The Ordinary Peeling Solution

The Ordinary Peeling Solution Review

De The Ordinary Peeling Solution AHA 30% + BHA 2% is de nieuwste obsessie van skincare lovers. Eerder schreef ik mijn ervaring met andere verzorgende serums van het merk The Ordinary en deze bevielen mij toen erg goed. Na de enthousiaste reacties te hebben gelezen over dit rode goedje, besloot ik zelf ook de Peeling Solution van The Ordinary aan te schaffen. Het is een sterk exfoliant ofwel gezichtspeeling wat wonderen voor de huid zou verrichtten. Je lees in deze review meer over dit product, wat het precies doet, wat ik ervan vind en hoe je gebruikt. Lees je mee?

The_Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

The Ordinary Peeling Solution AHA 30% + BHA 2%

The Ordinary brengt het beste van twee werelden samen op het het gebied van exfoliants. Het bevat namelijk AHA en BHA. Vaak bevatten verzorgingsproducten enkel AHA of BHA. AHA staat voor Alfa-Hydro zuren en is goed om te peelen ook wel exfoliëren. Het AHA ingrediënt zorgt ervoor dat het bovenste oppervlak van de huid vernieuwt wordt door middel van het los maken van oude huidcellen. De BHA daarin tegen staat voor Beta-Hydro zuren en concentreert zich op tegen gaan van verstopte poriën. Beide ingrediënten vormen samen een sterk duo wat kan resulteren in een stralende, egale en gezonde huid. Het product kan de huidtextuur bij gebruik op langer termijn verbeteren en het zou zelfs fijne lijntjes kunnen minimaliseren.

>>Het The Ordinary Peeling Solution is hier te koop voor € 8,95<<

De The Ordinary Peeling is een exfoliant/gezichtspeeling. Echter is deze niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Dit komt door dat het een sterk geconcentreerd aan zuren product is. Het percentage aan exfoliërende ingrediënten (AHA/BHA) zit zelfs aan het toegestane maximum wat vrij verkocht mag worden. Een goed product dus als je huid een flinke opkikker kan gebruiken. Hoe vaak en hoe je dit product het beste kan gebruiken, vertel ik je hier verderop in dit artikel. Het is als het ware een masker dat dode huidcellen verwijdert die ervoor kunnen zorgen dat poriën verstopt raken. Een flesje bevat 30 ml en is 12 maanden houdbaar.

The Ordinary exfoliant

De ingrediënten.

Zoals hierboven al vermeld is de The Ordinary Peeling Solution een sterk exfoliërend middel. Het bevat AHA’s of alfahydroxyzuren (glycolzuur, melkzuur, wijnsteenzuur en citroenzuur) en bèta-hydroxyzuur (salicylzuur) in een zeer hoge concentratie. The Ordinary is een merk die transparant is in zijn ingrediënten. What you see is what you get, geen gekke dingen. Op het product staan de hoofdingrediënten en thats it. Ofwel de ingrediënten uit dit product zijn top. Naast de zuren bevat het grotendeels ingrediënten om de irritatie die door zuurgebruik kan ontstaan te verminderen. Denk hierbij aan aloë vera. Wat ook heel fijn is is dat het product geen alcohol en parfum bevat. Hierbij een deel van de belangrijkste ingrediënten: 30% alfa-hydroxy zuren (glycolzuur / melkzuur / wijnsteenzuur / citroenzuur), 2% bèta-hydro zuren (salicylzuur), vitamine B5, Zwarte wortel, Tasmaanse peperbes, hyaluronzuur, crosspolymeer.

>>Bekijk hier het gehele The Ordinary assortiment<<

Hoe gebruik je dit exfoliant?

Als aller eerst is het goed om na te gaan of dit product geschikt is voor jouw huidtype. Het product is geschikt voor de gecombineerde huid, normale huid, onzuivere huid, rijpe huid en vette huid. De Peeling Solution is dus niet geschikt voor de gevoelige huid! Deze gezichtspeeling van The Ordinary is vrij eenvoudig in gebruik. Maak eerst je gezicht goed schoon en wacht tot de huid droog is. Vervolgens kun je met pipetje eenvoudig doseren hoeveel je nodig hebt. Je brengt een dunne laag over het hele gezicht aan. Vermijd hierbij ogen, mond en neusopeningen. Laat de The Ordinary Peeling Solution AHA 30% + BHA 2%  vervolgens 10 minuten intrekken. Absoluut niet langer.

Spoel vervolgens je gezicht af met lauwwarm water. Vermijd hierbij ook de oogcontouren en voorkom contact met de ogen.  Tadaa.. klaar! 🙂 Gebruik deze peeling niet meer dan 2x per week. Ik zelf gebruik de peeling ongeveer 1x in de maand als opfrisbeurt voor mijn huid.

Letop: Dit is een zeer sterk geconcentreerd product. Kijk tijdens de inwerktijd hoe je huid erop reageer. Prikt het te erg spoel het er dan af. Of bouw de inwerktijd langzaam op tot maximaal 10 minuten. Ook is het belangrijk om na gebruik voorzichtig te zijn met blootstelling aan de zon. Het haalt namelijk dode huidcellen weg wat je huid gevoeliger voor de zon maakt. Gebruik dus genoeg zonbescherming na dit product.

Peeling Solution Review

Mijn ervaring The Ordinary Peeling Solution.

Ik kan niet anders zeggen dan wederom top! Ik heb de The Ordinary Peeling Solution nu een aantal keer gebruikt en mijn huid voelt zachter en ziet er stralender uit. Ook lijkt mijn huid egaler te zijn na gebruik. Ik moest wel even wennen aan het product tijdens de inwerktijd. Je merkt en ruikt echt dat het om een product met hoog geconcentreerde zuren gaat. Aan het begin prikte het iets bij mij, maar dit was niet heel storend. Naar mijn idee verwijdert het echt de dode huidcellen en krijgt de eerste huidlaag als het ware een opfrisbeurt. Ben je opzoek naar een huid verbeterend masker/peeling/exfoliant? Zou ik deze zeker aanraden. Niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Ik ben echt heel erg te spreken over de producten van The Ordinary. Het vergt misschien wel wat meer uitzoekwerk aangezien er niet direct op de verpakking staat wat het doet, maar hier betaal je ook naar. Het is een enorm budget proof product wat echt zijn werk doet. Daar zijn niet veel van 🙂

De The Ordinary Peeling Solution AHA 30% + BHA 2%  is te koop vanaf € 8,95 bij Lookfantastic.nl (goedkoopst) en de webshop van Douglas

Gebruik jij een exfoliant voor je huid?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.