4.1 C
Amsterdam

The Ordinary Huidverzorging Serums

The Ordinary huidverzorging serums reviews

Vandaag deel ik mijn review over The Ordinary huidverzorging serums en vertel ik je meer over dit merk. Ik kocht en testte zelf het The Ordinary Hyaluronic Acid serum, The Ordinary Niacinamide serum en The Ordinary Caffeine Solution Serum uit. Het merk is afkomstig uit Canada en werd in 2017 gelanceerd. De producten zijn razend populair onder skincare product liefhebbers. Dit komt door dat het goedkope huidverzorgingsproducten zijn, die voor veel mensen al het gewenste effect hebben gegeven. Er gingen mij al veel reviews voor en na veler verzoek, besloot ik om zelf ook de producten aan te schaffen en uit te testen.

In dit artikel lees je mijn uitgebreide review over de populaire skincare serums van The Ordinary, namelijk: Niacinamide, Hyaluronic en Caffeïne Solution. Ook leg ik je uit hoe het komt dat de producten zo goedkoop aangeboden kunnen worden in vergelijking tot andere vergelijkbare serums en hoe je erachter komt welke producten uit het assortiment het beste bij jouw huidtype passen.

The Ordinary Skincare Serums

Over het merk The Ordinary

The Ordinary is een merk met huidverzorgingsproducten dat in 2013 in Canada is opgericht door het bedrijf Deciem. Deciem is een overkoepelend bedrijf waar verschillende beauty merken onder vallen, waaronder ook bekende merken als Estee Lauder. Het bedrijf Deciem heeft het merk The Ordinary opgericht met als doel om betaalbare skincare producten op de markt te brengen die ook kwalitatief hoogstaand qua werking zijn, maar ook dierproefvrij, vegan en vrij van parabenen, sulfaten en minerale oliën. Het merk bestaat grotendeels uit verzorgende serums en oliën, maar heeft ook een aantal crèmes, peelings en tonics. De producten bevatten enkele actieve ingrediënten, waardoor combineren mogelijk is. Je kunt dus na wat uitproberen van de serums, zo je eigen perfecte huidverzorging routine aangepast op jouw huid samenstellen.

>>Bekijk hier het gehele The Ordinary assortiment<<

Transparant en waar voor je geld

Het is eigenlijk een huidverzorgingsmerk die transparant is over zijn ingrediënten en geen poes pas heeft. De verpakkingen zijn simpel en de pure ingrediënten staan direct op de voorkant van de verpakking vermeld. De verpakkingen doen mij aan de een of andere manier aan een laboratorium of apotheek denken. Van de verpakking zelf kan je niet heel veel ophalen waar het product goed voor is. Alleen welke werkende stof er in het product zit en een wetenschappelijke onderbouwing waar dit goed voor is. Als leek in skin care producten word je hier dus niet heel veel wijzer van. Daarom leg ik je hieronder uit welke producten het beste bij welk huidtype passen.

The Ordinary welke producten bij welk huidtype?

The Ordinary is heel gewoon gebleven. De verpakkingen zijn simpel en je kan niet zoals bij normale huidverzorgingsproducten direct van op de verpakking lezen waar deze goed voor is. Je zal dus eerst zelf je huiswerk moeten doen, voor dat je de juiste combinatie aan producten voor jouw huid zult vinden. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Het voordeel aan het merk is dat deze heel betaalbaar is. Het uitproberen zal dan ook een eenmalige investering zijn en hierna kan je lang profiteren van de werking van dit budget merk! Toch zijn er bepaalde richtlijnen met de producten en ingrediënten die worden geadviseerd bij bepaalde huidtypes.

Hieronder zet ik per huidtype één skincare routine die mogelijk voor jou kan werken, met de producten van het merk The Ordinary huidverzorging. Let wel, zoals hier boven al gezegd, met dit merk geldt voornamelijk veel uitproberen. Je krijgt niet zoals bij andere merken een kant een klaar advies. Wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Probeer vooral dingen uit, maar doe ook voorzichtig! Zo kan bijvoorbeeld vitamine C crème voor de een heel goed werken en voor de ander te sterk zijn en een irritatie op de huid geven.

Onzuivere huid (tegen onzuiverheden):

Rijpere huid (anti-aging effect):

Droge huid (tegen drooghuid):

Huid met verkleuringen en pigment vlekken (voor een egaal effect):

The Ordinary Niacinamide Serum Review

The Ordinary Niacinamide Serum review

Het Niacinamide Serum van The Ordinary is naast het hyaluronic het meest verkochte serum uit de lijn. Het serum bevat een sterke formule aan vitamine, mineralen en 10% pure niacinamide 1% zink. Deze combinatie aan ingrediënten hebben als hoofddoel het reguleren van talg en het verminderen van poriën. Dit is een perfect serum voor mensen met een onzuivere huid. Het werkt tegen acné, vergrote poriën, vette huid, oneffenheden en roodheid.

Het heeft dus een hoogpercentage aan niacinamide. Dit is een ingrediënt dat bekend staat om het verbeteren van de huidbarrière, maar ook een ontstekingsremmende werking heeft. De 1% zink zorgt er daarin tegen weer dat de talgproductie word genormaliseerd, wat weer resulteert in minder mee-eters en puistjes. Het enige nadeel aan dit product is dat het het ingrediënt phenoxyethanol bevat. Dit is een vervanger voor parabenen. Sommige mensen reageren hier gevoelig op, let hier dus op. Ik zelf had nergens last van overigens.

Het The Ordinary Niacinamide Serum is te koop voor € 5,45 bij Lookfantastic.nl| 30 ml

Mijn ervaring.

Ik heb het serum inmiddels al een aantal dagen in gebruik en moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. In eerste instantie moest ik even wennen aan de substantie van het serum. Het niacinamide serum gebruik ik, samen in combinatie met het hyaluronic serum en dit werkt prima. Ik heb inderdaad het idee dat dit serum mijn huid rustiger maakt en poriën minder zichtbaar zijn. Ik heb gelukkig van mij zelf niet heel veel last van onzuiverheden (klopt af). Wel in de week voor mijn menstruatie is mijn huid onrustiger. Ik denk dan ook dat ik dit serum vooral dan zal gebruiken.

The Ordinary Hyaluronic Acid Serum Review

The Ordinary Hyaluronic Serum

Het Hyaluronic Acid 2% + B5 serum van The Ordinary huidverzorging heeft een hydraterende ondersteuningsformule die bestaat uit ultra puur veganistisch hyaluronzuur en vitamine B5. Deze combinatie aan ingrediënten hebben als hoofddoel hydrateren en herstellen van de huid. Dit is perfect voor mensen met een gemengde, doffe of droge huid. Het werkt tegen fijne lijntjes, rimpels en verlies van elasticiteit. Ook helpt het tegen tekenen van veroudering en texturele onregelmatigheden in de huid.

Het heeft dus een hoog gehalte aan hyaluronzuur. Een ingrediënt dat zeer populair is en vooral bekend om zijn hydraterende eigenschappen staat. Mogelijk ga ik hier in de toekomst nog een apart artikel over schrijven. Maar liefst 41% van de ingrediënten uit dit serum hebben een hydraterende werking. Dit is erg hoog voor een dergelijk hydraterend serum. De B5 zorgt er daarin tegen weer voor minder rimpels en een zachtere huid. Als je last hebt van een droge of vochtarme huid, dan is dit een ideaal serum hier tegen.

Het The Ordinary Hyaluronic Serum is te koop voor € 14,95 bij Lookfantastic.nl| 60 ml

Mijn ervaring.

Wow wat een verschil! Ik wist dat hyaluronzuur al veel voor mijn huid kon doen, door het Vichy Mineral 89 serum wat ik eerder uit probeerde. Maar dit serum van The Ordinary huidverzorging bevestigd het nog eens. Ik moest even wennen aan de gel achtige structuur van het serum. Ik breng dit serum nu in de ochtend na dat ik mijn huid heb gereinigd en voor dat ik mijn dagcrème aan breng. Je merkt wel echt dat je na het serum nog een dagcrème moet aan brengen anders voelt het wat niet afgemaakt en plakkerig aan. Maar het doet wat het belooft, mijn huid straalt een stuk meer dan normaal en voelt fijner aan.

