4.1 C
Amsterdam

Wat zijn pimple patches?

pimple patches

Pimple patches zijn een soort van doorzichtige minipleisters voor het verhelpen en bestrijden van puistjes. De patches bevatten een zuiverende formule en beschermen de huid tegen viezigheid en krabbelen. Je kunt er bijna niet om heen, want de pimple pacthes zijn razend populair! Dit nieuwe skincare goodie is razend populair en is rechtstreeks vanuit Zuid-Korea naar Nederland overgekomen. Het is zo populair omdat de acne pacthes voor velen helpen om van die vervelende onverwachte puistjes af te komen.

Door je puistjes op deze manier te bestrijden zorg je ervoor dat er geen littekens, wondjes of roodheid achter blijft. Het enige wat je hoeft te doen is de pimple patch aanbrengen op het puistje en deze zijn werk te laten doen. Dit doe je ’s nachts voor het slapen of bij hoge nood overdag voor het aanbrengen van je make-up. De patch zal amper opvallen want deze is klein en transparant van kleur! Benieuwd hoe je het gebruikt en wat de beste pimple patches zijn? Lees dan snel verder.

💡 Leestip: Bekijk mijn top 5 beste pimple patches

Wat zijn pimple patches?

Pimple pacthes ofwel acné stickers zijn kleine ronde transparante pleisters voor het bestrijden en verhelpen van puistjes. Dit skincare product is een enorme hype en komt oorspronlijk uit Zuid-Korea. Met de pimple patches behandel en bestrijd je puistjes, mee-eters en andere onzuiverheden op een effectief eenvoudige manier. De acné stickers bevatten een zuiverende formule die ervoor zorgen dat het puistjes verminderen. Maar ook beschermt de sticker tegen vuil of het welbekende (ongewenste) uitknijpen!

De meeste patches zijn gemaakt van hydrocolloïd, een materiaal dat etter en olie ongelooflijk goed absorbeert en ook vaak wordt gebruikt voor wondgenezing. Naast de absorberende werking dient dit materiaal ook direct als beschermende laag. Zo beschermt het de huid tegen vuil, bacteriën en ander invloeden van buiten af. Dit komt de genezing ten goede en maakt de kans op ontstekingen hierdoor aanzienlijk kleiner.

Naast hydrocolloïd bevatten sommige pimple patches nog extra ingrediënten die bekend staan om hun positieve werking op de huid of anti-acnewerking, denk hierbij aan: salicylic acid, hyaluronic acid, niacinamide, tea tree olie en tranexamic acid. Dit verschilt dus per merk en soort. De meeste acné patches zijn geschikt voor alle huidtypes, maar met name voor de onzuivere huid.

Puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon zonder er al te veel moeite voor hoeven te doen. Deze manier van onzuiverheden verhelpen is pijnloos, voorkomt littekens, bevordert wondgenezing, is makkelijk in gebruik en beschermt tegen bacteriën ofwel infecties. Verderop in dit artikel, lees je meer over hoe pimple patches gebruiken en mijn persoonlijk favoriete merken.

Pimple patches, beter dan puistjes uitknijpen?

Een veel gestelde vraag is: zijn pimple patches beter dan puistjes uitknijpen? Werken pimple patches beter dan de welbekende tandpasta uitdroog truc (please don’t do this)? Nou je leest het al, mijn antwoord is volmondig JA! Door gebruik te maken van een pimple patch zorg je ervoor dat het puistje op een hygiënische en effectieve manier bestreden wordt. Er komen geen bacteriën bij het puistje en de huid krijgt de kans om zich op een natuurlijke manier te genezen.

Knijp alsjeblieft je puistjes niet uit! Hierdoor kan het alleen maar erger worden en kunnen er lelijke littekens ontstaan. Iets wat je absoluut niet wilt. Ook het uitdrogen van je puistje met je behulp van een tandpasta is niet verstandig. Door de agressieve ingrediënten beschadig je de huid en raakt deze geïrriteerd en ben je uiteindelijk nog veel verder van huis.

Last van een puistje? Dan zouden de acné pleisters zeker een uitkomst kunnen zijn. Voor mij werken ze in ieder geval perfect. Wanneer ik last heb van een puistje plak ik diezelfde avond voor het slapen gaan nog een pimple patch en vaak is het de volgende ochtend dan al veel minder. Daarnaast kan ik uit mijn persoonlijke ervaring ook iedereen met een onrustige of onzuivere huid aanraden om standaard je gezicht ’s ochtends en ’s avonds te reinigen met een milde reiniger.

Als je dus echt op zoek bent naar een manier om je onzuiverheden op een effectieve en natuurlijke manier te bestrijden, dan kan ik je de acné pleister zeker aanraden! Ik zelf kan niet meer zonder 🙂

Hoe gebruik je pimple patches?

Pimple patches zijn effectief en makkelijk te gebruiken acné pleisters. Het enige wat je hoeft te doen is de pimple patch in het desgewenst formaat op te plakken op het te bestrijden puistje. Voor dat je dit doet, is het belangrijk om eerst je huid gereinigd te hebben. Ook je handen dienen bij het opplakken schoon te zijn. Eenmaal de pleister opgeplakt laat je deze zo’n 5 tot 8 uur zijn werk doen. Ook is het mogelijk deze gedurende de nacht te laten zitten, dit vind ik zelf persoonlijk het prettigst.

Mocht je een van de pimple pacthes overdag op plakken dan doe je dit het beste na het reinigen van je huid en het aanbrengen van je standaard dagcrème. Eenmaal opgeplakt kun je daarna gewoon je make-up aanbrengen. Verwijder de pleister zodra je deze wit kleurt of als je een wit puntje ziet. Dit is het teken dat de pleister zijn werk heeft gedaan en de talg, pus of olie goed is geabsorbeerd.

Ideaal tegen puistjes, mee-eters of andere onzuiverheden. Het enige wat je hoeft te doen is patch opplakken. Ik zelf gebruik de pimple patches voor het slapen gaan voor wanneer ik onverwachts een puistje heb. Littekens, nog meer irritatie of peuteren zijn nu verleden tijd!


Pimple patches kopen?

Pimple patches zijn er inmiddels in veel verschillende varianten. Daarom help ik je graag een handje en heb ik een eigen top 5 beste pimple patches samengesteld. Deze selectie heb ik gemaakt op basis van mijn eigen ervaring, reviews, prijs en kwaliteit. Wil je bijvoorbeeld pimples patches kopen op het internet? Dan kan ik je de volgende webshops zeker aanraden: Douglas, Bol.com en Zalando. Deze zijn betrouwbaar en kennen een snelle levertijd.

Mijn favoriete pimple patches zijn bijvoorbeeld van het merk COSRX, zie hier ook mijn review. Deze pleisters werken goed en zorgen ervoor dat puistjes snel verminderen of zelfs verdwijnen zonder een litteken of irritatie achter te laten.

💡 Bekijk: Top 5 beste pimple patches

🛍️ Shop: Of shop direct pimple patches


Heb jij wel eens last van puistjes? En zo ja, hoe ga jij deze te lijf?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs