4.1 C
Amsterdam

Odorex Extra Dry Spray

Odorex Extra Dry Spray Review

De Odorex Extra Dry Spray is het ideale middel als zwaar geschut tegen overmatig transpireren! Dit klonk voor mij als muziek in de oren en ik besloot de spray dan ook direct online te bestellen. Helaas ben ik één van die personen die soms last heeft van overmatig transpireren of het welbekende stress zweet. Vooral op lange werkdagen, zakelijke afspraken of uitjes wil ik mijn medemens niet belasten met een penetrante zweetgeur. Niet heel fijn kan ik je vertellen, maar ik weet en zal niet de enige zijn.

De standaard deodorants werken voor mij niet en kunnen het zweten soms zelfs verergeren in mijn beleving. Ik ben al jaren trouw aan mijn Deoleen deodorant, maar toch hield ik nog altijd mijn ogen open voor een nog beter werkend product! Zou deze wel begeerde deodorant spray van Odorex het overwinnen? Je leest het hier in mijn uitgebreide Odorex Extra Dry Spray review artikel.

🛍️ Shop: Of shop hier de Odorex deodorant extra voordelig >

Odorex Extra Dry Spray

De Odorex Extra Dry Spray is een unieke in zijn soort. Deze deodorant geeft namelijk bescherming tegen overmatig transpireren en de daar bijbehoren lichaamsgeur. Het bevat een unieke formule waardoor deze veel langer werkzaam is dan een regulier deodorant product. Zo is het twee tot drie keer aanbrengen van deze deo al voldoende voor een gehele week.

Nu vraag jij je misschien af, maar hoe komt dit precies? Dit heeft met de ingrediënten van de Odorex Extra Dry Spray te maken. Een van deze ingrediënten is namelijk Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY. Dit ingrediënt ook wel antiperspirant, maakt als het ware een beschermlaagje op de huid. Het beschermlaagje zorgt ervoor dat de zweetklieren bedekt worden, waardoor je uiteindelijk een stuk minder zal transpireren.

Hoeveel procent er van dit ingrediënt in de spray zit verwerkt wordt helaas niet vrijgegeven door het merk. Echter mag dit wettelijk niet hoger zijn dan 15 tot 20%.  Als je naar de ingrediënten lijst kijkt zie je dat Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY vrij hoog in de lijst staat. Hierdoor kun je er van uitgaan dat er een hoge dosering in zit. Ook bevat de formule het ingrediënt Allantoin. Allantoin heeft een verzachtende en kalmerende werking op de huid.

Voor de rest zit de Odorex Extra Dry Spray verpakt in een glazen flesje met spray flacon. Zowel de verpakking als het flesje zelf heb een vrij medisch en clean uiterlijk. Wat ik ook toepasselijk vind omdat het niet een standaard deodorant betreft. Het is echt specifiek voor de mensen die overmatig transpireren en hier veel last en schaamte van ondervinden. Door het pompje is de deo makkelijk te doseren en blijft het product hygiënisch.

Naast de spray zijn er ook nog een aantal andere producten uit de Odorex Extra Dry-lijn verkrijgbaar, namelijk: roller, lotion en een crème.

Odorex review

Hoe Odorex deodorant gebruiken?

De Odorex deodorant gebruiken is iets anders dan een standaard antiperspirant product. Deze deodorant dien je namelijk ’s avonds voor het slapen op te sprayen. Doe dit niet in de ochtend of overdag. Echt alleen in de avond voor het slapen gaan op een schone huid. Voor het aanbrengen van de Odorex spray is het dus belangrijk dat je gedoucht bent en de oksels goed droog zijn.Vervolgens spray je een tot twee keer onder iedere oksel en laat je deze goed drogen.

Vermijd contact met kleding tot de deodorant goed ingetrokken is. Hier voorkom je vlekken in kleding mee. Eenmaal aangebracht hoef je deze komende dagen bij te werken. Gebruik Odorex maximaal twee a drie keer per week met een tussenpozen van minimaal twee dagen.

Letop!: Breng de Odorex producten niet aan op een geïrriteerde of beschadigde huid.

Mijn review en ervaring

Een ding is zeker, deze Odorex Extra Dry Spray werkt als een tierelier. Klotsende oksels? Een nare zweetgeur aan het eind van de dag? Met Odorex is dit verleden tijd. De werking is dus top! Ik heb de spray een aantal keer gebruikt en de belofte om het transpireren drie dagen te voorkomen is na gekomen. Fijn dat er dus meer goede deodorant producten bestaan.

Maar toen ineens uit de wolken gevallen.. ik kreeg rode bultjes op mijn rechter borst. In eerste instantie dacht ik zou het van het hardlopen komen (schuur plekken). Maar dan zou het toch ook aan de andere kant moeten zitten? Het lampje ging branden en ik bedacht mij oh ja.. het zou wel eens mijn nieuwe deodorant kunnen zijn ;-). Ik ben dus waarschijnlijk allergisch voor het product. Ontzettend jammer want de spray werkt wel heel goed. Ik houd het dus voorlopig nog even bij mijn Deoleen. Nou hoorde ik ook nog over de Syneo5, hier ben ik ook nog benieuwd naar.


Odorex Extra Dry Spray kopen?

De Odorex Extra Dry Spray shop je het voordeligst bij
de Douglas.nl vanaf € 6,95 | 30 ml


Welke antiperspirant vind jij goed werken?

 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs