Refectocil Wenkbrauwverf

Refectocil Wenkbrauwverf Review

De RefectoCil wenkbrauwverf is een speciale verf voor wimper en wenkbrauw -verf, geschikt voor thuis gebruik. Wenkbrauwen zijn veelal bepalend voor de uitstraling van je gezicht. Om deze reden vind ik het belangrijk om mijn wenkbrauwen goed in ”shape” te houden. Sinds enige tijd is naast het epileren, ook het zelf verven van mijn wenkbrauwen onderdeel geworden van mijn routine.

Ik heb van mij zelf al donkere wenkbrauwen maar door middel van het verven blijven deze donker en worden de lichtere haartje ook mooi meegenomen. Ik vind dit persoonlijk de vorm meer benadrukken en bijtekenen is hierdoor niet altijd nodig. Voor het verven van mijn wenkbrauwen gebruik ik de wenkbrauwverf van het merk Refectocil. Ik durf wel te zeggen dat dit de meest populaire wimper- en wenkbrauwverf  voor thuisgebruik is. Hier lees je mijn review over de Refectocil wenkbrauwverf. Ik vertel je mijn ervaring en laat je het eindresultaat zien. Lees je mee?

Zelf wenkbrauwen verven

Refectocil Wenkbrauwverf: Zelf wenkbrauwen verven

De Refectocil wenkbrauwverf is verkrijgbaar in verschillende haarkleuren. Ik zou adviseren om één tint donkerder te gaan dan je eigen haarkleur. Ik heb van mij zelf lichtbruin haar dus ik ben gegaan van de kleur nummer 3. Bruin. Ik denk dat dit voor de meeste mensen de meest gangbare kleur zal zijn. Mocht je echt blond wenkbrauw haren hebben, ga dan vooral niet voor zwart! Dit zal veelte hard staan in het gezicht en onnatuurlijk. De wenkbrauwverf is in 9 verschillende kleuren verkrijgbaar. Denk hierbij aan de basis kleuren zoals blond, bruin en zwart. Maar ook kleuren als rood, kastanje, blauw of grijs  zitten in het assortiment Je kunt de kleuren ook onderling met elkaar mengen, zodat de kleur het meest in de buurt komt van jouw eigen haarkleur. De tube heeft een inhoud van 15 ml en word geleverd met gebruiksaanwijzing en aanbrengstaafje. (exclusief oxidant!)


Naast mijn tube wenkbrauwverf kocht ik ook een oxidant van het merk Refectocil. Deze zijn los van de wenkbrauwverf verkrijgbaar en heb je nodig voor het verven. Het RefectoCil oxidant is verkrijgbaar in een percentage van 3% vloeistof of crème. Ik ben zelf voor de cream variant gegaan omdat de vloeibare oxidant uitverkocht was. Het voordeel van de créme ten opzichte van de vloeistof is dat hierdoor de verf nauwkeuriger aangebracht worden. Dit komt doordat de substantie minder zal uitlopen dan bij de vloeibare oxidant. Naast de verf en ontwikkelaar heb ik ook een kwastje om de verf aan te brengen gebruikt en een klein schaaltje om de verf te mengen. Lees hieronder hoe ik de verf heb gemengd en aangebracht.

Refectocil wimper- en wenkbrauwverf

Gebruiksaanwijzing Refectocil wenkbrauwverf:

Voor het verven van mijn wenkbrauwen heb ik gebruik gemaakt van: één kwastje, één klein schaaltje, Refectocil wenkbrauwverf nr 3. bruin en Refectocil Oxidant Cream 3%. Ik heb als eerst 2 cm verf in het schaaltje gedaan en hierbij 15 druppels van de oxidant toegevoegd. De oxidant bevat een handige applicator waarmee de dosering van de druppels vrij eenvoudig te tellen zijn. Hierna heb ik de verf en het oxidant goed door elkaar heen gemengd. De verf breng ik vervolgens gelijkmatig aan op de wenkbrauwen door middel van het kwastje. Mocht ik wat uitgeschoten zijn met de verf, verwijder ik dit eenvoudig met een vochtig wattenstaafje. Zodra ik alle verf heb aangebracht, laat ik deze 10 minuten intrekken. Vervolgens maak ik 2 wattenschijfjes vochtig en verwijder hiermee de wenkbrauwverf weer. Voila.. klaar! Mijn wenkies zijn weer on fleek 😉

Eindresultaat wenkbrauwverf

Eindresultaat

Mijn ervaring.

Ik gebruik de Refectocil verf inmiddels al een tijdje en ik ben er zeer tevreden over. Het doet waarvoor ik het heb aangeschaft, namelijk mijn wenkbrauwen wat donkerder qua kleur maken. Daarnaast is het een stuk goedkoper om je wenkbrauwen zelf te verven dan dit elke keer bij de schoonheidsspecialist te laten doen. Het is eenvoudig in gebruik en de kleur blijft lang zitten. Tijdens de inwerktijd heb ik geen last van jeuk of andere irritaties. Ik adviseer wel om dit altijd eerst even op de huid uit te testen voordat je je wenkbrauwen volledig insmeert met de verf.

Een groot voordeel is is dat je de verf ook prima voor de wimpers kan gebruiken.  Ik zelf zou dit niet zo snel doen omdat ik van mij zelf al zwart wimpers heb. En voor de mannen: je kan deze verf zelfs gebruiken voor het verven van je baard. Je doet vrij lang met een tube en het is helemaal niet duur. Goede kwaliteit voor een kleine prijs, aanrader dus!

Je kan de Refectocil wenkbrauwverf hier bestellen bij de bol.com.

Verf jij je wenkbrauwen? En doe je dit zelf of laat je dit doen?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.