4.1 C
Amsterdam

Paula’s Choice 1% Retinol Treatment

Paula's Choice Retinol Review

Het Paula’s Choice Retinol Serum ofwel Paula’s Choice 1% Retinol Treatment is een krachtig serum tegen huidveroudering. Het helpt de huid verstevigen, vervaagt donkere plekjes zoals pigmentvlekken en vermindert fijne lijntjes en rimpels.  Aangezien vanaf je 25e het collageen en elastine van je huid begint af te nemen (ik ga richting 28 jaar). En ik eerder had gelezen dat er vanaf dan aangeraden wordt om met anti-aging huidverzorgingsproducten te beginnen, besloot ik mij hier wat meer in te gaan verdiepen.

Het eerste beste wat ik hierbij tegen kwam was retinol. Zo zou het gebruik van een retinol serum huidveroudering tegen kunnen gaan en de resultaten van andere gebruikers zagen er lovend uit! Bij de zoektocht naar een geschikt retinol serum kwam ik al snel uit bij die van Paula’s Choice. Om deze reden leest je hier vandaag Paula’s Choice 1% Retinol Treatment review, lees je mee?

Paula's Choice 1% Retinol Treatment Review

Paula’s Choice Retinol Serum

Het Paula’s Choice 1% Retinol Treatment is een retinol serum met een hoge concentratie aan retinol, namelijk maar liefst 1%. Dat klinkt als weinig maar voor een ingrediënt als retinol is dit vrij hoog en grenst het aan het Europa’s maximaal toegestane percentage. Het serum heeft als hoofddoel de huidveroudering tegen te gaan. Daarnaast zorgt het ook voor een stevigere huid, vervaging van donkere plekjes en verfijnt het zichtbare lijntjes en rimpels. Het serum is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid.

Retinol beter bekend als vitamine A is een zeer krachtig antioxidant dat bekend staat om zijn anti-aging effect. Denk je aan huidverzorging tegen huidveroudering? Dan denk je aan retinol. Het is één van de meest krachtige en gewilde ingrediënten voor het verminderen en verhelpen van tekenen van huidveroudering. Het zorgt voor vermindering van fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekjes. Daarnaast stimuleert het de celvernieuwing en kan het ook helpen bij het verminderen van acne.

Naast retinol (vitamine A) bevat dit serum ook twee andere huid verzorgende ingrediënten, namelijk: zoethoutwortelextract en peptiden. Het zoethoutwortelextract zorgt voor kalmering van de huid en kan bijdragen aan een egalere huid. De peptiden uit dit serum zijn delen van aminozuren, deze dragen bij aan het verzachten van fijne lijntjes en verstevigen van de huid. Samen met de retinol vormen deze drie ingrediënten een krachtig trio tegen huidveroudering.

Het Paula’s Choice 1% Retinol Treatment komt in een pomp flacon met paars design. De inhoud van de verpakking is 30 ml. Het retinol serum is ook nog in een lager percentage serum verkrijgbaar, namelijk de Paula’s Choice 0,3 % Retinol + 2% Bakuchiol. Het Paula’s Choice retinol serum is zowel vegan als dierproefvrij is.

paula's choice retinol serum review

Gebruiksaanwijzing

Het Paula’s Choice retinol serum gebruik je als derde stap in je skincare routine. Dus na het reinigen en tonen. Het serum is bedoeld om ’s avonds voor het slapen gaan aan te brengen. Per keer volstaat een pompje ter grootte van een erwt. Belangrijk is om na het aanbrengen van de retinol nog een nachtcrème of moisturizer aan te brengen.

Bouw het gebruik van een retinol serum altijd op. Begin met een keer in de week en kijk hoe je huid reageert. Gaat het goed? Dan kun je het langzaam aan opbouwen naar meerdere keren per week. Aan het begin maximaal 3x per week. Belangrijk hierbij is dat je dit niet doet in combinatie met een exfoliant! Dus gebruik je de volgende ochtend een exfoliant? Sla het retinol serum dan over in de avond. Anders kan er huidirritatie gaan ontstaan.

Vermijd bij het aanbrengen van het Paula’s Choice 1% Retinol Treatment de gebieden rond je lippen en ogen. Zie je toch roodheid of irritatie, gebruik minder vaak of stop (tijdelijk) met het gebruik. Vergeet ook de volgende dag SPF aan te brengen! Hieronder vertel ik je hoe ik het product het liefst gebruik.

paula's choice retinol treatment

Paula’s Choice Retinol Serum Review

Toen ik net begon met het gebruik van het Paula’s Choice 1% Retinol Treatment, ben ik heel voorzichtig geweest. Dit omdat het een skincare product is met ingrediënten met een intensieve werking. Je moet dit product dan ook langzaam opbouwen en niet te veel gebruiken. Zoals aangeraden wordt heb ik dit retinol serum bij het eerste gebruik in de avond voor het slapen gaan op een gereinigde huid aangebracht.

Ik heb dit op een avond gedaan waarbij ik de volgende dag niet de deur uit hoefde, dit omdat ik niet wist wat het zou gaan doen. Na de retinol heb ik nog een moisturizer aangebracht, dit omdat ik las dat dat nog wel eens kan helpen en een belangrijke stap zou zijn. Ik heb hiervoor de Cicaplast Baume B5 van La Roche-Posay gebruikt.

Eenmaal wakker de volgende dag, voelt mijn huid strak, glad en verzorgd. Gelukkig geen huidirritatie of gekke reactie op het retinol! 🙂 Inmiddels gebruik ik het serum vol tevredenheid 1x in de week. Wellicht dat ik het later nog naar meerdere keren per week opbouw, maar voor nu is dit voor mij voldoende. Wat heb ik gemerkt qua verschil? Sinds het gebruik van het Paula’s Choice retinol serum lijken donkere vlekjes minder te zijn geworden, maar ook voelt mijn huid een stuk zachter en gladder aan.

Zoals jullie wellicht al eerder hebben gelezen gebruik ik ook dagelijks het 2% BHA exfoliant van Paula’s Choice. Deze mag niet tegelijkertijd met het retinol serum gebruikt worden. Mocht ik dus beide willen gebruiken, dan gebruik het exfoliant in de ochtend en het treatment in de avond. Belangrijk is om bij het gebruik van beide producten de huid te beschermen met een goed SPF product!


Paula’s Choice 1% Retinol Treatment kopen?

Het Paula’s Choice Retinol Serum shop je o.a. het voordeligst
bij Bol.com vanaf € 68,00 | 30 ml

💡 Leestip: Bekijk mijn andere skincare reviews


Wat is jouw favoriete retinol serum?

 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

2 REACTIES

  • Hi Donna,

   Bedankt voor je reactie op mijn blog. Oe dat merk heb ik nog niet eerder geprobeerd, ga ik zeker onthouden! 🙂

   Fijn weekend en liefs,

   Janine van BeautyBlogster.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs