Vandaag het recept Thaise Groene Curry met kip en courgette, welke in een handomdraai op tafel staat. Dit recept maak ik al een tijdje en blijft erg in de smaak. Dit recept is voor 4 personen en is zowel lactose als -koemelkvrij. Deze Thaise Groene Curry met kip en courgette is een echt exotische maaltijd en kan een beetje pittig zijn. Groene Curry is in vergelijking met de Rode Curry variant iets pittiger van smaak. Het recept is vol van smaak en een echte aanrader.
Benodigde ingrediënten:
- 300 gram zilvervliesrijst
- 2 kipfilets (ongeveer 200 a 300 gram)
- 125 gram taugé
- 1 courgette
- 200 ml kokosmelk
- Koh Thai Green curry paste 3 eetlepels
- 2 teentjes knoflook
- cashewnoten (optioneel ongeveer 50 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
Benodigde keukengerei:
- pan
- koekepan
- knoflookpers
- snijplank 2x
- vleesmes
- groente snijmes
- zeef
Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de courgette als eerst goed af en droog deze af met een theedoek. Snij de courgette in halve schijfjes en snij de kipfilet in blokjes. Verhit de olijfolie in de koekepan en bak de kipblokjes goudbruin. Doe er een snufje peper en zout erbij en pers de knoflook boven de pan uit.
Voeg hierna de halve schijfjes courgette en taugé toe en bak deze kort mee.
Voeg hierna de kokosmelk samen met de 3 eetlepels Koh Thai Green curry paste toe. Breng het geheel al roerend aan de koek en laat het ongeveer 10 minuten sudderen. Laat de saus op middelhoog vuur indikken. Tot slot kan je wat cashewnoten toevoegen als je dat lekker vind. Je kunt ervoor kiezen om de saus door de rijst heen te mengen of het los te serveren, net wat je lekkerder vind. Eetsmakelijk!
Heb je deze heerlijke Thaise Groene Curry met kip en courgette zelf ook gemaakt? Of ben je meer van de Rode Curry recepten? Laat het me weten in de reacties hieronder!