Een heerlijke recept voor de zomermaanden, namelijk: Italiaanse pastasalade! Met dit lekker warme weer heb je al snel geen zin om uren in de keuken te staan. Daarom een lekker verfrissend recept, wat snel klaar te maken is en ook nog een gezond is. Dit recept is geschikt voor 4 personen en is zowel lactose als koemelk -vrij!
Benodigde ingrediënten:
- 250 gram volkoren pasta penne
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram tonijn uit blik op basis van olijfolie
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 rode paprika
- 1 komkommer
- 2 a 3 eetlepels mayonaise
- 2 tomaten
- 1 blikje mais (75 gram)
- 2 kleine rode uien
- 1/2 citroen
- peper
- zout
Benodigde keukengerei:
- pan
- snijplank
- groente snijmes
- slakom
- zeef
- vork
En zo maak je de Italiaanse pastasalade klaar:
Was alle groente goed schoon voordat je begint. Verwijder de zaadjes uit de paprika. Snijd de komkommer (met schil), tomaten en rode paprika in blokjes en doe deze in de slakom. Snipper de rode uitjes fijn en doe deze erbij.
Kook ondertussen de volkoren pasta penne volgens de instructie van de verpakking. Laat de tonijn uit blik uitlekken in de zeef en prak de vis fijn met een vork.
Zodra de tonijn uitgelekt en fijn geprakt is, doe je deze ook in de slakom. Laat ook het mais en de kappertjes in de zeef uitlekken en doe deze ook in de slakom. Zodra de pasta gaar gekookt is, giet je deze af in de zeef. Spoel hierna de pasta even af met koud water. Doe de pasta ook in de slakom en meng alle ingrediënten door elkaar. Nu is het tijd voor de finishing touch! Doe de mayonaise en olijfolie erbij en meng de pasta goed door elkaar. Maak de Italiaanse pastasalade nog net iets meer op smaak met peper en zout. Buon Appetito!
Heb je deze frisse Italiaanse pastasalade zelf ook gemaakt? Laat het me weten in de reacties hieronder!
0 reacties