The Ordinary Caffeine Solution Serum Review

The Ordinary Caffeïne Solution

En dan een serum voor onder de ogen, namelijk het Caffeine Solution 5% + EGCG serum van The Ordinary. Het caffeïne serumheeft een formule dat bestaat uit goed oplosbare cafeïne en groen-thee-catechine. Deze combinatie aan ingrediënten hebben als hoofddoel het verminderen van verkleuring rond de ogen en wallen. Perfect voor als je in een periode zit waarbij je minder slaapt en/of als je gewoon snel last hebt van donkere kringen of opgezwollen ogen.

Het heeft dus vooral een hoog gehaalte aan caffeine. Een ingrediënt dat goed werkt tegen donkere kringen, wallen en opgezwollen ogen door te weinig slaap. Het serum laat de huid onder de ogen hydrateren, voedt het en maakt het elastisch. Het zorgt voor een opgewekte blik, die vrij snel zichtbaar zal zijn. Ook zou het serum de symptomen van stress en vermoeidheid kunnen verminderen.

Het The Ordinary Caffeïne Serum is te koop voor € 8,45 bij Lookfantastic.nl| 30 ml

Mijn ervaring.

Ook over dit serum ben ik heel tevreden! Ik heb nog niet eerder een ander product tegen wallen of donkere kringen onder mijn ogen gehad die zo goed werkt. Ik heb zelf het idee dat mijn wallen na 10 minuten na het aanbrengen van het serum al minder zijn geworden. Het serum voelt daarnaast aangenaam op de huid en ik heb zelf geen last van irritatie. Dit is zeker een product dat ik opnieuw zou aanschaffen en dus ook een nieuwe ontdekking/ervaring voor mij.

Eindconclusie The Ordinary huidverzorging.

Ik heb de The Ordinary huidverzorgingsproducten / serums gebruikt in combinatie met mijn jaderoller en het 3 stappen plan van Clinique. Het Hyaluronic Acid serum gebruik ik nu ’s ochtends na het reinigen van mijn gezicht en voor het aanbrengen van mijn dagcrème. Het Niacinamide serum gebruik ik in periodes dat mijn huid onrustig is (lees èèn week voor mijn menstruatie vaak). En het caffeine solution serum op dagen dat ik minder slaap heb gehad en donkere kringen/wallen zichtbaar zijn. Alle serums van The Ordinary breng ik aan met behulp van mijn jaderoller. Ik geloof er in dat door het masseren van het gezicht met de jade roller de ingrediënten sneller worden opgenomen. Dit komt denk ik door de doorbloeding van de huid die hiermee op gang word gebracht. Ik ben het meest tevreden met het hyaluronic acid en caffeine solution serum.

Ik kan dus alle positieve verhalen over de The Ordinary huidverzorging beamen. Het is een heel betaalbaar merk dat werkt. Het is zo betaalbaar door dat het door een overkoepelende organisatie is gelanceerd (veel inversteringsgeld), geen geld aan marketing wordt uitgegeven en de verpakkingen simpel zijn. Ook dien je zelf research te doen, welke producten het beste bij jou huid passen. Het is misschien even wat inlezen en uittesten, maar als je er eenmaal bent, heb je hele betaalbare producten met een goede werking voor de huid! Het enige nadeel aan de producten is dat deze geen SPF bevatten. Maar goed deze zit bij mij bijvoorbeeld al in mijn dagcrème. Klinkt als muziek in de oren toch?

De huidverzorgingsproducten van de The Ordinary zijn al te koop vanaf € 7,95 bij Lookfantastic.nl (goedkoopst) of de webshop van Douglas

Heb jij al ervaring met de skincare producten van The Ordinary? Zo ja, wat is jouw favoriet?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit vind je misschien ook leuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hi! Wat leuk dat je een bezoekje brengt aan mijn blog. Ik ben Janine (28) en deel hier wekelijks mijn passie over beauty en lifestyle. Heel veel lees- en kijkplezier toegewenst!

Lees meer

Volg jij me al?

Laatste blogs