Wat is wasparfum?

Wasparfum

Wasparfum is zoals de naam al zegt parfum voor bij je wasgoed. Het geeft als het ware een geurboost aan je was en blijft langdurig ruikbaar. Deze nieuwe wastrend is razend populair en is rechtstreeks vanuit Italië naar Nederland overgekomen. Het is zo populair door dat de meeste parfums exclusieve geuren bevatten en extra lang blijven hangen.

Deze speciale manier van wassen geeft een heerlijke geur aan je wasgoed. Het is makkelijk in gebruik en je hebt maar weinig nodig. Het enige wat je hoeft te doen, is een klein aantal druppels toevoegen aan je wasgoed. Benieuwd hoe je het gebruikt en wat de beste wasparfums zijn? Lees dan snel verder.

Wat is wasparfum?

Wat is wasparfum?

Wasparfum ofwel washing perfume is parfum voor bij je wasgoed. Het is het wasgoed product van dit jaar en een enorme huishoud trend. Met dit parfum krijg je namelijk heerlijk ruikend gewassen was uit de wasmachine. De geur blijft veel langer zitten dan de geur van regulier wasmiddel of wasverzachter. Dit komt door de meeste varianten sterk geconcentreerde parfum oliën bevatten.

Een muffe kleding geur is dus verleden tijd! De geur blijft lang zitten en dus ook ruikbaar. Deze wasgoed trend komt rechtstreeks vanuit Italië over en daar komen de meeste varianten dan ook vandaan. Verderop in dit artikel, laat ik je mijn persoonlijk beste wasparfum merken zien en hoe je het product gebruikt.

Il Bucato di Adele wasparfum

Il Bucato di Adele wasparfum

De verschillen soorten

Er zijn inmiddels al veel verschillende soorten wasparfums op de markt. Zo zit er verschil in geursoorten, merken en de inhoud van de verpakking. Ook zit er verschil in qua samenstelling. Zo zal de ene bijvoorbeeld natuurlijke (essentiële) en de andere chemische geur oliën bevatten. De meeste en traditionele wasparfums zijn toch wel op basis van essentiële olie (natuurlijk). Meestal zit het product verpakt in een plastic fles met draai druk knop. Dit is voor de veiligheid van kinderen en dieren. Zo kan de verpakking niet zomaar onbedoeld open gaan.

Ook bevatten de meeste flessen een handige doseer dop. Dit is vooral bij de grote flessen het geval. Verderop in dit artikel heb ik op basis van prijs, reviews en eigen ervaring de beste wasparfums op een rijtje gezet. Verderop in dit artikel heb ik op basis van prijs, reviews en eigen ervaring de beste wasparfums op een rijtje gezet. Bekende wasparfum merken zijn Le Essenze di Elda, Rosaodor en Il Bucato di Adele. Afhankelijk van de inhoud van de verpakking variëren de prijzen vaak tussen de € 20,00 en € 60,00. Met één fles doe je overigens wel heel lang!

Wasparfum, beter dan wasverzachter of geurparels?

Een veel gestelde vraag is: wat is het beste middel om je wasgoed lekker te laten ruiken? Is wasparfum beter dan wasverzachter en/of geurparels? Dit is heel afhankelijk van je eigen wensen. Wasverzachter ruikt vaak lekker, maar maakt bovenal je wasgoed lekker zacht. Je kunt wasparfum ook prima in combinatie met wasverzachter gebruiken. Geurparels daar in tegen zijn wel echt ook om je was lekker te laten ruiken.

Ik zelf vind wasparfums persoonlijk wel beter werken dan geurparels. Geurparels kwamen ook nog niet zo lang geleden op de markt, maar zijn in vaste vorm, chemisch en minder zuinig in gebruik. Ook vind ik dat de geur bij de parfum het beste en langste blijft hangen. Als je dus echt op zoek bent naar een manier om je wasgoed op een natuurlijke en zuinige manier extra lekker te laten ruiken, dan zou ik zeker deze nieuwe wassensatie aanraden! Ik zelf kan niet meer zonder 🙂

Hoe gebruik je wasparfum?

Hoe gebruik je wasparfum?

Was parfum is heel eenvoudig te gebruiken. Je hoeft alleen maar een aantal druppels toe te voegen aan je wasgoed in de wasmachine. De precieze hoeveelheid is afhankelijk van het merk en soort.  Het is een toevoeging aan je standaard wasmiddel. Gebruik je reguliere wasmiddel en voeg vervolgens een aantal druppels van het parfum in het kleine spoelbakje of een wasbol. In de wasmachine gaat het om hetzelfde bakje als waarin de wasverzachter gaat. Het product is prima te combineren met wasmiddel en wasverzachter naar keuze.

Bij de meeste producten word geadviseerd 5 ml per volle trommel. Dit zou betekenen dat je met een fles met een inhoud van 100 ml zo’n 20 wasjes kunt draaien! Met een fles van 500 ml is dit 100 keer. Na het toevoegen van het parfum, kun je je wasgoed volgens je standaard wasprogramma in de wasmachine draaien. Je zult zien dat je met dit product heerlijk ruikend en fris wasgoed krijgt.

Ideaal tegen muffe of stinkende kleding, beddengoed of hoezen. De geur blijft lang hangen en ruikbaar. Ik zelf was mijn beddengoed en handdoeken met het wasparfum. Dit blijft ongeveer 7 dagen ruikbaar! Echt heerlijk…

Wasparfum kopen?

Wil je wasparfum kopen? Er komen steeds meer verschillende soorten op de markt. Deze zijn o.a. online te bestellen via Bol.com of andere online shops. In mijn artikel ”Top 5 beste wasparfums”, heb ik een selectie gemaakt van de beste die momenteel te verkrijgen zijn. Dit is op basis van mijn eigen ervaring, reviews, prijs en kwaliteit. Mijn favoriete wasparfum geuren zijn bijvoorbeeld de Le Essenze di Elda Diamante, Il Bucato di Adele Bianco Puro en Rosoador Intenso. Deze geuren zijn uniek, fris, bloemig en blijven lang hangen.


Gebruik jij liever was parfum of geurparels?


Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Gerelateerde blogposts

0 reacties

    Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: