op aanraden van de huisarts slik ik daarom elke dag één vitamine B12 per dag en dit het gehele jaar door. Ik merk dat ik hierdoor meer energie heb en minder snel vermoeid ben.

De XXL Nutrition B12 en kost € 5,99 (60 stuks). Fijn aan deze is dat het kleine zuigtabletjes zijn met een lekkere smaak. Ze ruiken ook heel lekker (niet dat dat in deze wat toevoegt, maar wel leuk om te weten).

xxl nutrition vitamine d

Vitamine D3

Vitamine D is een vitamine die we zelf aanmaken door zonlicht. Door elke dag 15 tot 30 minuten buiten te zijn, maakt je lichaam vitamine D aan. Het wordt ook wel de happy vitamine genoemd omdat het bijdraagt aan een betere stemming. Nou wil in Nederland de zon zich nog wel eens verstoppen en dan kan het nemen van extra vitamine d tabletten een goed optie zijn. Daarnaast is het ook een vitamine die zeer moeilijk uit de dagelijkse voeding te halen valt.

Heb je in de herfst/winter vaak last van de welbekende winterdip? Dan kan vitamine D nog wel eens helpen! Daarnaast heeft vitamine D calcium uit voeding te halen en is het belangrijk voor een normale spierwerking. Ikzelf slik vitamine D3 voornamelijk in de herfst en winter -maanden en neem één tablet per dag.

De XXL Nutrition D3 en kost € 6,99 (250 stuks). Fijn aan deze vitamine d3 tabletten is dat het hele kleine kauwtabletjes zijn en deze een lekkere fruitsmaak hebben.

xxl nutrition melatonin

Melatonine

Melatonine is een lichaamseigen stof en speelt een belangrijke rol bij het slapen. Dit tablet zal je wellicht minder bekend zijn, maar wil ik graag toch benoemen. Een slechte slaap kan je zowel lichamelijk als mentaal opbreken. Een slechte nachtrust kan allerlei redenen hebben en voor sommige mensen wordt het een cyclus waar zij niet meer uitkomen. Ook ik heb wel eens last van een slechte nachtrust.

Ik ben van mijzelf een denker en laat dat nou net in de nacht precies tot uiting komen. Als ik merk dat er weer een periode van slecht slapen is aangebroken, neem ik melatonine tabletten ter ondersteuning. Ik merk dat ik door melatonine beter doorslaap en makkelijker in slaap kom. Melatonine is een lichaamseigen stof, is niet verslavend en kent geen bijwerkingen.

De XXL Nutrition Melatonine en kost € 6,99 (300 stuks). Fijn aan deze melatonine is dat deze een lage dosering (0,3 mg) bevat.


Dit waren mijn 5 beste supplementen en vitamines en de redenen waarom ik deze gebruik. De vitamines en supplementen die ik in dit artikel benoem zijn van het merk XXL Nutrition. Ik vind dat zij van goede kwaliteit vitamines en supplementen aanbieden voor een niet al te hoge prijs. Oftewel een goede prijs/kwaliteit verhouding. Zoals eerder al vermeld ben ik geen arts en kan ik dus ook geen persoonlijk advies geven op dit gebied. Bovenstaand is puur gebaseerd op mijn eigen ervaring en wat dus voor mij werkt.

Benieuwd wat voor jou de beste supplementen en vitamines zijn? XXL Nutrition heeft hier een handige tool voor, namelijk de Vitamines en minerale keuzehulp tool. Deze vitaminewijzer helpt jou aan de hand van het invullen van 3 vragen bij het vinden van de beste supplementen voor jou.

💡 Leestip: Bekijk mijn andere lifestyle blogs

Welke vitamines neem jij elke dag?

Volg je mij al op Instagram, TikTok & Bloglovin

Dit artikel bevat ontvangen producten.

Disclaimer: de voor mij beste supplementen en vitamines is op basis van mijn eigen ervaring die ik hier graag met jullie deel. Mocht je vitamines en supplementen overwegen, dan adviseer ik om altijd de gebruiksadviezen op de verpakking aan te houden. Daarnaast ben ik geen arts en geef ik geen medische advies. Raadpleeg bij persoonlijke, medische vragen of gezondheidsproblemen altijd je arts.

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs