MONDAY Haircare Shampoo & Conditioner

MONDAY Haircare Review

MONDAY haircare, misschien heb je de licht roze flessen al bij verschillende influencers voorbij zien komen?! Eigenlijk ontkom je er bijna niet aan. MONDAY Haircare is een vrij nieuw merk wat staat voor betaalbare haarverzorging met kapperskwaliteit. Waarbij naast de juiste verzorging voor het haar, ook aan het milieu en de duurzaamheid van de producten is gedacht.

Het merk kent zijn grote succes vanuit Australië en is sinds korte tijd ook leverbaar in Nederland. Ik kocht de Gentle Shampoo en Conditioner van het merk bij de Etos. In dit artikel laat ik je weten wat ik van deze haar verzorgingslijn vind. Je leest hier vandaag mijn MONDAY Haircare Shampoo en Conditioner review.

MONDAY Haircare aanbieding

Over MONDAY Haircare

MONDAY is een vrij nieuw haarverzorgingsmerk opgericht door Jaimee Lupton in Nieuw-Zeeland. Haar doel? Een merk met haarverzorgings producten van salonkwaliteit lanceren tegen een betaalbare prijs. De producten zijn niet alleen goed voor jouw haar, maar ook nog eens beter voor het milieu. Zo is er gekozen voor natuurlijk ingrediënten en zijn de schattige voor het merk kenmerkende lichtroze flessen ook nog eens 100% recyclebaar. MONDAY Haircare wil deel uitmaken van een meer toegankelijke beauty-beweging.

Alle shampoo en conditioners uit de MONDAY range zijn PETA-gecertigiceerd, geschikt voor vegans, dierproefvrij en sulfatenvrij. Inmiddels zijn de producten een ontzettend groot succes geworden en zijn deze inmiddels ook gewoon hier in Nederland bij de Etos te verkrijgen! Het merk heeft ook een aantal beauty awards mogen winnen waaronder die van Glamour en Cosmopolitan (UK) in 2021.

De MONDAY Haircare lijn bestaat in totaal uit  vier verschillende soorten duo’s aan shampoo en conditioner. Zo is er voor ieder haartype een geschikt duo! Ik zelf ben voor de gentle variant gegaan. Allen zitten verpakt in licht roze flessen met een inhoud van 350 ml. Het liefst had ik de volume of moisture variant willen uitproberen, maar deze was helaas al uitverkocht. Hieronder licht ik per soort de werking toe:

 • SMOOTH – Verzacht en maakt krullend, golvend en pluizend haar glad
 • MOISTURE – Verzorgt normaal tot droog en uitgeblust haar
 • GENTLE – Voor haar en hoofdhuid die wat extra liefde nodig hebben
 • VOLUME – Geeft volume aan dun, fijn or vet haar

MONDAY Gentle Shampoo Review

MONDAY Haircare Shampoo Gentle

De MONDAY Haircare shampoo gentle is speciaal bedoeld voor haar wat beschadigd of dof is en daardoor wel wat extra liefde en aandacht kan gebruiken. Aangezien de volume en/of moisture variant al uitverkocht waren, leek mij dit de meest passende variant. Dit omdat ik mijn haar één in de zoveel tijd laat blonderen en het hier snel droog of beschadigd raakt. Deze shampoo van MONDAY is speciaal bedoeld voor het haar en de hoofdhuid die wat extra tender, love en care kunnen gebruiken. Een perfecte match leek mij zo!

De shampoo is net zoals alle producten van MONDAY vrij van sulfaten en bevat verzorgende kokosolie. Ik heb de ingrediënten van de shampoo nagekeken en zie op het toegevoegde parfum na inderdaad geen hele gekke dingen. Het parfum is heel subtiel en niet al te erg aanwezig. Wat mij verbaast is dat de shampoo goed schuimt ondanks dat deze geen SLS bevat. Verrassend, want dit heb ik nog niet veel bij andere betaalbare natuurlijke shampoos meegemaakt. De shampoo reinigt mijn haar goed en ik heb dezelfde hoeveelheid als gewoonlijk nodig.

MONDAY Gentle Conditioner Review

MONDAY Haircare Conditioner Gentle

De MONDAY Haircare Conditioner is net zoals de shampoo bedoeld voor haar wat extra verzorging en voeding kan gebruiken. De conditioner dient ter aanvulling van de shampoo en is onmisbaar voor het beste resultaat. Eigenlijk koop ik altijd wel de bijpassende conditioner als ik bepaalde soort shampoo koop. De gentle shampoo en conditioner lijken erg veel op elkaar qua ingrediënten en dan met name de toegevoegde formules voor de werking. In de basis zijn de ingrediënten natuurlijk verschillend van elkaar.

Ook de conditioner is licht geparfumeerd en bevat kokosolie. De gentle conditioner bevat daarnaast shea butter en glycerine om het haar te verzachten. Ook bij de conditioner zie ik niet al te veel gekke dingen. Het zijn dus echt wel hele verantwoorde producten voor een betaalbare prijs! De conditioner trekt goed in en is makkelijk uit te spoelen. De conditioner maakt mijn haar ontzettend zacht en goed doorkambaar na gebruik.

MONDAY Shampoo Review

Mijn Review & Ervaring

Dan niet geheel onbelangrijk, mijn algehele eindbeoordeling over de MONDAY Haircare shampoo en conditioner! Persoonlijk vind ik dat het merk zijn doel heeft bereikt, namelijk natuurlijke goede haar verzorgingsproducten voor een betaalbare prijs. De shampoo vind ik fijn en maakt mijn haar goed schoon. Verrassend vind ik vooral dat deze ondanks dat deze geen sulfaten bevat als nog lekker schuimt. Iets wat ik graag zie in een shampoo! Over de conditioner ben ik nog het meest enthousiast. Na gebruik zie en voel ik hierbij ook het meeste verschil. De conditioner maakt mijn haar glad, zacht en goed doorkambaar. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk bij een conditioner.

Of ik dit duo kan aanraden? Zeker! Ik snap heel goed dat dit merk verschillende beauty awards heeft gewonnen. Naast de inhoud zijn de verpakking ook een enorme aanwinst. De schattig lichtroze flessen vallen direct op in de schappen. Daarnaast maken de pomp flacons de dosering extra makkelijk en hygiënisch. Ooja.. en niet te vergeten op de dop van de fles staat een c of s afgebeeld, waardoor je goed het onderscheid tussen shampoo en conditioner ziet. Heel goed doordacht dus.. een prachtig merk, voor een betaalbare prijs!

De MONDAY Haircare producten zijn verkrijgbaar vanaf € 6,99 bij de Etos

Heb jij de producten van dit merk al uitgeprobeerd?

 

Klik hier voor meer beauty reviews of volg je mij ook op Instagram & Bloglovin

Gerelateerde blogposts

3 reactie

 • Reageren
  Anneke v.d. Kleijn
  16 augustus 2022

  Is deze shampoo proefdiervrij?

  • Reageren
   Janine - BeautyBlogster.nl
   18 augustus 2022

   Hi Anneke,

   Bedankt voor je reactie op mijn blog! Alle MONDAY Haircare producten zijn vegan en dierproefvrij 🙂

   Liefs, Janine

 • Reageren
  Anneke v.d. Kleijn
  18 augustus 2022

  Heel fijn! dan kan/ga ik deze shampoo ook kopen.
  Bedankt voor het beantwoorden!
  Liefs Anneke

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.